Ο Θ. Μουμουλίδης στην μεγαλύτερη συγκέντρωση της αριστεράς που έγινε ποτέ στην Εορδαία



«Με ειλικρίνεια ζητώ από όλους τους πολίτες της γενέτειρας μου Εορδαίας, να συμμετέχουν σε αυτή την γιορτή της δημοκρατίας, υπερψηφίζοντας μαζικά την πρόταση μας»

Στην μεγαλύτερη συγκέντρωση της αριστεράς που έγινε ποτέ στην Εορδαία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θέμης Μουμουλίδης, κάλεσε τους πολίτες να στείλουν το μήνυμα της ανατροπής σε κάθε χωριό της Εορδαίας και να συμμετέχουν μαζικά στις κάλπες υπερψηφίζοντας τον συνδυασμό «αλλάΖουμε εποχή».

Την συγκέντρωση προλόγισαν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Θεοφύλακτος.

Στην ομιλία του ο Θέμης Μουμουλίδης ανέφερε:

Η Δυτική Μακεδονία «αλλάΖει εποχή», η Εορδαία «αλλάΖει εποχή».

Ούτε μία ψήφος χαμένη την Κυριακή, αυτή η νίκη είναι στο χέρι μας να και θα είναι νίκη της κοινωνίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Διάλεξα συνειδητά την Πτολεμαΐδα για την τελευταία ομιλία της παράταξης μας.

Για μένα ήταν χρέος να ολοκληρώσω τον πρώτο κύκλο της προσπάθειας μας, στην πόλη που γεννήθηκα, στην Εορδαία των προγόνων και των φίλων μου, στην Εορδαία των ποντίων και των προσφύγων, στην πολυπολιτισμική Εορδαία.

Αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων χρόνων.

Παράλληλα, στις 25 Μάη ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές μέσα σε ένα κλίμα ελπίδας, ριζικών αλλαγών και ανατροπής μιας ανελέητης πολιτικής που οδήγησε την χώρα σε ιστορικό αδιέξοδο.

Η καταστροφική συγκυβέρνηση οδήγησε την κοινωνία στην απόγνωση.

Τα μνημόνια υποδουλώνουν την χώρα, της αφαιρούν το μέλλον.

Το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού συνεχίζεται μεθοδικά.

Όμως να είναι σίγουροι πως η ελληνική κοινωνία θα τους σταματήσει.

Αυτή η ανίερη συμμαχία του Σαμαρά και του Βενιζέλου θα περάσει αμετάκλητα στην ιστορία και αποτελεί μία θλιβερή ιστορία στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Τα ΜΜΕ συνεχίζουν σε διατεταγμένη υπηρεσία να υπηρετούν μία πολιτική καταστροφική, προσπαθούν να αντιστρέψουν ένα κλίμα μη αναστρέψιμο, δημιουργούν φρούδες ελπίδες σε μία κοινωνία ταπεινωμένη, κρύβουν την αλήθεια.

Αν δεν προσέξουμε, αν δεν αντισταθούμε σε αυτό το φαύλο σύστημα η Ελλάδα θα μετατραπεί σε επίγειο παράδεισο για τους τραπεζίτες, το διεθνές κεφάλαιο τους εργολάβους και τους καναλάρχες.

Η παράταξή μας, η παράταξη «αλλάΖουμε εποχή» είναι μία καθαρή αυτοδιοικητική πολιτική πρόταση.

Στηρίζεται στις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο που καθημερινά διευρεύνεται.

Είμαστε περήφανοι για τα ψηφοδέλτια μας, είμαστε περήφανοι για αυτή την δημιουργική συνάντηση ανθρώπων και ιδεών.

Δεν είχαμε καμία συναλλαγή, δεν είχαμε καμία δέσμευση, είπαμε όχι σε κάθε είδους παράγοντες και τους ¨χαρίσαμε¨ σε άλλα ψηφοδέλτια.

Έχουμε μόνο το όραμα μας για την Δυτική Μακεδονία.

Περπατήσαμε 250 χωριά, δημιουργήσαμε θεματικές σε κάθε πόλη, αναπτύξαμε τις θέσεις μας μέσα από τον διάλογο, στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα.

Μας συμπαρασύρει η ίδια η κοινωνία.

Η Πτολεμαΐδα στις εκλογές του 2012, ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη δύναμη, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Είμαστε βέβαιοι, πως σε αυτές τις εκλογές, η Πτολεμαΐδα θα πει το μεγάλο ναι της ανατροπής, πολύ περισσότερο δε, που κάθε δημοσκοπικό εύρημα δίνει και πάλι πρώτη δύναμη την ριζοσπαστική αριστερά στην Πτολεμαΐδα και μάλιστα με θεαματικά ποσοστά!

Δεν υπάρχει δημοσκόπηση που να μην μας δίνει εισιτήριο για την δεύτερη Κυριακή.

Το σύστημα προσπαθεί να διαλέξει αντίπαλο, καθώς γνωρίζουν πως η παράταξή μας έχει το πλεονέκτημα και κερδίζει τον κ. Δακή.

Προτείνουμε: Τον πλήρη επανασχεδιασμό του μέλλοντος της Δυτικής Μακεδονίας μέσα από ένα διαρκή διάλογο

Εισάγουμε: Κοινωνική πολιτική με σεβασμό και προτεραιότητα στον άνθρωπο. Στην δική μας εποχή κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να είναι άστεγος, κανείς δεν μπορεί να χάνει την πρώτη του κατοικία, κανείς δεν μπορεί να είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υψηλού επιπέδου.

Θέλουμε: Να αποκαταστήσουμε κάθε αδικία, κυρίως στις απομακρυσμένες περιοχές και άμεσα στις ασθενείς κοινωνικές ομάδες.

Σχεδιάζουμε: Την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής μας με στόχο την μείωση της ανεργίας

Υιοθετούμε: Νέο διοικητικό μοντέλο, διασφαλίζοντας διαφάνεια, αξιοκρατία, αποκεντρωμένη διοίκηση, λήψη συλλογικών αποφάσεων.

Στην δική μας εποχή κάθε δήμος έχει τον δικό του δημιουργικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής .
Δημιουργούμε: Ένα νέο όργανο. Ένα παράλληλο περιφερειακό συμβούλιο νέων με καθοριστικό ρόλο στην λήψη αποφάσεων.

Ενθαρρύνουμε: Την επιχειρηματική δραστηριότητα των νέων ανθρώπων.

Η Εορδαία δεν κατάφερε να αφηγηθεί την ιστορία της.

Από την εγκατάσταση των προσφύγων το 20 μέχρι την βίαιη ανάπτυξη της κατά την βιομηχανική περίοδο προστέθηκαν χιλιάδες άνθρωποι κουβαλώντας τις μνήμες, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.

Η Εορδαία θύμα της βίαιης ανάπτυξης, της λεηλασίας του φυσικού χώρου, έδωσε τα πάντα στην χώρα, αλλά πολύ λίγα στον εαυτό της.

Η πολύχρωμη κοινωνική σύνθεση, μίγμα διαφορετικών πολιτισμών, αξιών και κουλτούρας, δυστυχώς δεν μπόρεσε να της δώσει την ζηλευτή θέση που είχαν όλα τα σταυροδρόμια των πολιτισμών, που μέσα από την διαφορετικότητα έγιναν τα εμπορικά και κοινωνικά μονοπάτια, που οδηγούσαν στην οικονομική άνθιση.

 Όπως επίσης θα μπορούσε να αφηγηθεί και την προϊστορία της που έγινε γνωστή μόνο όταν άνοιξαν τα σπλάχνα της γης και ανέδειξαν χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα.

 Η Εορδαία με τους δεκάδες συλλόγους δεν μπορεί να αναδείξει ούτε ένα γεγονός που να ενώνει όλη αυτή την διαφορετικότητα και να δίνει τον στίγμα της στον πολιτισμικό χάρτη.

Σύλλογοι όμηροι στα χέρια των εκάστοτε διοικούντων, επαίτες μιας πενιχρής επιχορήγησης προσπαθούν να λειτουργήσουν και να επιβιώσουν.

Η πρόκληση για την Εορδαία είναι το τρίπτυχο ΑΕΒΑΛ – ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ – ΟΡΥΧΕΙΑ όπως και η μεγάλη προϊστορία της.

Η πόλη με το μουσικό γυμνάσιο που απαξιώνεται και το ωδείο που παλεύει με αδιέξοδους προϋπολογισμούς, η πόλη με τους 5 κινηματογράφους και τον έναν θερινό που λειτούργησε για χρόνια με τον ζήλο της μία ομάδα πολιτών, δεν έχει σήμερα ούτε ένα χώρο κατάλληλο για μία παράσταση, για μία ομιλία ή για ένα συνέδριο.

Όλα αυτά στον καμβά με τις πολύχρωμες πινελιές που αφήνει επάνω του η διαφορετικότητα του πληθυσμού της, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μίγμα που αποκάλυπτε τον πλούτο και τις δυνατότητες της.

Δυνατότητες που μαζί με τις αναπλάσεις θα οδηγούσαν σε εκπαιδευτικό και βιομηχανικό τουρισμό, θα μπορούσαν να προβάλουν την Εορδαία σε όλη την Ευρώπη.

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Υπερασπιζόμαστε τους εργαζομένους της ΔΕΗ.

Αρνούμαστε και καταδικάζουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό που στρέφει συνειδητά την κοινωνία απέναντι σε εργασιακές κοινωνικές ομάδες (ΔΕΗ – ΕΡΤ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ).

Την πώληση της μικρής ΔΕΗ θα ακολουθήσει η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δεν υπάρχει μέλλον στην Δυτική Μακεδονία, χωρίς την δημόσια ΔΕΗ.

Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και δεν παραχωρείται.

Καλούμε όλους τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας να δεσμευτούν δημόσια μέχρι την επόμενη εβδομάδα, πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την μικρή ΔΕΗ.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως έχει απομείνει ακόμη λίγο φιλότιμο στο συντηρητικό πολιτικό προσωπικό της περιοχής.

Υπερασπιζόμαστε αντί για την διάλυση μιας σύγχρονης νοσοκομειακής μονάδας, το Μποδοσάκειο, την αναβάθμιση του με στόχο παροχή περίθαλψης υψηλού επιπέδου, όπως αξίζει στους κατοίκους της πιο βεβαρυμμένης περιβαλλοντικά περιοχής.

Θα αγωνιστούμε για την αποκατάσταση της ποιότητας ζωής στην περιοχή μας , για το περιβάλλον.

Η μεταλιγνιτική εποχή δεν σχεδιάστηκε ποτέ.

Θα ορίσουμε θεματικό αντιπεριφερειάρχη με έδρα την Πτολεμαΐδα, με αρμοδιότητες στον τομέα του περιβάλλοντος και για τον σχεδιασμό της μεταλιγνιτικής εποχής.

Θα έχουμε αρμονική συνεργασία με την επόμενη δημοτική αρχή, προκειμένου να δημιουργήσουμε μία περιοχή αντάξια των κατοίκων της.

Για μας είναι αυτονόητη η σύνδεση, της γεωργικής και κάθε παραγωγής με άλλους τομείς της οικονομίας, άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Έτσι συνδέουμε στον σχεδιασμό μας τον πρωτογενή τομέα, την ενέργεια, τον πολιτισμό και τον τουρισμό

Προτείνουμε και είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε άμεσα έναν θεσμό ευρωπαϊκής εμβέλειας.

Μια μεγάλη ετήσια γιορτή όπου τα προϊόντα της, η λαϊκή παράδοση, τα παραδοσιακά αρχιτεκτονήματα, οι παραδοσιακοί οικισμοί, η σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία, θα συναντώνται σε διάφορους χώρους, μνήμης εργασίας, αγροκτήματα, θέατρα, βιομηχανικούς χώρους, σε μία μεγάλη γιορτή, μια μεγάλη συνάντηση των κοινωνιών της Δυτικής Μακεδονίας, προβάλλοντας την περιοχή, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Και η Εορδαία οφείλει να συνδεθεί με παρόμοια γεγονότα αξιοποιώντας τους βιομηχανικούς χώρους, κοιτάζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Την Κυριακή αρχίζει η αντίστροφη πορεία, για την εκκίνηση ενός αισιόδοξου μέλλοντος.

Γι΄ αυτό ψηφίζουμε, για το μέλλον μας.

Μια σφαίρα αφαιρεί μια ζωή.

Μια ψήφος όμως μπορεί να αφαιρέσει αμετάκλητα το μέλλον των κοινωνιών.

Θυμηθείτε.

Την νύχτα της 25ης Μαΐου η διαφορά των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ από το δεύτερο κόμμα θα καταγράφεται με διψήφιο νούμερο.

Είμαστε βέβαιοι πως την νύχτα της 18ης Μαΐου η Εορδαία «αλλάΖει εποχή».

Παίρνει στα χέρια της το μέλλον της δίνοντας ισχυρή πλειοψηφία στην παράταξή μας.    

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.