Αρκετές επισκέψεις της υποψηφίας Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου – Δείτε αναλυτικά

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ KAI ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Η Δήμαρχος Εορδαίας και εκ νέου υποψήφια, Παρασκευή Βρυζίδου, επισκέφθηκε τα συνεργεία του Δήμου στον εκσυγχρονισμένο και ανακαινισμένο χώρο τους, καθώς και τα συνεργεία της Δ.Ε.ΤΗ.Π και της Δ.Ε.Υ.Α.Ε, όπου ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την καλή συνεργασία και την ανταπόκριση στις απαιτήσεις των υποχρεώσεων της Δημοτικής Αρχής σε μια περίοδο, όπου υπήρχαν ελλείψεις προσωπικού και μειωμένοι πόροι.

Η κ. Βρυζίδου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αγωνιστήκαμε σκληρά για να διατηρήσουμε όρθιες τις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις και πάντα θα είμαστε μπροστά για να διατηρήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα τους, τη διασφάλιση του προσωπικού, τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και την αποτελεσματικότητα του Δήμου».

Μετά τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ε η Δήμαρχος επισκέφθηκε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας, τους εργαζομένους της οποίας  επίσης ευχαρίστησε γιατί φροντίζουν και προστατεύουν με τον καλύτερο τρόπο τον Δήμο και τους πολίτες.


Τις Τοπικές Κοινότητες του Περδίκκα και της Πενταβρύσου επισκέφθηκε η Δήμαρχος Εορδαίας και εκ νέου υποψήφια, Παρασκευή Βρυζίδου, και αφού αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου της ύδρευσης  στα δύο χωριά, του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης της Πενταβρύσου και μεταφοράς συνολικά των λυμάτων στον Βιολογικό της Πτολεμαΐδας, έκανε αναφορά και στην ανάπλαση της εισόδου του Περδίκκα , η δημοπράτηση της οποίας ήδη δημοσιοποιήθηκε στις εφημερίδες και το καλοκαίρι αναμένεται η ολοκλήρωσή της.

Μεγάλη σημασία δόθηκε επίσης και στο κτίριο προστασίας του παλαιοντολογικού ευρήματος του Ελέφαντα, που παρότι δεν υπήρχε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και ολοκληρώθηκε η συντήρησή του.

Νέα δημοπρασία της ολοκληρωμένης μελέτης, που θα γίνει  τον Ιούνιο του 2014, του αύλειου χώρου θα δώσει νέα προοπτική επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Η υποψήφια Δήμαρχος έκλεισε την τοποθέτηση της απαντώντας και ανέφερε διακριτικά και σε συνδυασμούς που την κριτικάρουν ότι:

«Με φωτογραφίες μιας λακκούβας, μερικών κάδων και μιας κουβαδιάς με μπάζα δεν δίνεται το όραμα της αυτοδιοικητικής προοπτικής, αλλά κάτι άλλο, που όπως θέλει ας το κρίνει ή ας το αποκαλέσει ο νοήμων πολίτης.

Είναι υπερβολικό να μας ασκούν κριτική όσοι διετέλεσαν Δήμαρχοι χωρίς να υλοποιήσουν κανένα έργο υποδομής και χωρίς να έχουν εντάξει ούτε ένα έργο στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα(ΠΕΠ)».


 

Η Δήμαρχος Εορδαίας και εκ νέου υποψήφια, Παρασκευή Βρυζίδου, βρέθηκε στην προεκλογική της περιοδεία, για άλλη μια φορά, κοντά στις Τοπικές Κοινότητες  του Δήμου (πρώην Δήμου Μουρικίου, Αγίας Παρασκευής και Πτολεμαΐδας) για να επικοινωνήσει και τις τελευταίες μέρες με τους κατοίκους κάθε γωνιάς του Δήμου, να ανταλλάξει απόψεις, να αναφέρει τα όσα έγιναν μέχρι σήμερα και να τους παρουσιάσει τα έργα που προγραμματίζονται για την επόμενη θητεία.
Σε αυτήν την χρονική στιγμή ο τόπος χρειάζεται μια συγκροτημένη Δημοτική Αρχή, η οποία πρέπει να έχει αποδείξει ότι μπορεί να υλοποιήσει τα όσα εξαγγέλλει με βάση τα όσα υλοποίησε.
Στις εισηγήσεις της δήλωσε ότι τα 23 έργα που εντάχθηκαν και υλοποιήθηκαν από το 3ο ΠΕΠ (Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης) την περίοδο που ήμασταν Δημοτική Αρχή στο Μουρίκι (2003-2010) και
τα 27 έργα από το ΕΣΠΑ την περίοδο 2011-2014 που είμαστε Δημοτική Αρχή στην Εορδαία, αποδεικνύουν τη σοβαρή δουλειά, τη γνώση, την επιμονή και την ικανότητα αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων.
Υποψήφιοι που διετέλεσαν Δήμαρχοι και δεν ενέταξαν ούτε ένα έργο στο ΕΣΠΑ δεν μπορούν να ασκούν κριτική, ούτε μπορούν να εγγυηθούν για ρεαλισμό και δυνατότητα αποτελεσματικότητας στον με πολλές απαιτήσεις, Δήμο της Εορδαίας.

Στον πρώην Δήμο Μουρικίου η υποψήφια Δήμαρχος δήλωσε ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι υποδομές μέχρι το 2010 και μένει το μεγάλο έργο της διαχείρισης των λυμάτων στην Εορδαία προϋπολογισμού  30.000.000,00€, που είναι υπό δημοπράτηση, και μέσα από αυτό  να μεταφερθούν και τα λύματα του Μουρικίου στον Βιολογικό της Πτολεμαΐδας .

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την απογοήτευσή της για τον πρώην Δήμο Αγίας Παρασκευής, που ενώ διέθετε τεράστια ποσά από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης στην προηγούμενη θητεία, που ξεπερνούσαν τα 8.000.000,00€, δεν ολοκληρώθηκε κανένα έργο υποδομής. Αντίθετα, το Καρυοχώρι, η Σπηλιά και η Ερμακιά είναι ακόμη με βόθρους.
Εμείς, ανέφερε χαρακτηριστικά, το 2013 ολοκληρώσαμε τη μελέτη του αποχετευτικού δικτύου στην Ερμακιά με δικό της βιολογικό, το οποίο ήδη δημοπρατήσαμε και ακολουθεί η δημοπράτηση  της αποχέτευσης της Σπηλιάς, η αποχέτευση στο Καρυοχώρι καθώς και οι αγωγοί μεταφοράς λυμάτων στον Βιολογικό της Πτολεμαΐδας και η ύδρευση στην Ερμακιά.
Δύο πρώην Δήμοι με διαφορετικές ταχύτητες μέχρι το 2010 επιτέλους φτάνουν στο ίδιο επίπεδο προκειμένου να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη.

Στις Τοπικές Κοινότητες του Δροσερού , της Γαλάτειας, της Ολυμπιάδας και της Ασβεστόπετρας η υποψήφια Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που ολοκληρώθηκαν (ύδρευση) και στα δίκτυα αποχέτευσης στο Δροσερό και στην Ασβεστόπετρα, που είναι ενταγμένα και έτοιμα για δημοπράτηση.
Κλείνοντας, στους παραπάνω άξονες της περιοδείας της, η υποψήφια Δήμαρχος δήλωσε:
«Ακούμε εξαγγελίες και για έργα που ήδη δημοπρατούμε και βρίσκονται δημοσιευμένα στις εφημερίδες και για έργα που ήδη εκτελέστηκαν.
Τελικά, τι συμβαίνει;
 Άγνοια, έλλειψη επιχειρημάτων και αναγκαστική προσφυγή στην παραπληροφόρηση ή μήπως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα από ότι μπορεί κανείς να φανταστεί;»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.