Σειρά επισκέψεων του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θ. Μουμουλίδη – Σήμερα η κεντρική ομιλία στην Κοζάνη

Την Τετάρτη 14.05.2014 κλιμάκιο του συνδυασμού “αλλαΖουμε εποχη” με υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας τον κ. Θέμη Μουμουλίδη επισκέφθηκε τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και το Ορυχείο Νοτίου Πεδίου, όπου και μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων στο χώρο του εστιατορίου.

Το κλιμάκιο είχε επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γιάννη Θεοφύλακτο και συμμετείχαν σε αυτό οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την Π.Ε. Κοζάνης Θεοδόσης Καδόγλου, Θεόδωρος Καρώνης, Γιώργος Μητλιάγκας, Μαρίνα Τεντσογλίδου και Νίκος Χατσίδης. Το κλιμάκιο συνόδευε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τον Νομό Κοζάνης, κυρία Ευγενία Ουζουνίδου.

Οι υποψήφιοι του κλιμακίου ενημέρωσαν τους εργαζόμενους της Δ.Ε.Η. Α.Ε. ότι ο συνδυασμός “αλλαΖουμε εποχη”, που αποτελεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην πώληση έστω και ελάχιστου τμήματος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. Η ενέργεια είναι εθνικός πλούτος και δεν πωλείται.

Για τον συνδυασμό “αλλαΖουμε εποχη” η Δ.Ε.Η. Α.Ε. δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού και δεν πρέπει να επιτραπεί το ξεπούλημά της. Με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα που την 04.05.2014 στην πλατεία της Κοζάνης τέθηκε κατηγορηματικά υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της Δ.Ε.Η. και δήλωσε ότι “το σχέδιο για την ‘μικρή’ Δ.Ε.Η. σταματά στα τέλη Μαΐου”, ο συνδυασμός “αλλαΖουμε εποχη” θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για την υπεράσπιση της ενέργειας ως εθνικού μας πλούτου και για την αποτροπή οποιωνδήποτε σχεδίων πώλησης, τεμαχισμού ή διάλυσης της Δ.Ε.Η.

Ο συνδυασμός “αλλαΖουμε εποχη” είναι υπέρ της αντικατάστασης παλαιών ρυπογόνων μονάδων, λέει ΝΑΙ στην κατασκευή του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 με προϋποθέσεις, υποστηρίζει την συνέχεια αξιοποίησης των κοιτασμάτων λιγνίτη της Δυτικής Μακεδονίας ως κύριου πυλώνα ενεργειακής πολιτικής και ανάπτυξης της Ελλάδας με σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος. Ο συνδυασμός “αλλαΖουμε εποχη” θέτει την ανάγκη ενός μακροχρόνιου δημοκρατικού ενεργειακού σχεδιασμού για τη χώρα, όπου στρατηγικός στόχος θα πρέπει να είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η εξοικονόμηση ενέργειας. Τέλος ο συνδυασμός “αλλαΖουμε εποχη” πιστεύει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή ένδεια, να αναπτυχθεί μια φιλολαϊκή τιμολογιακή πολιτική, να προχωρήσουν και ολοκληρωθούν οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών, να αυξηθεί ο τοπικός πόρος στο 1,5 % με παράλληλη ορθολογική του αξιοποίηση και να καταρτιστεί μια αναπτυξιακή και επενδυτική πολιτική προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι έθεσαν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με θέματα ανεργίας, προσλήψεων, αξιοποίησης εργατικού δυναμικού, εύρεσης πόρων, επιπτώσεων ρύπανσης στον ανθρώπινο οργανισμό και στο περιβάλλον, απογοήτευσης από αθέτηση υποσχέσεων των μέχρι σήμερα διοικούντων την Περιφέρεια και τη χώρα, σκληρών συνθηκών καθημερινότητας λόγω μνημονίων και αντιλαϊκών μέτρων. Ακολούθησε εξαιρετικά εποικοδομητικός διάλογος με τους ενημερωμένους και προβληματισμένους για το μέλλον της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας λιγνιτωρύχους.

Επίσκεψη στους χώρους του ΟΚΑΝΑ στην Κοζάνη, στο Ειδικό Εργαστήρι, στο σπίτι του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων «Ηλιαχτίδα» και στο κέντρο αποθεραπείας- αποκατάστασης- διημέρευσης «Κιβωτός», πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του περιφερειακού συνδυασμού «αλλαΖουμε Εποχή» με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Θεοφύλακτο.

Στον ΟΚΑΝΑ, το κλιμάκιο του συνδυασμού «αλλαΖουμε Εποχή», είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό και να ενημερωθεί για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, όπως και για τα συνολικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Πρόληψης.

Ο Γ. Θεοφύλακτος εξέφρασε τη στήριξη του συνδυασμού στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, που έχουν να κάνουν με την άμεση υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, με ισχύ από 1/1/2014 και την καταβολή όλων των ποσών που αναγράφονται σε αυτή. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και των οφειλών των προηγούμενων ετών.

Παράλληλα σημειώθηκε, από τις δύο πλευρές, ότι πρέπει όλα ανεξαιρέτως τα Κέντρα Πρόληψης της χώρας να παραμείνουν λειτουργικά και ανοιχτά και να κατοχυρωθούν θεσμικά τα ίδια και οι υπηρεσίες τους. Τέλος, επισημάνθηκε πως το σύστημα πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής ένταξης πρέπει να έχει αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του συνδυασμού, συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα», επισκέφθηκε το Ειδικό Εργαστήρι, το σπίτι του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων «Ηλιαχτίδα» και το κέντρο αποθεραπείας- αποκατάστασης- διημέρευσης «Κιβωτός», όπου ενημερώθηκε για τις σχετικές δομές που αφορά τα άτομα που χρειάζονται ειδική θεραπευτική παρέμβαση και εκπαίδευση και υπάρχουν στη Δυτική Μακεδονία και την Κοζάνη, καθώς και για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι εκπρόσωποι του συνδυασμού «αλλαΖουμε Εποχή» τόνισαν ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα σχετικό γραφείο για τους ανθρώπους που χρειάζονται ειδική θεραπευτική παρέμβαση και εκπαίδευση, προκειμένου να αντιμετωπίσει συνολικά και με ολοκληρωμένο σχέδιο τα ζητήματα της λειτουργίας, της εκπαίδευσης και της στέγης.

Σήμερα στις 8:30μμ στο Κοβεντάρειο η κεντρική ομιλία του Θ. Μουμουλίδη στην Κοζάνη.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Θέμης Μουμουλίδης και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γιάννης Θεοφύλακτος με το συνδυασμό “αλλάΖουμε εποχή” σας προσκαλούν στην κεντρική ομιλία του συνδυασμού, σήμερα στις 8:30 μμ στο Κοβεντάρειο.

Για τη μάχη των ευρωεκλογών θα μιλήσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος, Νίκος Χουντής.

Η υπομονή μας τελείωσε, όλοι μαζί αλλάζουμε εποχή!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.