Την κεντρική του ομιλία πραγματοποίησε χτες στην Φλώρινα ο υπ. Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Θέμης Μουμουλίδης



Την κεντρική του ομιλία στην Φλώρινα, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Φιλίππειο”, πραγματοποίησε την Τρίτη 13 Μαΐου ο υπ. Περιφερειάρχης με τον συνδυασμό “αλλάΖουμε Εποχή” Θέμης Μουμουλίδης. Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης. Ο Θέμης Μουμουλίδης αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην κρισιμότητα και τον πολιτικό χαρακτήρα των περιφερειακών εκλογών, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα νίκης ενώ στη συνέχεια παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού για την περιοχή, τονίζοντας ότι για τα επόμενα 5 χρόνια η Φλώρινα θα έχει αντιπεριφερειάρχη με ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ομιλία του:

Μπήκαμε στην τελική ευθεία των πλέον κρίσιμων εκλογών των τελευταίων 30 χρόνων. Σ’ αυτές τις εκλογές αναμετράται το παλιό με το καινούργιο. Αναμετράται ένα παλιό “γηρασμένο” πελατειακών αξιών και παραγόντων σύστημα, με μια νέα διαφανή πρόταση που προτάσσει τον άνθρωπο στο επίκεντρο κάθε συζήτησης.

Στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε για ένα και μοναδικό διακύβευμα: το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας, το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Δηλώσαμε εξ αρχής πως για εμάς οι περιφερειακές εκλογές είναι μείζον πολιτικό γεγονός, ιδιαίτερα αυτές οι εκλογές είναι μια ιστορική συνάντηση της κοινωνίας στις κάλπες.

Απέναντί μας είναι η καταστροφική συγκυβέρνηση, τα μνημόνια λιτότητας, η υποδούλωση της χώρας, το ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας.

Την νύχτα της 25ης Μαΐου αυτή η ανίερη συμμαχία του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου θα περάσει αμετάκλητα στην ιστορία. Θα αποτελεί μια θλιβερή σελίδα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Σε τοπικό επίπεδο, στη Δυτική Μακεδονία, έχουμε τις δηλώσεις του κ. Δακή. Υποκριτικά δηλώνει ότι υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ ενώ πριν λίγες εβδομάδες παρακαλούσε την κυβέρνηση απλώς να “παγώσει” το θέμα της ΔΕΗ , αναλογιζόμενος της συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης σε προεκλογική περίοδο.

Από την άλλη, η κ. Ζεμπελιάδου, το προσωπικό στοίχημα του κ. Κουκουλόπουλου, δηλώνει πως σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές θα αρνηθεί να ορκιστεί αν πωληθεί η ΔΕΗ. Την ίδια στιγμή που ο κ. Βενιζέλος δήλωνε πως αν πωληθεί η ΔΕΗ δεν θα θιγούν οι καταναλωτές και τα συμφέροντα της Δυτ. Μακεδονίας, προεξοφλώντας ουσιαστικά την πώλησή της.

Αυτή η ανιστόρητη πολιτική σκευωρία πρέπει να τελειώσει τη νύχτα της 25ης Μαΐου.

Η παράταξή μας, ο συνδυασμός “αλλάΖουμε Εποχή”, είναι μια καθαρή, αυτοδιοικητική πρόταση. Στηρίζεται από τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ και μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία.

Στην Π.Ε. Φλώρινας προτείνουμε για υπερψήφιση, ένα μοναδικής ποιότητας, αντιπροσωπευτικότητας και διεύρυνσης ψηφοδέλτιο.

Είμαστε περήφανοι γι αυτό το ψηφοδέλτιο. Είμαστε περήφανοι γι αυτή τη δημιουργική συνάντηση ανθρώπων και ιδεών.

Είμαστε βέβαιοι πως για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, η παραμελημένη Π.Ε. Φλώρινας θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αναδεικνύοντας στην πρώτη θέση το ψηφοδέλτιό μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.