Επιστολή Γιάννη Παπαγεωργίου, Αντιδημάρχου Δήμου Κοζάνης



Υποψήφιος του Συνδυασμού «Ενότητα για το Δήμο Κοζάνης»
Συνδημότισσες και συνδημότες,
πριν τέσσερα περίπου χρόνια, στις προηγούμενες δημοτικές  εκλογές, στις αρχές εφαρμογής του προγράμματος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενιαίου και ισχυρού Δήμου Κοζάνης, με την επωνυμία «Καλλικράτης» όπου και αβεβαιότητα υπήρχε και ανησυχία, για την επιτυχία της ενσωμάτωσης όλων των Δήμων της επαρχίας Κοζάνης του Νομού μας, μας εμπιστευθήκατε και μας δώσατε τη δύναμη να εφαρμόσουμε με τρόπο ανώδυνο και σχεδόν χωρίς κραδασμούς την ενοποίηση των Δήμων, που συνενώθηκαν μαζί μας.
Σήμερα όχι μόνο επιτεύχθηκε η ενσωμάτωση και η παροχή υψηλών υπηρεσιών στον πολίτη, αλλά κατορθώσαμε αυτό το τεράστιο άλμα σε περιβάλλον αστάθειας και αβεβαιότητας σε εθνικό επίπεδο, που είχε ως  συνέπεια τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση αλλά και με λιγότερο προσωπικό και τεχνικά μέσα.
Όχι μόνο δεν σταθήκαμε προβληματισμένοι στα εμπόδια, αλλά τα υπερπηδήσαμε με σχετική άνεση και μάλιστα χωρίς να αναστείλουμε την εφαρμογή των προγραμματισμένων έργων και την υψηλή παροχή υπηρεσιών.
Η αντιδημαρχία καθαριότητας, που ο Δήμαρχος μας κύριος Λάζαρος Μαλούτας μου εμπιστεύθηκε, παρά τα προβλήματα στα τεχνικά μέσα και τον μειωμένο προϋπολογισμό, κατόρθωσε να κρατήσει με τη βοήθεια βεβαίως και την ευαισθησία των πολιτών την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων σε πολύ υψηλό βαθμό, με αποτέλεσμα, ενώ στους περισσότερους Δήμους η καθαριότητα να είναι στην πρώτη γραμμή της κριτικής στο Δήμο μας σχεδόν θεωρούνται αυτονόητες οι παρεχόμενες υψηλές υπηρεσίες.
Το πρόγραμμα ανακύκλωσης όχι μόνο δεν περιέπεσε σε καθεστώς ρουτίνας αλλά συνέχισε να λειτουργεί με άριστα αποτελέσματα για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη σοβαρή οικονομική ενίσχυση του Δήμου μας.
Η προστασία του πρασίνου, ο έλεγχος των αδέσποτων σκυλιών και η περισυλλογή τους, η διαχείριση των σκουπιδιών μέσω της ΔΙΑΔΥΜΑ με αποτέλεσμα να εξαφανισθούν οι χωματερές, η τηλεθέρμανση, με τις φθηνές και συγχρόνως υψηλές παρεχόμενες υπηρεσίες, η ανάπλαση του κέντρου αλλά των πλατειών που θα ακολουθήσουν, η ανάπλαση των Ηπειρώτικων, η Βιβλιοθήκη, η χαρτοθήκη, η ηλεκτρονική αναβάθμιση του Δήμου και ένα σωρό άλλες κατακτήσεις είναι αδιάψευστοι μάρτυρες για την ευαισθησία και την ευρηματικότητα που διακρίνει τον Συνδυασμό μας.
Τούτες τις ώρες, που θα κληθείτε, να επιλέξετε τους εκπροσώπους για τον Δήμο μας, δεν ζητάμε να μας κρίνετε με επιείκεια, αλλά ζητάμε να μας κρίνετε με αυστηρότητα αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα μας  κρίνετε δίκαια.
Ζητώ την ψήφο σας γιατί μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω.
Ζητώ την ψήφο σας γιατί έχω τα προσόντα και την πείρα να προσφέρω.
Ζητώ την ψήφο σας για να ολοκληρώσω το όνειρό μου, που είναι και δικό σας όνειρο, αφού η Κοζάνη δεν είναι  μέσα στην  καρδιά μας είναι η ίδια μας η καρδιά.
Σας δηλώνω ότι θα συνεχίσω με πνεύμα επιείκειας και ανθρωπιάς να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, χωρίς να είναι εμπόδιο η υπεραπασχόληση, ο προσωπικός μου κόπος, οι προσωρινές απογοητεύσεις, τα εμπόδια της καθημερινότητας.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που με περιβάλατε μέχρι σήμερα και για την προτίμησή σας αυτή, σας είμαι ευγνώμων.
Με εκτίμηση
Γιάννης Παπαγεωργίου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.