Παπαδόπουλος Λάζαρος: Ανοιχτή επιστολή υποστήριξης του συνδυασμού ΑΝΤ.Α.Μ.Α.



Φίλες και φίλοι,

οι αυτοδιοικητικές  εκλογές του 2014 πραγματοποιούνται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το λαό μας. Η πρωτοφανής οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, προϊόν της εφαρμογής ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής έχει οδηγήσει την κοινωνία μας σε απόγνωση. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ζούμε, σε μια κατάσταση μνημονιακής επίθεσης στη δημοκρατία, στα δικαιώματα μας, στην ίδια μας τη ζωή. Το κούρεμα των μισθών και συντάξεων, η ανεργία και η μετανάστευση, η διαθεσιμότητα και οι διαλυμένες επιχειρήσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και οι ανύπαρκτες κοινωνικές δομές, δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα «τρόπαια» των μνημονίων της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Όλα όσα κέρδισαν οι προηγούμενες γενιές με τον αγώνα και το αίμα τους, σήμερα χάνονται και εμείς αφήνουμε στα παιδιά μας ένα αβέβαιο και εφιαλτικό μέλλον, σε ένα πολιτικό και οικονομικό καρτέλ που είναι έτοιμο να τα κατασπαράξει.
     
Και αν η κυβέρνηση πιστή στις μνημονιακές δεσμεύσεις της μας επέβαλε αυτό το ζοφερό περιβάλλον, αυτοί που στήριξαν και στο τοπικό επίπεδο του Δήμου Σερβίων Βελβεντού αυτές τις επιλογές με την συναίνεση τους έχουν σήμερα μεγάλες ευθύνες. Είναι τα πρόσωπα και οι ντόπιοι τοποτηρητές τους, που δεν συγκρούστηκαν ποτέ με τις κυβερνητικές πολιτικές αλλά παρέμειναν εγκλωβισμένοι στους παραγοντισμούς και στις πελατειακές τους σχέσεις. Είναι τα πρόσωπα του παρελθόντος που παρουσιάζονται σήμερα ως ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί, είναι έτοιμοι όμως να ξαναφορέσουν τον παλαιοκομματικό τους μανδύα σε περίπτωση που κερδίσουν αυτές τις εκλογές. Δημιουργούν μάλιστα ευκαιριακές συμμαχίες στο βωμό της προσωπικής αντιπαράθεσης και της εξόφλησης προσωπικών λογαριασμών, διασώζοντας έτσι ξεπερασμένες, πρακτικές και αντιλήψεις, λες και βρισκόμαστε στην εποχή της κομματικής κυριαρχίας.

Σε αυτό το θλιβερό πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνουν οι δυνάμεις που απέτυχαν στο Δήμο Σερβίων Βελβεντού, που δεν μπόρεσαν να δώσουν όραμα και ελπίδα για μια πραγματική κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση, η δημοτική παράταξη ΑΝΤ.Α.Μ.Α. δείχνει έναν άλλο δρόμο για το Δήμο μας. Το δρόμο της αλληλεγγύης, της συμμετοχής, της δημοκρατίας και της ανάπτυξης, με το βλέμμα πάντοτε στραμμένο στον άνθρωπο.

Σε αυτόν τον δρόμο είμαι στρατευμένος και εγώ. Το δρόμο της ανατροπής και του αγώνα για μια άλλη αυτοδιοίκηση. Μια αυτοδιοίκηση των ίδιων των πολιτών. Ως ιδρυτικό μέλος της δημοτικής κίνησης ΑΝΤ.Α.Μ.Α., μαζί με  τους  συνυποψήφιούς  μου, με  τον υποψήφιο Δήμαρχο Πολυδεύκη Λιάκο και με όσες δυνάμεις έχω, δίνω σήμερα αυτή τη μάχη. Γιατί φιλοδοξώ να μετατραπεί ο Δήμος μας σε δύναμη λαϊκής εξουσίας και σε πυλώνα αντίστασης, αλληλεγγύης, δημοκρατίας και υπεράσπισης των πολιτών. Γιατί δεν σταμάτησα να ονειρεύομαι. Έτσι αντιλαμβάνομαι και την πολιτική. Ως τον καλύτερο τρόπο με τον όποιο μπορούνε να ονειρεύονται οι άνθρωποι.
     
Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτε. Μόνοι μας θα διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια και την ζωή μας. Γιαυτό σας καλώ  να στηρίξετε με την ψήφο σας τη δημοτική κίνηση ΑΝΤ.Α.Μ.Α. Όλους εμάς, που διαλέξαμε να διεκδικούμε και όχι να συμβιβαζόμαστε, να συμμετέχουμε και όχι να αναθέτουμε, να δίνουμε τη μάχη και όχι να ανεχόμαστε, να υψώνουμε τη φωνή και τη γροθιά μας σε κάθε κοινωνική αδικία.

Καλή ψήφο στις 18 Μαΐου.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΗΡ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σερβίων-Βελβεντού
ΑΝΤιμνημονιακό Αυτοδιοικητικό Μέτωπο Ανατροπής

Σύντομο βιογραφικό

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΡ. ΛΑΖΑΡΟΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κατάγεται από το Νεραΐδα. Γεννήθηκε το 1968. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκου Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. Γνωρίζει Γερμανικά και ασχολείται με την ιστορική έρευνα του Ποντιακού Ελληνισμού. Εργάζεται στα Λευκά Ορυκτά Α.Ε. Είναι παντρεμένος με την Θεοδωρίδου Παρασκευή και έχει τρία παιδιά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.