«Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν»: Έκθεση εικαστικών έργων «Όταν το παρελθόν ενώνεται με το παρόν και εμπνέει…»Η Λ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014 με θέμα

«Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν»

και σας προσκαλούν σε έκθεση εικαστικών έργων που δημιουργούνται «Όταν το παρελθόν ενώνεται με το παρόν και εμπνέει…»

Τα αρχαιολογικά ευρήματα εμπνέουν νέους και εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες. Στο χώρο της έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής εκτίθενται δημιουργίες παιδιών (ζωγραφικά έργα, κοσμήματα, πήλινα αγγεία), εμπνευσμένες από τα εκθέματα του Μουσείου. Τα παιδικά δημιουργήματα αναδεικνύουν ποικίλους ευφάνταστους τρόπους πρόσληψης των πολιτισμικών στοιχείων που διατηρήθηκαν από τις κοινωνίες του παρελθόντος.

Παράλληλα εκτίθενται εικαστικά έργα φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που εκπονήθηκαν με διαφορετικές τεχνικές και με ποικιλία υλικών στη διάρκεια των θερινών εργαστηρίων τα οποία οργανώνονται στο Μουσείο. Επίσης, εκτίθενται έργα που ανατροφοδότησαν την εργασία των νέων αυτών καλλιτεχνών, γεγονός που αποδεικνύει ότι η εμπειρία της Αιανής λειτουργεί δυναμικά, δημιουργώντας μία απόκριση στον άφωνο λόγο του ευρήματος.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου και η είσοδος στις 18-5-2014 θα είναι ελεύθερη.

Τόπος έκθεσης: Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής
Διάρκεια έκθεσης: 18 έως 31 Μαΐου 2014

Πληροφορίες:                        Ζιώτα Χριστίνα
Τηλ./fax: 24610 98800/01                 Αν. Προϊσταμένη της Λ΄ Εφορείας
e-mail: lepka@culture.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.