Προβολή του Νυμφαίου της Φλώρινας σε διεθνές συνέδριο για αναπαλαιωμένους οικισμούςΤο πρόγραμμα HISTCAPE που αφορά στην βελτίωση στρατηγικών διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς μικρών και απομακρυσμένων κυρίως οικισμών, διαθέτει μια ιδιαίτερη στρατηγική για τον τομέα αυτό, που δυστυχώς λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος στην Ελλάδα έχει βρεθεί χαμηλά στην αναπτυξιακή ατζέντα και στην χρηματοδότηση της σε εθνικό επίπεδο.

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όμως, διεκδικεί και αξιοποιεί ειδικά ευρωπαϊκά κονδύλια, έτσι ώστε να προωθεί και να προβάλλει μεθοδικά, περιοχές αλλά και αξιόλογες αναπτυξιακές πτυχές της περιφέρειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Νέα δράση του προγράμματος αποτελεί η επίσημη συμμετοχή και παρουσίαση της αναγέννησης του Νυμφαίου της Φλώρινας, σε μεγάλο αναπτυξιακό συνέδριο σχετικό με οικισμούς που αναγγενήθηκαν, ενώ βρισκόταν σε παρακμή και εγκατάλλειψη.

Το συνέδριο θα γίνει στην περιφέρεια  Στύρια της Αυστρίας στις 22 Μαίου 2014 και η περίπτωση του Νυμφαίου θα παρουσιαστεί ως η καλύτερη πρακτική που ανέδειξε το πρόγραμμα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.