Όλα τα νέα του συνδυασμού του Γ. Δακή «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία»



Γιώργος Δακής: «Από την απαρχή της σύγχρονης Ελλάδας,
τη Φλώρινα, δηλώνω ότι είμαστε
υπέρ του Δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ».

«Για λόγους προάσπισης ζωτικών μας συμφερόντων, που έχουν να κάνουν με το αύριο των επόμενων γενεών δηλώνουμε την πολύ καθαρή μας θέση ότι είμαστε Υπέρ του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Αυτό σημείωσε χαρακτηριστικά από τη Φλώρινα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Σάββατο 10 Μαΐου, ο συνδυασμός του, στην αίθουσα Αλέξανδρος του ξενοδοχείου Λίγκος.

«Δεδομένου ότι αποτελούμε ένα κομβικό κομμάτι της ευστάθειας, της σταθερότητας, της δυναμικής για όλη την πατρίδα μας μέσα από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με όλα τα θετικά και τα πάρα πολλά αρνητικά τα οποία έχουμε από αυτή τη διαδικασία, συνέχισε ο κ. Δακής, η ΔΕΗ πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της, γιατί αυτό διασφαλίζει τα ζωτικά συμφέροντα του τόπου, που έχουν να κάνουν με τις αποκαταστάσεις των εδαφών, τις μετεγκαταστάσεις οικισμών, με την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, αλλά και με την επαναπόδοση των εδαφών στοιχείο για το οποίο βρισκόμαστε σε δικαστική παρέμβαση τόσο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσο και στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Και θέλω να σας πω  ότι αυτό είναι κομβικό κεντρικό πολιτικό κομμάτι μείζονος αντιπαράθεσης, για την εφαρμογή του συντάγματος των Ελλήνων, των νόμων και των δεδομένων των κεκτημένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί το κορυφαίο κομμάτι σύγκρουσης της πολιτικής ατζέντας στη σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία.

Είμαστε αποφασισμένοι να το πάμε μέχρι τέλος διεκδικώντας τα ζωτικά συμφέροντα του τόπου μας ώστε οι επόμενες γενιές να μην ζήσουν ως δουλοπάροικοι σε τρίτους, ξένους ιδιοκτήτες της γης μας, που αναγκαστικά απαλλοτριώθηκε και απαλλοτριώνεται. Και θέλω να τονίσω ότι οι δράσεις και οι παρεμβάσεις μας γίνονται με όρους ευθύνης, σύνεσης χωρίς ψεύτικους βερμπαλισμούς και όχι με στόχευση τον εντυπωσιασμό αλλά το χειροπιαστό αποτέλεσμα».


Γιώργος Δακής: «Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον κλάδο της γούνας».

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν, το πρωί της Κυριακής, οι κάτοικοι της Γαλατινής και της Εράτυρας στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή.

Λίγο αργότερα, ο κ. Δακής μίλησε στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής:

«Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από τη Διεθνή Διαφάνεια, σε όλη την Ελλάδα ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η Περιφέρεια της μηδενικής διαφθοράς. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη τιμή που αποδίδει την πραγματικότητα, τον τρόπο που λειτουργήσαμε και λειτουργούμε και είναι τιμή για όλη την κοινωνία μας. Σημαίνει χειροπιαστά, ότι η δράση μας έχει ισότιμη εξυπηρέτηση του πολίτη, χωρίς διακρίσεις και με όρους συνειδήσεως.

Όλα αυτά τα χρόνια με μειωμένα ποσά μέχρι και 70%, μπορέσαμε και διαχειριστήκαμε με άριστο τρόπο αυτούς τους πόρους που είχαμε και πετύχαμε.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι διαυγής. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε ούτε 1 ευρώ δάνειο, και δεν επιβαρύνουμε τα παιδιά μας. Δεν έχουμε ληξιπρόθεσμα, δεν έχουμε χρέη, δεν έχουμε οφειλές. Και υπάρχει ένα σημαντικό ταμειακό διαθέσιμο απόθεμα πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ, με το οποίο λειτουργούμε, και κάνουμε έργα και δράσεις προς όφελος της κοινωνίας και όλης της Περιφέρειάς μας».

Αναφερόμενος στον κλάδο της γούνας ο Γιώργος Δακής επεσήμανε: « Ο κύριος όγκος των επενδύσεων σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κατά 60% έχει να κάνει με τις χρηματοδοτήσεις του κλάδου της γούνας. Αυτό με πολύ καθαρό τρόπο θα συνεχίσουμε να το κάνουμε στηρίζοντας την ανάπτυξη και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Ζητούμε την στήριξή σας, την ψήφο σας, την εντολή σας, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και μετά από αυτό το πρώτο διάστημα που φέραμε σε βελούδινο πέρας τη μεγαλύτερη διοικητική αναδιάρθρωση του ελληνικού κράτους μετά το 1821.

Η πρότασή μας είναι καθαρή, με γνώση, με τοποθέτηση, με αποτελεσματικότητα, με διαφάνεια.

Με καθαρή ματιά και καθαρή καρδιά, εγώ και οι συνεργάτες μου, ζητούμε την ψήφο και τη στήριξή σας, και σας υποσχόμαστε, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τον τόπο μας και την κοινωνία μας.

Τα μηνύματα που έχουμε από όλη τη Δυτική Μακεδονία είναι μηνύματα νίκης και μας δυναμώνουν στον αγώνα μας για ένα θετικό αποτέλεσμα».  


Πρόγραμμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή

Δευτέρα  12 Μαΐου 2014

Ώρα 19.30:  Ομιλία στο Άργος Ορεστικό, στην Αίθουσα του Παλαιού Πνευματικού Κέντρου (Μεγάλου Αλεξάνδρου 27).

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ώρα 12:00: Συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.

Ώρα 20:00: Κεντρική Παρουσίαση των υποψηφίων της Περιφερειακής Ενότητας  Γρεβενών, στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.