«Κοζάνη Τόπος να Ζεις»: Επίσκεψη στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου και στις τοπικές κοινότητες, Ανθότοπου, Σκήτης, Αλωνακίων και ΞηρολίμνηςΤο πρωί της Παρασκευής 9/5/2014, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης μαζί με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και φίλους της Δημοτικής Κίνησης επισκέφτηκαν τους χώρους του ορυχείου του Νότιου Πεδίου. Καταρχήν έγινε συζήτηση με τον Διευθυντή του ορυχείου κ. Ιωακείμ, όπου και αναπτύχθηκαν ζητήματα τόσο του ορυχείου, όσο και συνολικότερα θέματα των σχέσεων της τοπικής κοινωνίας και της ΔΕΗ. Ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέλυσε το πρόγραμμα της Δημοτικής Κίνησης για την ενέργεια.

     Τόνισε τις διαχρονικές ευθύνες του τοπικού πολιτικού συστήματος  για το οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αδιέξοδο, στο οποίο περιήλθε τα τελευταία χρόνια η περιοχή λόγω της μονοδιάστατης εκμετάλλευσης του λιγνίτη. Επεσήμανε την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την μεταλιγνιτική περίοδο με ορίζοντα 20ετίας χρηματοδοτούμενο απο συγκεκριμένους πόρους (τοπικός πόρος, ΕΣΠΑ, φόρος στερεών καυσίμων κ.λ.π.).

     Στην συνέχεια ο Λευτέρης Ιωαννίδης κι οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, περιόδευσαν στους χώρους του ορυχείου, όπου συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους.

    Το απόγευμα  επισκέφθηκαν τα χωριά Ανθότοπος, Αλωνάκια, Σκήτη, Ξηρολίμνη και  συζήτησαν με τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών για τα προβλήματα της περιοχής. Ο Λευτέρης Ιωαννίδης αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες και θέσεις της Δημοτικής Κίνησης.

     Αύριο Κυριακή 11/5 η Δημοτική Κίνηση θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία   της πόλης διαθέσιμη για συζήτηση με τους πολίτες και ανάλυση των προγραμματικών θέσεών της.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.