Σημαντική συμφωνία: Μπήκαν οι υπογραφές για την αξιοποίηση της μαρμαροφόρου περιοχής Τρανοβάλτου

Υπογράφτηκε την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, στην αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος, το κείμενο αρχών και δεσμεύσεων για την ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση της μαρμαροφόρου περιοχής Τρανοβάλτου, το οποίο προβλέπει τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν όλοι οι φορείς, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Δήμος Σερβίων – Βελβεντού και οι επιχειρηματίες του κλάδου μαρμάρου που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ειδικότερα το κείμενο αποτυπώνει τη βούληση όλων των φορέων για συνεργασία προς όφελος της λατομικής δραστηριότητας στην περιοχή, με στόχο τη δημιουργία εισοδήματος και θέσεων εργασίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι με την υπογραφή του σχεδίου δρομολογούνται συστηματικά και με σχέδιο, όλες οι αναγκαίες διαδικασίες, ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των έργων με τρόπο συμφέρον και για το περιβάλλον.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.