Εώς τις 25 Μαΐου η ξεχωριστή «Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» στο Εκθεσιακό Κέντρο ΚοζάνηςΈχουμε την τιμή και τη χαρά να σας ενημερώσουμε ότι στο «Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης» φιλοξενείτε  η ομώνυμη Έκθεση του Μουσείου Κατακόλου Ηλείας, η «ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ», Κώστα Κοτσανά.

Η Έκθεση η οποία λειτουργεί στην Κοζάνη από 25 Απριλίου και θα διαρκέσει έως 25 Μαΐου 2014, προσκλήθηκε με την πρωτοβουλία του Εκθεσιακού Κέντρου και με σκοπό να γνωρίσουμε όλοι μας την αξεπέραστη προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στον τομέα της Τεχνολογίας. Η αξεπέραστη προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στους τομείς της Φιλοσοφίας και των Καλών Τεχνών είναι πασίγνωστη και δεν αμφισβητείται από κανένα. Το ίδιο γνωστή είναι και η προσφορά τους στο χώρο των Επιστημών. Όμως η Τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων είναι σχετικά άγνωστη όπως και οι απίστευτες επιδόσεις τους στον τομέα αυτό.

Η παρούσα έκθεση περιλαμβάνει 50 περίπου (από τα 300) Λειτουργικά Ομοιώματα εξαιρετικών εφευρέσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος (από το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου κατόπιν 22χρονης έρευνας και μελέτης του Κώστα Κοτσανά. Πρόκειται για την εγκυρότερη και την πληρέστερη έκθεση του είδους της παγκοσμίως. Η εξερεύνηση αυτής της εποχής που η τεχνολογία αιχμής δεν κατοχυρωνόταν αποδεικνύει περίτρανα πόσα περισσότερα (από όσα νομίζουμε) χρωστά ο σύγχρονος Δυτικός Τεχνολογικός Πολιτισμός στους Έλληνες.

Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (στα ελληνικά και αγγλικά) όπως επεξηγηματικές πινακίδες και γιγαντοαφίσες με πολλές πληροφορίες, αναλυτικά σχέδια, φωτογραφίες και πλήρεις βιβλιογραφικές αναφορές ενώ πολλά από τα εκθέματα είναι διαδραστικά. Υπάρχουν σταθμοί προβολής βίντεο και κινουμένων σχεδίων επίδειξης της λειτουργίας των μηχανισμών καθώς και αρμόδιοι ξεναγοί. Πληροφορίες σχετικά μπορείτε να πάρετε και από την ιστοσελίδα του Μουσείου www.kotsanas.com.

Η Έκθεση απευθύνετε σε όλο το κοινό ενώ για τους μαθητές και φοιτητές αποτελεί μια θαυμάσια εκπαιδευτική εκδρομή.

Η είσοδος στην Έκθεση έχει το συμβολικό αντίτιμο του 1€.

Σε περίπτωση ομαδικής επίσκεψης και για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2461045980-2, 45977-8 & info@ekthesiako.gr .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.