Εγκαίνια εκλογικού κέντρου της Ενωτικής Κίνησης του Βασίλη Κωνσταντόπουλου στα Σέρβια – Βίντεο

«Δέκα ημέρες πριν από της εκλογές της 18ης Μαΐου, στέλνετε το μήνυμα σε εκείνους που ονειρεύονται την επιστροφή στο παρελθόν. Σε εκείνους που εσείς απορρίψατε και τώρα θέλουν να επιστρέψουν για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Να καταστρέψουν όσα με κόπο δημιουργήσαμε τα τρεισήμισι τελευταία χρόνια, όλοι μαζί, Η Δημοτική Αρχή, οι δημότες, οι εργαζόμενοι του δήμου….Το τελευταίο χρονικό διάστημα, δειλά – δειλά στην αρχή, με προκλητικό τρόπο αργότερα, με θράσος και περισσή αναίδεια σήμερα, εμφανίζονται στο πολιτικό προσκήνιο οι άνθρωποι που ευθύνονται για την τραγική κατάσταση του πρώην Δήμου Σερβίων.

Η ομάδα αυτή των ανθρώπων, που αποτελούσαν την ηγεσία της διοίκησης της προηγούμενης δημοτικής αρχής, και που ευθύνονται για την κακοδιαχείριση και την συσσώρευση χρεών του πρώην Δήμου Σερβίων, αποτελούν σήμερα την ραχοκοκαλιά και την ηγετική ομάδα του συνδυασμού του κ. Κοσματόπουλου».  
 
Με αυτά τα λόγια ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος απευθύνθηκε στο μεγάλο πλήθος δημοτών που παρέστη στην τελετή των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου της Ενωτικής Κίνησης στα Σέρβια. Ουσιαστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος κατέδειξε και έκανε ευθεία επίθεση στους υπεύθυνους του μεγάλου χρέους που παρέλαβε η Δημοτική Αρχή και σήμερα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του κ. Κοσματόπουλου.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα πως η Δημοτική Αρχή εξάλειψε το χρέος του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες. Παράλληλα μίλησε για το έργο που έχει επιτελεστεί τα τρία τελευταία χρόνια ενώ περιέγραψε τους άξονες στους οποίους θα δοθεί βαρύτητα την επόμενη πενταετία με δεδομένο ότι έχουν δημιουργηθεί μέσα από μία σειρά έργων, μελετών και δράσεων οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τόπου.

 

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
7/5/2014

Φίλες και Φίλοι
Αγαπητοί Συνδημότες
Η σημερινή μαζική παρουσία σας στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Ενωτικής Κίνησης επιβεβαιώνει και αποδεικνύει ότι ο δήμος μας βαδίζει με σιγουριά και αποφασιστικότητα στο μέλλον.
Είναι πλέον ορατό και δεδομένο ότι ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού έχει αλλάξει πορεία και στηρίζεται σε στερεές βάσεις.
Δέκα ημέρες πριν από της εκλογές της 18ης Μαΐου, στέλνετε το μήνυμα σε εκείνους που ονειρεύονται την επιστροφή στο παρελθόν. Σε εκείνους που εσείς απορρίψατε και τώρα θέλουν να επιστρέψουν για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Να καταστρέψουν όσα με κόπο δημιουργήσαμε τα τρία τελευταία χρόνια, όλοι μαζί. Η Δημοτική Αρχή, οι πολίτες, οι εργαζόμενοι του δήμου.
 Τρία δύσκολα χρόνια δεν το βάλαμε κάτω, ξεπεράσαμε τα εμπόδια, αφήσαμε πίσω το παρελθόν και είμαστε εδώ για να δώσουμε – και πάλι μαζί – συνέχεια στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε και έχει φέρει τα αποτελέσματα που όλοι βλέπουν στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού.

Φίλες και Φίλοι
Από την πρώτη ημέρα κάναμε πράξη αυτά που υποσχεθήκαμε.
Διαφάνεια, χρηστή διοίκηση, νοικοκύρεμα, καθημερινή παρουσία κοντά στον πολίτη, υλοποίηση μεγάλων και μικρών έργων σε όλη την έκταση του δήμου.
Όταν αναλαμβάναμε γνωρίζαμε ότι η διοίκηση του δήμου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Το αντίθετο μάλιστα: είναι δουλειά, είναι όραμα, είναι πράξεις, είναι έργα. Κληθήκαμε να αντιπαλέψουμε μία κατάσταση εξαιρετικά τραγική όπως αποδείχτηκε.
Δυστυχώς για όλους μας, η απογραφή στο ξεκίνημα της θητείας μας, έδειξε ότι ο νέος Δήμος Σερβίων – Βελβεντού είναι υπερχρεωμένος.
Ως νέα Δημοτική Αρχή παραλάβαμε ένα δυσβάστακτο χρέος ενώ ήμασταν υποχρεωμένοι να οδηγήσουμε το δήμο πάνω στα νέα δεδομένα του Καλλικράτη και κυρίως στα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την οικονομική κρίση που είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση των κρατικών ενισχύσεων κατά 60%. και αντίστοιχη μείωση της επιχορήγησης για την εκτέλεση μικρών έργων (ΣΑΤΑ) σε ποσοστό περίπου 70% σε σχέση με το 2010.
Την ίδια στιγμή ως δήμος αναλαμβάναμε νέες αρμοδιότητες ακόμη και μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας.
Ένα χρέος ύψους περίπου 8,5 εκ. ευρώ αποτελούσε τη θηλιά στο λαιμό και στη λειτουργία του Δήμου. 6,5 εκ. περίπου υποχρεώσεις σε προμηθευτές, εργολάβους, αιρετούς, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία και 2εκ. σε δάνεια έβαλαν το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού στη λίστα εκείνων των δήμων που χαρακτηρίστηκαν υπερχρεωμένοι.
 Το χρέος αυτό στο μεγαλύτερο μέρος του (περίπου 6,2 εκ. ευρώ) προέρχονταν από τον πρώην Δήμο Σερβίων. Το «καλό» είναι ότι ορισμένοι από εκείνους που δημιούργησαν αυτό το χρέος θέλουν τώρα να επιστρέψουν στη διοίκηση του δήμου. Τα υπόλοιπα 2,3 εκ. ευρώ προέρχονταν από τους πρώην Δήμους Καμβουνίων και Βελβεντού.
Τρεισήμισι χρόνια μετά είμαστε περήφανοι ν’ ανακοινώσουμε στους πολίτες του Δήμου ότι αυτό το χρέος έχει σχεδόν εξαλειφθεί, οι δόσεις των δανείων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία εξυπηρετούνται κανονικά και όλα αυτά χωρίς την επιβάρυνση των δημοτών και χωρίς να δημιουργήσουμε νέο χρέος.
Τα έτη 2011 και 2012 είναι καθαρά, ενώ ήδη πληρώνουμε υποχρεώσεις του τελευταίου τριμήνου του 2013 και του α’ τριμήνου του 2014. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν υποχρεώσεις του Δήμου της τάξης του 1,2 εκ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα οι δημότες οφείλουν προς το Δήμο πάνω από 1,5 εκ. ευρώ.
Ήταν στοίχημα για μας η εξάλειψη του χρέους χωρίς να επιβαρύνουμε αυτήν την περίοδο τους πολίτες του δήμου μας. Πως το κατορθώσαμε?
Με συλλογική προσπάθεια, με πραγματικές οικονομίες, με νοικοκύρεμα, με οργάνωση και μεθοδικότητα με συλλογική,  σκληρή και επίπονη δουλειά.
Δύο παραδείγματα αγαπητοί συνδημότες νομίζω αρκούν:
Μόνο ο πρώην δήμος Σερβίων το 2010 ξόδευε για προμήθειες οικοδομικών και υδραυηλικών υλικών 400χιλ ευρώ τον χρόνο. Δύο χρόνια μετά, το 2012 οι δαπάνες του νέου δήμου Σερβίων – Βελβεντού για τις προμήθειες αυτές ήταν 120χιλ. ευρώ το χρόνο.
Ένα ακόμη παράδειγμα. Το 2010 όλοι μαζί οι τέσσερις προηγούμενοι δήμοι ξόδεψαν για δημόσιες σχέσεις 1,1 εκ. ευρώ ενώ ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού το 2012 μόλις 123χιλ. ευρώ. Το ένα δέκατο δηλαδή από ότι ξόδευαν όλοι οι πρώην δήμοι μαζί.
Ταυτόχρονα όμως δεν ξεχάσαμε τους πολίτες. Και επαναλαμβάνω χωρίς να τους επιβαρύνουμε οικονομικά.
 Αναδιοργανώσαμε τις υπηρεσίες, προχωρήσαμε άμεσα στην αποκέντρωσή τους ώστε σήμερα ο κάθε δημότης να εξυπηρετείται για το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών στον τόπο κατοικίας του. Βελτιώσαμε το επίπεδο τους και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.
 Αντισταθήκαμε στο κλείσιμο υπηρεσιών από την κεντρική κυβέρνηση σε όλη τη χώρα όπως η εφορία και το ΙΚΑ. Κάποιοι άλλοι το θυμήθηκαν τώρα, δύο χρόνια μετά. Ταυτόχρονα ήμασταν οι πρώτοι που διεκδικήσαμε την ίδρυση αντίστοιχων γραφείων εξυπηρέτησης των πολιτών και ήδη λειτουργούν εδώ στα Σέρβια τα δύο γραφεία.
Ασκήσαμε μία κοινωνική πολιτική που ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό και στο μέτρο του δυνατού στις ανάγκες και στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά να αναφέρω: Μειώσαμε τα ανταποδοτικά τέλη σε όλες τις ευπαθείς ομάδες και τους κτηνοτρόφους κατά 50%. Ενταθήκαμε στα ευρωπαϊκά προγράμματα διανομής τροφίμων και χρηματοδότησης για τη δωρεάν φύλαξη και σίτιση των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας.
Επίσης ενταχθήκαμε σε προγράμματα απασχόλησης ΑΜΕΑ και συμπολιτών μας ηλικίας 55 έως 65 ετών.
Πέρα από όλα αυτά όμως, και παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και το χρέος που έπρεπε να διαχειριστούμε προχωρήσαμε στην εκτέλεση μικρών και μεγάλων έργων σε κάθε οικισμό σε κάθε Τοπική ή Δημοτική Κοινότητα.
Αξιοποιήσαμε υπάρχοντες μελέτες, εκπονήσαμε νέες, εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις, εντάξαμε έργα στο ΕΣΠΑ, εκτελέσαμε και εκτελούμε έργα, θέσαμε νέους στόχους διασφαλίζοντας παράλληλα την ομαλή λειτουργία του δήμου
Είναι πάρα πολλά για να αναφερθώ αναλυτικά σε όλα.
Είναι όμως ορατά και τα βλέπετε. Εδώ στα Σέρβια:
•       Η Αποπεράτωση του κλειστού Γηπέδου Σερβίων είναι πραγματικότητα.
•     Η Ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίου – Λυκείου Σερβίων και του Δημαρχείου είναι πραγματικότητα.
•    Η Ανάπλαση της πόλης των Σερβίων, η Κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων είναι πραγματικότητα, τα έργα έχουν ξεκινήσει και κατασκευάζονται.
   Την περασμένη εβδομάδα έγινε και ο διαγωνισμός για την Αναστήλωση του Διατηρητέου Ράπτη και ο ανάδοχος το καλοκαίρι θα ξεκινήσει τις εργασίες.
     Η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης σε πέντε τοπικές κοινότητες Καστανιά, Βαθύλακκο, Ίμερα, Μεσιανή, Ροδίτη,  είναι πραγματικότητα.

Με την ίδια αποτελεσματικότητα δουλέψαμε σε όλη την έκταση του δήμου εκτελώντας μεγάλα και μικρά έργα.
        Στο ΤΟΕΒ Βελβεντού έγιναν δύο σημαντικές παρεμβάσεις τη διετία το 2011 –2012, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ €, με τις όποιες επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 25%. Επίσης ήδη έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η τρίτη πρόταση μας για το ΤΟΕΒ Βελβεντού ύψους 434.000€, που αφορά τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του αντλιοστασίου και των εγκαταστάσεων του ΤΟΕΒ Βελβεντού.
  Η Ανάπλαση του Καταφυγίου (ολοκληρώθηκε).
  Η Ανάπλαση της Αγίας Κυριακής (ολοκληρώθηκε).
  Η Ανάπλαση του Παλαιογρατσάνου (βρίσκεται σε εξέλιξη).
 Η Ανάπλαση του Βελβεντού (υπάρχει ανάδοχος και σύντομα το έργο θα ξεκινήσει)
  Ένα μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων εξελίχθηκε στο Λιβαδερό και στα Καμβούνια
  Η ανακατασκευή των ΚΕΦΟ Μικροβάλτου και Τριγωνικού
  Η ανακατασκευή κοινοτικών γραφείων, αγροτικών ιατρείων και δημοτικών κτιρίων. Παρεμβάσεις  που τις περίμεναν πολλά χρόνια οι κάτοικοι των χωριών.
  Το αντιπλημμυρικό Τρανοβάλτου
  Η κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στο Μικρόβαλτο
  Η διάνοιξη – διαπλάτυνση του δρόμου Νεράιδα – Λεύκαρα
  Η Πλατεία της Ελάτης

Αγαπητοί συνδημότες
 Όλα αυτά έγιναν ή γίνονται. Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού είναι ένας δήμος πλέον ισχυρός, υγιής, εύρωστος με συγκεκριμένο προγραμματισμό και σχεδιασμό για το μέλλον έχοντας αποτινάξει το βραχνά του χρέους
 Το στοίχημα για όλους εμάς είναι τώρα η επόμενη πενταετία. Να δώσουμε συνέχεια σε αυτό το έργο, να προχωρήσουμε σε μία νέα κοινωνική συμφωνία, να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα, να διεκδικήσουμε νέους πόρους για τη νέα προγραμματική περίοδο, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ώστε αυτή η ανοδική πορεία να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Την ανάπτυξη, την απασχόληση, νέες θέσεις εργασίας, βελτίωση του βιοτικού επίπεδου.
 Όλες οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στοχεύουν σε αυτό. Την ανάπτυξη. Είναι η ώρα της ανάπτυξης. Εμείς ήδη έχουμε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις.
Η ίδρυση την πρώτης σε όλη τη χώρα Κτηνοτροφικής Ζώνης στον ορεινό όγκο.
Η λειτουργία του Πρότυπου Αγροκτήματος εδώ στα Σέρβια. Δύο σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν πάρει το δρόμο της υλοποίησής τους.
Η εξυγίανση των ΤΟΕΒ Σερβίων, Ιμέρων, Μεσιανής, Ροδίτη, Λευκάρων.
Οι επεκτάσεις των αρδευτικών δικτύων
Η έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας του ελαιοτριβείου στα Ίμερα.
Η κατασκευή από τη ΔΕΗ αντλιοστασίων και ταμιευτήρων στην κτηματική περιοχή Καμβουνίων είναι ανάπτυξη προϋπολογισμού 2εκ. ευρώ
Το Πράσινο χωριό στην Ελάτη
Η παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων σε νέους αγρότες της περιοχής
Η ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα JESSICA. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό προβλέπεται η κατασκευή και λειτουργία στα Σέρβια εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (προϋπολογισμού 7,5εκ. ευρώ)  και δικτύου τηλεθέρμανσης που θα καλύπτει τις ανάγκες θέρμανσης του ΔΑΚ Σερβίων του Κέντρου Υγείας και των Σχολικών μονάδων της περιοχής. Μία παρέμβαση που μπορεί να αποτελέσει πιλοτικό πρόγραμμα για την κατασκευή δικτύου τηλεθέρμανσης για όλη την περιοχή – Σέρβια, Πλατανόρευμα, Βελβεντό – καθώς ο πληθυσμός των οικισμών αυτών (πάνω από 10χιλ. άτομα) έχει το κρίσιμο μέγεθος για ένα βιώσιμο δίκτυο τηλεθέρμανσης.
Το σχέδιο συνολικής αξιοποίησης των κοιτασμάτων και επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων μαρμάρου στο Τρανόβαλτο. Μετά από πολλά χρόνια η συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τους επιχειρηματίες έφερε αποτέλεσμα. Οι επιχειρήσεις θα επανενεργοποιηθούν Μέσα στη διετία σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των επιχειρήσεων προβλέπεται να απασχοληθούν 200 και πλέον άτομα, ενώ στην πενταετία θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες οριστικής αδειοδότησης, έκδοσης των αδειών εκμετάλλευσης των λατομείων και της ορθολογικής λειτουργίας των επιχειρήσεων μαρμάρου. Αυτό είναι ανάπτυξη.
Η εκπόνηση τριών μελετών για την: α) διασύνδεση της Λίμνης Πολυφύτου με τα Κάστρα Σερβίων. β) για την ανάπτυξη και αξιοποίηση ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στη λίμνη Πολυφύτου. γ) για την ανάδειξη και αξιοποίηση του περιβάλλοντος στην περιοχή των Κάστρων Σερβίων.
Η ένταξη στο LEADER του έργου Στερέωση – αποκατάσταση της Πέτρινης Γέφυρας του Κάστρου Σερβίων.
Η Β’ φάση της ανάπλασης των Σερβίων και της εισόδου της πόλης έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει την παραχώρηση τεσσάρων στρεμμάτων από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για το συγκεκριμένο έργο.
Το αντιπλημμυρικό Σερβίων
Η βιοκλιματική αναβάθμιση της Πλατείας της Λαϊκής Αγοράς Σερβίων.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του Τεχνικού Λυκείου Σερβίων, του Γυμνασίου Βελβεντού και του Πολυλειτουργικού κτιρίου Τρανοβάλτου.
Η κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στην Καστανιά.
Ο χαρακτηρισμός της Παλιάς Καστανιάς ως οικισμού ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
Η ανάπλαση της κεντρικής οδού  στο Πλατανόρευμα
Η κατασκευή πεζοδρομίου Πλατανόρευμα Λάβα Σέρβια
Η επέκταση του αρδευτικού δικτύου 250 στρεμμάτων στο Πλατανόρευμα
Όλα αυτά είναι ανάπτυξη.

Φίλες και φίλοι,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, δειλά – δειλά στην αρχή με προκλητικό τρόπο αργότερα, με θράσος και περισσή αναίδεια σήμερα, εμφανίζονται στο πολιτικό προσκήνιο οι άνθρωποι που ευθύνονται για την τραγική κατάσταση του πρώην Δήμου Σερβίων.
Η ομάδα αυτή των ανθρώπων, που αποτελούσαν την ηγεσία της διοίκησης της προηγούμενης δημοτικής αρχής, και που ευθύνονται για την κακοδιαχείριση και την συσσώρευση χρεών του πρώην Δήμου Σερβίων, αποτελούν σήμερα την ραχοκοκαλιά
και την ηγετική ομάδα του συνδυασμού του κ. Κοσματόπουλου.  
Θέλω να είμαι σαφής!
Δεν ευθύνονται όλοι οι αιρετοί της προηγούμενης δημοτικής περιόδου για την κατάντια του πρώην Δήμου Σερβίων. Δεν ευθύνονται οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, ή απλοί δημοτικοί σύμβουλοι και όλοι οι αντιδήμαρχοι για την κακοδιαχείριση του πρώην Δήμου Σερβίων.
Η ευθύνη είναι συγκεκριμένη και προσδιορίζεται στην τότε ηγετική ομάδα του Δήμου, που σήμερα έχει το θράσος  και την αναίδεια να βγάζει την γλωσσά στους πολίτες του Δήμου μας και να διεκδικεί την επάνοδο στην διοίκηση του Δήμου μέσα από τις τάξεις του συνδυασμού του κ. Κοσματόπουλου.
Θέλω επίσης να είμαι σαφής και για το παρακάτω!
Δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Κοσματόπουλου ίδιοι, ούτε ο ίδιος φέρει ευθύνη για την διοίκηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Όμως έχουν ευθύνη γιατί δεν απέβαλαν τα φαντάσματα του παρελθόντος που προσπαθούν μέσα από τον συνδυασμό του κ. Κοσματόπουλου, ωσάν άλλη κολυμβήθρα του Σιλωάμ να εξαγνιστούν από τις αμαρτίες τους και τις ευθύνες τους, και να κάνουν μία εφιαλτική επάνοδο στα δημόσια πράγματα του τόπου μας.
Έστω και τώρα, ποτέ δεν είναι αργά.
Όμως γελιόνται οικτρά!
Οι πολίτες του Δήμου μας, οι πολίτες του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, δεν θα ξεγελαστούν γιατί όλοι πια τους έχουν μάθει.
Και αντί να απομακρυνθούν από τα δημόσια πράγματα εμφανίζονται τελευταία και με θράσος περισσό μας εγκαλούν για ένα σωρό ζητήματα.

Μας λένε με θράσος και πλήρη συνείδηση ότι ψευδόμαστε ότι το χρέος του Δήμου Σερβίων δεν είναι τόσα όσο αναφέρουμε.
Αγαπητοί φίλοι,
Θα επαναλάβω για άλλη μία φορά.
•    Το χρέος του πρώην Δήμου Σερβίων που παραλάβαμε με την απογραφή στις 1-1-2011, ανέρχεται στα 6,2 εκ. ευρώ. Η  απογραφή έγινε σύμφωνα με τα όσα όριζε το Υπουργείο Εσωτερικών και τα αποτελέσματα της έχουν διαβιβαστεί και έχουν εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας, το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουν δε καταχωρηθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Η απογραφή, οι απολογισμοί των ετών 2011 – 2012 και οι προϋπολογισμοί 2011, 2012 και 2013, είναι αναρτημένα στην διαύγεια και είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για έλεγχο.
Από αυτά τα 1,6εκ. ήταν δάνεια και τα υπόλοιπα 4,6εκ. υποχρεώσεις προς εργολάβους, προμηθευτές και άλλους τρίτους.
Μόνο για τους μισθούς των αιρετών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, το χρέος που παραλάβαμε ανέρχεται στο ποσό των 443.000€., ένα σημαντικό κομμάτι από αυτό έχει αποπληρωθεί και παραμένει ένα ποσό περίπου 150.000€, το οποίο δεν εγκρίνει ο επίτροπος λόγω παραγραφής της διετίας.
Σημαντικό ποσό από αυτό αφορά την μισθοδοσία αντιδημάρχων και προέδρων Τοπικών κοινοτήτων για την περίοδο 2003 – 2006, οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη γι’ αυτό.
Άλλος αιρετός είχε δύο χρόνια να πληρωθεί ως αντιδήμαρχος, πάλι χωρίς δική του ευθύνη.
Απλά η ηγεσία πλήρωνε τους κολλητούς της για την επιβίωση της.
•    Από τον έλεγχο που διενήργησε η Εφορία, στα πλαίσια του Ελέγχου που διενήργησε Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, επιβλήθηκαν πρόστιμα για την περίοδο 2003 – 2008, ύψους 67.000€.
Μαζί με τον φόρο για την περίοδο 2010, το ύψος των οφειλών της στην Εφορία ξεπερνούσε τις 100.000€.
Έγιναν ρυθμίσεις και ήδη οι υποχρεώσεις αυτές έχουν εξοφληθεί.
•    Παραλάβαμε ένα χρέος προς ασφαλιστικά Ταμεία περίπου 267.000€.
Ρυθμίστηκαν και σήμερα σχεδόν το χρέος αυτό έχει εξοφληθεί.
•    Παραλάβαμε 38 δικαστικές εκκρεμότητες, που σε έναν χρόνο έγιναν 45, που αφορούσαν αγωγές πολιτών, προμηθευτών του Δήμου.
•    Στα δύο χρόνια της παρούσας δημοτικής αρχής μας προέκυπταν συνεχώς κρυφά χρέη, από δικαστικές αγωγές, από ελέγχους και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα,
•    Τελεσίδικη δικαστική απόφαση για εργολάβο του Δήμου 232.000€.
•    Η δικαστική απόφαση αντίδικου του Δήμου 180.000€.
•    Η δικαστική απόφαση εργολάβου του Δήμου 131.000€.
•    Η δικαστική απόφαση προμηθευτή του Δήμου 22.000€.
•    Η δικαστική απόφαση εργολάβου του Δήμου 33.000€.
•    Η δικαστική απόφαση εργολάβου του Δήμου 22.000€.
•    Η δικαστική απόφαση προμηθευτή του Δήμου 15.000€.
Σύνολο τελεσίδικων αποφάσεων περίπου 635.000€.
•    Εργολάβος του Δήμου με τον οποίο βρισκόμαστε στα δικαστήρια, καθώς η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, φαινόταν μέσω των δελτίων αποστολής ότι έριχνε πίσσα στις 6 Ιανουαρίου συγκεκριμένου έτους, ημέρα των Φώτων και μέσα στο καταχείμωνο, όταν όλα τα πισσάδικα στην Δυτική Μακεδονία είναι κλειστά.
Αρνηθήκαμε να πληρώσουμε και η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.
•    Είπαν ότι παρέδωσαν τεράστιο έργο. Κατά τον έλεγχο από ορκωτούς λογιστές της ΔΕΤΟΥΠΑΣ (Δημοτικής Επιχείρησης) η οποία σύμφωνα με τον νόμο έπρεπε να κλείσει, διαπιστώθηκαν σωρεία παραβάσεων και ένα οικονομικό άνοιγμα ύψους 90.000€, το οποίο ο πρώην δήμαρχος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επικαλέστηκε ότι τα έδωσε χωρίς παραστατικά στον Α.Σ. Τιτάνα.
Με τα χρήματα αυτά έπρεπε να πληρωθεί εταιρεία η οποία εκπόνησε μελέτες για λογαριασμό του Δήμου ύψους 180.000€. Από αυτά πληρώθηκαν μόνον οι 90.000€ και απομένουν να πληρωθούν τα υπόλοιπα 90.000€.
Η εταιρεία έχει ασκήσει αγωγή κατά του Δήμου η υπόθεση εκδικάζεται στις 14-5-2014. Της υπόθεσης αυτής έχει επιληφθεί το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, δε εισαγγελέας Κοζάνης έχει λάβει σχετική εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης.
Και τόσα άλλα αγαπητοί φίλοι ων ουκ εστί αριθμός.
Επικαλέστηκαν, γνωρίζοντας oτι είναι ψέματα, ότι ξεχρεώσαμε με δάνειο.
Πέρα για πέρα ψέματα.
Η αποπληρωμή του χρέους έγινε μέσω περιστολής της σπατάλης στον Δήμο ύψους περίπου 4,0 εκ. ευρώ και μέσω των προγραμμάτων για τα ληξιπρόθεσμα των Υπ. Εσωτερικών, ύψους 2,00 εκ. ευρώ περίπου.
Αλλά οι άνθρωποι ανερυθρίαστα ως άλλοι γκεμπελίσκοι είπαν ψέματα.
Πες, πες στο τέλος κάτι θα μείνει!!!
Όλα αυτά, αγαπητοί φίλοι, Έγιναν με την καθοδήγηση, συγκάλυψη και διεύθυνση της ηγετικής ομάδας της τότε δημοτικής αρχής.
Αντί λοιπόν να κρυφτούν, σήμερα έχουν το θράσος να βγάζουν την γλώσσα περιπαικτικά στον λαό του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, και να θέλουν να κάνουν ένα θεαματικό come back στα δημόσια πράγματα.
Όμως έχουν γνώση οι φύλακες!!!
Από το βήμα αυτό καλώ τους επίδοξους σφετεριστές της Διοίκησης του Δήμου μας να είναι προσεκτικοί, γιατί την επόμενη φορά που θα προκαλέσουν τους πολίτες του Δήμου μας, θα είμαστε αμείλικτοι.
Οι πολίτες του Δήμου μας δεν θα ξεχάσουν ποιοι έφεραν τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού στην κατάσταση χρεοκοπίας, και στις εκλογές της 18ης Μαΐου θα δώσουν ένα ηχηρό χαστούκι στα φαντάσματα του παρελθόντος.
Στις 18 Μαΐου από την πρώτη Κυριακή θα δώσουν μια περιφανή νίκη στο συνδυασμό μας την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ,
•    Το συνδυασμό με πρόσωπο καθαρό.
•    Τον συνδυασμό που συνδυάζει το νέο, το ελπιδοφόρο, την ανανέωση, την ορμή, την γνώση, την εμπειρία, την ηρεμία, την εγκράτεια και την σοφία.
•    Τον συνδυασμό των αποτελεσμάτων, της χρηστής και διαφανής διοίκησης.
•    Τον συνδυασμό του μέλλοντος.
Όλοι μαζί για ένα δήμο δυνατό, με όραμα για την ανάπτυξη.
Καλό αγώνα και με την νίκη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.