Ανακοινώσεις του συνδυασμού του Δημήτρη Λαμπρόπουλου «Συμμαχία Ευθύνης για το Βόιο»



Προς όλους τους Βοϊώτες της Θεσσαλονίκης

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 στις 7:30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΜΕΤ (26ης Οκτωβρίου 48) στη Θεσσαλονίκη, σας προσκαλούμε στη εκδήλωση του συνδυασμού μας «Συμμαχία ευθύνης για το Βόϊο».

Θα μιλήσουμε μαζί σας για τις δυνατότητες του τόπου μας και το σχέδιο μας για το αύριο του Βοΐου.

Η παρουσία σας θα είναι για μας μεγάλη τιμή και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα σας υποδεχτούμε.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε το Βόϊο των αξιών και των αξίων

Με εκτίμηση
Δημήτρης Λαμπρόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου


«Η Ανάπτυξη του Βοΐου περνά
 μέσα από τον ορεινό όγκο»

Τις μοναδικού φυσικού κάλους περιοχές και τις τοπικές κοινότητες του Άνω Βοΐου με τις βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες και τα μοναστήρια, οι οποίες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη του αγροτουριστικού προϊόντος αλλά και του θρησκευτικού τουρισμού, επισκέφθηκε χθες Τρίτη 6 Μαΐου 2014, ο Υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία ευθύνης για το Βόϊο» κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος.

Ο κ. Λαμπρόπουλος επισκέφθηκε διαδοχικά την Μόρφη, τον Βυθό και τον Πεντάλοφο και συναντήθηκε με τους κατοίκους με τους οποίους και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ορεινότερες περιοχές του Βοΐου, ενώ έγινε δέκτης παραπόνων για την εγκατάλειψη που γνωρίζει η περιοχή.

Περιηγήθηκε παράλληλα και στο Φράγμα της Πραμόριτσας, το εφαλτήριο ανάπτυξης, καθώς υδροδοτεί μεγάλα κομμάτια του Βοΐου και συμβάλει στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό έγινε δεκτός ο κ. Λαμπρόπουλος στον Πεντάλοφο. Μιλώντας προς τους κατοίκους τόνισε ότι «η εγκατάλειψη δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Είναι αποτέλεσμα των ελάχιστων ενεργειών που έγιναν σε επίπεδο δήμου. Γιατί σε τοπικό επίπεδο θα μπορούσαν να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα βοηθούσαν στην ανάπτυξη του τόπου». Σημείωσε χαρακτηριστικά για το Βόϊο ότι «Εμείς μπορούμε να τον ποτίσουμε με ιδέες και πρωτοβουλίες, για να βλαστίσει ξανά η νιότη που λείπει από τα χωριά μας, από τις κωμοπόλεις μας. Θυμάστε πόσα παιδιά ζούσαν στα χωριά μας πριν από δεκαετίες! Σήμερα οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους, περιμένουν να έρθουν για Πάσχα ή καλοκαίρι και παρά τους μεγάλους δρόμους που έχουμε πλέον, τα εγγόνια τους, μεγάλα πια δεν έρχονται. Η νιότη μας να ξανανθίσει στα χωριά μας. Αυτό όμως θα γίνει μόνο αν στηρίξουμε την οικονομική ανάπτυξη των ορεινών χωριών μας».

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι μετέφεραν στον κ. Λαμπρόπουλο θέματα, όπως εκείνο της υλοτόμησης που καταστρέφει τις πηγές του Πενταλόφου. Στάθηκαν στην έλλειψη καθαρού νερού το οποίο περιέχει και λάσπη ή χλωριώνεται υπερβολικά, ενώ όπως τόνισαν ποτέ άλλοτε στα χρονικά οι κάτοικοι δεν ήπιαν εμφιαλωμένο νερό. Παράλληλα εξέφρασαν τα παράπονα τους για κακοτεχνίες σε παρεμβάσεις , την επικινδυνότητα που παρουσιάζει το εθνικό οδικό δίκτυο λόγω καθιζήσεων αλλά και την μεταφορά χρημάτων από δημοπρατημένα έργα.

Ο κ. Λαμπρόπουλος από την πλευρά του επεσήμανε πως θα εξετάσει μετά τις εκλογές ένα προς ένα τα ζητήματα αυτά αποκαθιστώντας την εγκατάλειψη και την αδιαφορία προς αυτούς τους οικισμούς.

Ας κάνουμε όλοι μαζί τον Δήμο Βοίο των άξιων και των αξιών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.