Ανακοινώσεις του συνδυασμού «Αλλάζουμε Εποχή»

Περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Θέμη Μουμουλίδη και υποψηφίων του συνδυασμού “ΑλλάΖουμε Εποχή” στο Άργος Ορεστικό

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θέμης Μουμουλίδης συνοδευόμενος  από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σάκη Χατζηζαμάνη και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους , επισκέφτηκε, σήμερα  Τρίτη, την πόλη του Άργους Ορεστικού.

Ο Θέμης Μουμουλίδης συναντήθηκε με πολίτες στη λαϊκή αγορά, στο ΚΑΠΗ, στον Δήμο, στο ΚΕΠ και στα καταστήματα της πόλης , ενώ στην συνέχεια  συνάντησε θεσμικούς παράγοντες της περιοχής μεταξύ των οποίων και το προεδρείο του νεοσυσταθέντος Αγροτικού συνεταιρισμού Καστοριάς όπου και συζήτησε για θέματα του πρωτογενούς τομέα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/5/2014

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θέμης Μουμουλίδης θα επισκεφθεί το πρωί την Αγορά και φορείς της ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ. Στις 12:00 θα επισκεφθεί τον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ και αργότερα θα βρίσκεται στις 15:00 στο ΜΕΣΟΒΟΥΝΟ και στις 16:00 στους ΠΥΡΓΟΥΣ. Το απόγευμα το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με περιοδεία στο ΔΗΜΟ ΒΟΪΟΥ και δύο ομιλίες: στις 19:30 στη ΝΕΑΠΟΛΗ και στις 20:30 στο ΤΣΟΤΥΛΙ. Στις 22:00 θα συναντηθεί με τη νεολαία στον Κόκκινο Μύλο στην ΚΟΖΑΝΗ.

 

Επιστολή διαμαρτυρίας από τη Βουνοτρυπίδου–Τσέλιου Αγγέλα (πρόεδρο του Σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων Με Τρία Παιδιά Επαρχίας Εορδαίας)

Σαν πρόεδρος του Συλλόγου Τρίτεκνων Εορδαίας προσκλήθηκα και ευχαρίστως παραβρέθηκα στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολύτεκνων Εορδαίας, για να τιμήσει την πολύτεκνη μάνα την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 και ώρα 11.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας.

Οι σχέσεις των συλλόγων Τρίτεκνων και Πολύτεκνων στην Εορδαία ήταν πάντα άριστες και ελπίζω ότι έτσι θα συνεχίσουν. Μας συνδέουν κοινοί αγώνες για το καλό των οικογενειών μας, πόσο μάλλον τώρα που βλέπουμε, στα τρία τελευταία χρόνια, να κόβονται συνεχώς παροχές από την οικογένεια με πολλά παιδιά (τρία και άνω), πρέπει ο αγώνας και οι διεκδικήσεις μας να συνεχιστούν και να δυναμώσουν.

Έκπληκτη είδα πάνω στο χαρτί της κούριερ που μου έστειλαν την πρόσκληση, να είναι από Δήμο Εορδαίας προς Σύλλογο Τρίτεκνων Εορδαίας και όχι από Σύλλογο Πολυτέκνων. Σκέφτηκα πως μπορεί να έγινε για λόγους οικονομίας να μη χρεωθεί δηλαδή ο Σύλλογος των Πολυτέκνων αλλά ο Δήμος Εορδαίας. Όταν έφτασα στο ναό της Αγίας Σκέπης στην είσοδο του ναού μοίραζαν καρτούλες υποψήφιων και μέσα γινόταν μια γιορτή προώθησης τους.

Αν το κάνανε καλυμμένα, έστω και προεκλογικά, με τη δικαιολογία ότι αυτοί είναι σήμερα στη Δημοτική και Περιφερειακή αρχή του τόπου και επομένως ως τέτοιοι καλέστηκαν δε θα μιλούσα, όμως τόσες φορές που η Πρόεδρος είπε “καλή επιτυχία” στους υποψήφιους έδειχνε καθαρά τις προθέσεις και το σκοπό της εκδήλωσης.

Οι σύλλογοι που εκπροσωπούν γονείς με πολλά παιδιά πρέπει να προσέχουν, να αγωνίζονται, να διεκδικούν για το καλό των οικογενειών και όχι να προωθούν κατ επιλογήν συνδυασμούς.

Όταν από 1/11/2012 κόψανε την ισόβια τιμητική σύνταξη από την πολύτεκνη μάνα, δε χρειάζεται να συνδιοργάνωνονται φιέστες για να της δώσουν μια πλακέτα και να συλλέξουν ψήφους…

Όταν μειώνονται τα επιδόματα, φορολογούνται τα παιδιά μας, κόβονται 2000 ευρώ στις μητέρες που γεννάνε το τρίτο τους παιδί, κατεβαίνει το όριο της φτώχειας για να μη δοθούν μακαρόνια, όταν όποιος έχει ένα σπίτι είναι πλούσιος γιατί υπολογίζονται τεκμήρια, όταν ψηφίζονται νόμοι και αφήνουν ανέργους και πεινασμένους τους οικογενειάρχες. Τότε θέλουμε δίπλα μας και το δήμο και την περιφέρεια. Και για να μη βιαστεί κάποιος και πει “μα εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση” σας απαντάμε: Είστε αυτοί που κυβερνούν το δήμο και την περιφέρεια και μπορούν με τα συμβούλια τους να ψηφίσουν και να διευκολύνουν τις οικογένειες με παιδιά, κάτι που γίνεται σε πολλούς δήμους και περιφέρειες της Ελλάδας, να δώσουν οικονομική ανάσα και αν δεν ξέρετε “πώς” βρείτε λίγο χρόνο όταν ζητάμε να σας δούμε να το συζητήσουμε.

Και να που φτάσαμε φέτος στο Μάιο και ακόμη δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τη δωρεάν διανομή τροφίμων.
Αγανακτώ και λυπάμαι.
Πρέπει αγαπητοί τοπικοί και περιφερειακοί παράγοντες να καταλάβετε τώρα που είστε και υποψήφιοι. Μη μας δίνετε πλακέτες δεν τρώγονται. Δεν τρώμε ούτε πλακέτες ούτε κουτόχορτο.
Απάντηση θέλουμε στις επιστολές που στείλαμε. Και να είστε σίγουροι ότι και την απάντησή σας θα την ανακοινώσουμε.

Προς τα μέλη του συλλόγου μας των Τρίτεκνων λέω ευθαρσώς ότι:
αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου την ευθύνη γι αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας. Θα μπορούσε να είναι ένα Δελτίο Τύπου του συλλόγου αλλά αυτό για να γίνει έπρεπε να προηγηθεί Γενική Συνέλευση των μελών και χρειαζόταν χρόνος. Κάποιοι από τα μέλη μας μπορεί να είναι υποψήφιοι ή να έχουν δικούς τους υποψήφιους στους κυβερνητικούς συνδυασμούς. Αν αυτό διάλεξαν τους εύχομαι μέσα από την ψυχή μου “καλή επιτυχία”σε έναν αγώνα τίμιο. Μακάρι να εκλεγούν τρίτεκνοι σε όλους τους συνδυασμούς. Δεν μπορώ όμως να καταπίνω τέτοιες καταστάσεις, εξ άλλου μέσα στο 2014 και ο Σύλλογος μας θα έχει εκλογές και τότε όσοι διαφωνείτε μαυρίστε με. Κανείς αιρετός δεν είναι για πάντα. Σκοπός μου δεν είναι να προωθήσω κανένα συνδυασμό, ούτε και να προβοκάρω κανένα. Γι αυτό, όπως ξέρετε, έστειλα επιστολές σε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες διεκδικώντας για το καλό των μελών του Συλλόγου. Κάποιοι απάντησαν πολύ γρήγορα, εγώ περιμένω και τους υπόλοιπους. Ήμουν ξεκάθαρη μαζί τους, πως αν γίνει μια συνάντηση με τα μέλη μας θα είναι με όλους ή τουλάχιστον με τους περισσότερους υποψήφιους. Δε θα φέρουμε κάποιον με το στανιό αλλά περιμένουμε. ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Όλοι ανήκουμε κάπου πολιτικά και δεν είναι μυστικό ούτε και κολάσιμο.
Το ξεχνάμε όμως όταν έχουμε εκλεγεί για άλλο σκοπό.

 

Διοργάνωση πάρτι από το συνδυασμό “αλλάΖουμε εποχή”

Η νεολαία του συνδυασμού “αλλάΖουμε εποχή” με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θέμη Μουμουλίδη, διοργανώνει πάρτι αύριο στις 7 Μαΐου στις 21:00 μ.μ στο καφέ-μπαρ “Κόκκινο Μήλο”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.