Η Ενωτική Κίνηση του Β. Κωνσταντόπουλου σε Ίμερα, Λεύκαρα και Νεράιδα – Βίντεο



«Συνεχίζουμε το παραγωγικό και δημιουργικό έργο μας πάνω πλέον σε στέρεες βάσεις αποτέλεσμα της οικονομικής εξυγίανσης του δήμου, του σχεδιασμού και της υλοποίησης μεγάλων και μικρών έργων σε όλη την έκταση του δήμου».

Αυτήν την αναφορά έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού και επικεφαλής του συνδυασμού ΄΄Ενωτική Κίνηση΄΄ Βασίλης Κωνσταντόπουλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Νεράιδα δίνοντας παράλληλα το στίγμα της νέας Δημοτικής περιόδου.
 
«Επενδύουμε σε παραγωγικούς τομείς όπως είναι ο πρωτογενής τομέας με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και έργα ενώ ταυτόχρονα μέσα από μία σειρά μελετών που έχουν εκπονηθεί ή εκπονούνται αυτή την περίοδο και ενταγμένων έργων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση έχει ξεκινήσει η υλοποίηση ενός σχεδιασμού που θα αλλάξει την εικόνα του δήμου το επόμενο διάστημα», υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφερόμενος στους δύο πυλώνες ανάπτυξης, τον πρωτογενή τομέα και την ανάδειξη – αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής όπως είναι οι δύο τεχνητές λίμνες Πολυφύτου και Ιλαρίωνα, το γεωλογικό πάρκο Μικροβάλτου ΄΄Μπουχάρια΄΄ το Σκεπασμένο και οι φυσικές ομορφιές του Βελβεντού, τα Κάστρα, και το Φαράγγι Σερβίων.

 
Ειδικά για το δεύτερο σκέλος, αυτό της τουριστικής ανάπτυξης ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που αφορούν τις δύο τεχνητές λίμνες και την υλοποίηση τεσσάρων έργων μέσα από το πρόγραμμα LEADER που έχει ενταχθεί ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού και είναι: 1. H Ίδρυση Kέντρων Tουριστικής Πληροφόρησης, 2. H Σήμανση Αξιοθέατων και Μνημείων, 3. H Προβολή και Προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, 4. H Ολοκληρωμένη Παρέμβαση και Ανάδειξη Περιοχών Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους, Μνημείων και Οικοτόπων με Παράλληλες Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης. Ενταγμένες στο συνολικό σχεδιασμό είναι και οι τρεις μελέτες που εκπονούνται αυτή την περίοδο: α) διασύνδεσης της Λίμνης Πολυφύτου με τα Κάστρα Σερβίων, β) ανάπτυξης και αξιοποίησης ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στη λίμνη Πολυφύτου γ) ανάδειξης και αξιοποίησης του περιβάλλοντος στην περιοχή των Κάστρων Σερβίων.

Πριν από τη Νεράιδα ο κ. Κωνσταντόπουλος και τα μέλη του συνδυασμού Ενωτική Κίνηση επισκέφτηκαν τα Ίμερα και τα Λεύκαρα. «Σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς του δήμου μας εκτελέστηκαν έργα παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος κάνοντας αναφορά σε σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν στα δύο χωριά καθώς και στη συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Ελαιοπαραγωγών Ιμέρων, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους των Λευκάρων.
 
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στα Ίμερα, έκδοση αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας του ελαιοτριβείου, η αντικατάσταση στέγης στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Ιμέρων, η διάνοιξη-διαπλάτυνση του δρόμου Λεύκαρα – Νεράιδα, η αγροτική οδοποιία στα Λεύκαρα και στις κτηνοτροφικές μονάδες, η επαναλειτουργία μετά από 12 χρόνια του βιολογικού καθαρισμού της Νεράιδας είναι ορισμένα από τα έργα – παρεμβάσεις που εκτελέστηκαν τα τρία τελευταία χρόνια και συνέβαλλαν αποφασιστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ανάπτυξης των τριών τοπικών κοινοτήτων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.