Επίσκεψη του Δημήτρη Λαμπρόπουλου στην Εράτυρα



«Σχεδιάζουμε μαζί το μέλλον ενός Δήμου διαφορετικού, δυναμικού και καινοτόμου»

«Oι ερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το Βοίο. Είναι οι εκλογές οι οποίες ή θα ξανάπανε πίσω το Βοίο με την σημερινή δημοτική αρχή ή θα πάνε το Βοίο πολλά βήματα μπροστά με την δική μας πρόταση».

Αυτό τόνισε κατά την επίσκεψη του χθες Κυριακή στην Εράτυρα ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βοίου κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τα τελευταία χρόνια το Βόιο και η Εράτυρα εγκαταλείφθηκαν. Έκλεισαν έτσι το ΚΑΠΗ, ο παιδικός σταθμός, το γυμνάσιο και λύκειο, Εράτυρας, ενώ μετά τις εκλογές θα κλείσει και το κοινοτικό κατάστημα.

Σημείωσε πως η εγκατάλειψη δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Γιατί σε τοπικό επίπεδο θα μπορούσαν να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα βοηθούσαν στην ανάπτυξη του τόπου. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και διερωτήθηκε αν η σημερινή δημοτική αρχή έκανε κάτι για την ανάδειξη των βυζαντινών και μεταβυζαντινών ναών αλλά και των πολυάριθμων μοναστηριών του Βοίου. Ειδικά στην Εράτυρα όπου υπάρχουν 28 τουλάχιστον τέτοιου είδους ναοί καθώς και το μοναστήρι του Αγ. Αθανασίου, όπου βρέθηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.    

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βοίου κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους οικονομικούς επαγγελματικούς κλάδους στους οποίους συνέβη το ίδιο με τον τουρισμό, λέγοντας ότι η «σημερινή δημοτική αρχή απλά παρακολουθούσε, απλά διαχειριζόταν πράγματα ανήμπορη να δημιουργήσει προοπτική για τον τόπο».

Ζήτησε από τους κατοίκους της Εράτυρας να πούνε ΟΧΙ σε εκείνο που μέχρι σήμερα τους απαξίωσε, τους πλήγωσε και σε εκείνο που αδιαφόρησε για τους ίδιους και τα παιδιά τους, καλώντας τους να πούνε ΝΑΙ στην νέα πορεία με τον συνδυασμό «Συμμαχία ευθύνης για το Βοίο» στον οποίο είναι επικεφαλής.

«Ας σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον ενός Δήμου διαφορετικού, δυναμικού, καινοτόμου και αναπτυξιακού» είπε ο κ. Λαμπρόπουλος και συμπλήρωσε ότι πρέπει «να δουλέψουμε σε ένα δήμο, με υπηρεσίες που στέκονται δίπλα και κοντά στον πολίτη. Που δεν φταίνε σε τίποτα να γίνονται θύματα εκμετάλλευσης για προεκλογικές φιέστες και φωτογραφίσεις, ενώ ο δήμος έχασε δεκάδες υπηρεσίες, τις οποίες τώρα με υποκατάστατα και ασπιρίνες προσπαθεί να καλύψει».

«Ο τόπος μας» σημείωσε ολοκληρώνοντας την προσφώνηση του «δικαιούται τα αυτονόητα για τα οποία κάποιοι άλλοι επέδειξαν αδιαφορία. Σας καλώ σε έναν κοινό αγώνα, έναν αγώνα που θα δώσουμε μαζί. Για να χτίσουμε ξανά την Εράτυρα και το Βοίο των αξιών και των αξίων»

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος επισκέφτηκε επίσης τις τοπικές κοινότητας Δρυόβουνου, Πελεκάνου και Σισανίου, όπου έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από δεκάδες πολίτες με τους οποίους συνομίλησε και με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις και σκέψεις για το μέλλον του Δήμου Βοίου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.