Θλιβερές σκέψεις για τα ΜΜΕ και οι τους Δημοσιογράφους της Κοζάνης, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων – Του Ζ. Κοντογούνη



Βαθειά μελαγχολία με  κατέχει τελευταία ως προς την ποιότητα των τοπικών ΜΜΕ και κυρίως των δημοσιογράφων τους. Ας μη γελιόμαστε. Μπορεί κάποιος ιδιώτης να θέλει και να αγωνίζεται να προβάλει ένα θέμα.

Αν το κανάλι, η εφημερίδα , το ραδιόφωνο, δεν το αναφέρει, το ζήτημα είναι σαν να μη υπάρχει. Ο μέσος άνθρωπος, και δικαίως,  πιστεύει ότι ό δημοσιογράφος λόγω επαγγελματικής  εμπειρίας είναι ικανός να διακρίνει, μέσα στον ορυμαγδό των ειδήσεων, τις ειδήσεις και τα θέματα που πρέπει να αναδείξει. Ότι δε συζητείται δημοσίως δεν υπάρχει σα θέμα.

Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στην πόλη μας είναι πολύ περίεργο.   Υπάρχει το ζήτημα της ντε φάκτο άνευ Μελέτης υποβάθμισης του ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας, θέμα κατά τη γνώμη μου υψίστης σημασίας για όλη τη Δυτ. Μακεδονία. Αφορά θέσεις εργασίας, επίπεδο υγείας, και το κύρος της Κοζάνης σαν πόλη της Ελλάδας. Δε μπαίνω στις λεπτομέρειες, αλλά  είναι σε μικρή βέβαια κλίμακα, σαν να είμαστε σε παλιότερη εποχή, όταν η Πολιτεία πρότεινε την ίδρυση της Περιφέρειας στην Κοζάνη, και έβγαινε ένας Νομάρχης ή Δήμαρχος της Κοζάνης και επέμενε να εγκατασταθεί η Περιφέρεια στην  παλιά Νομαρχία .

Και ενώ αυτό συμβαίνει κατ αναλογία σήμερα εδώ, άκουσε κανείς μια εφημερίδα ή ένα τοπικό κανάλι να μιλά για αυτό;

Στην Καβάλα όταν πρόσφατα δημιουργήθηκε παρόμοιο θέμα υποβάθμισης ΕΚΑΒ, η κοινή γνώμη κινητοποιημένη απ τα ΜΜΕ, αντέδρασε αποτελεσματικά. Εδώ ούτε οι νέοι υποψήφιοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί άρχοντες δεν αγγίζουν το ζήτημα, που θα πρέπει να είναι κυρίαρχο στα μεταξύ τους ντεμπέϊτ. Βέβαια πώς να μιλήσουν γι αυτό όταν ο  παρουσιαστής δημοσιογράφος δε το βάζει καν σα ζήτημα για συζήτηση; Ποιος δημοσιογράφος ζήτησε να μάθει για την τεχνική μελέτη επάρκειας του έργου; Αργότερα όταν σίγουρα θα μετρούμε θύματα, θα ψάχνουν να βρουν υπευθύνους και δε θα βρίσκουν. Καλύτερα είναι να αρχίσουν να ψάχνουν απ τους εαυτούς τους…

Πολλοί κακόπιστοι μπερδεύουν το δικό μου συμφέρον με την υποβάθμιση του ΕΚΑΒ. Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι είναι δυο διαφορετικά πράγματα που συνδέονται εμμέσως .Είναι όμως τερατώδες να θέλουν να εκδικηθούν ή τιμωρήσουν ένα επιχειρηματία με το να τιμωρούν ολόκληρη τη Δ.Μακεδονία και ιδιαίτερα όλη την πόλη.

Ζήσης Κοντογούνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.