Η συγκέντρωση του υποψήφιου δημάρχου Θανάση Κοσματόπουλου στο Τρανόβαλτο



Στην εκμετάλλευση της αγροτικής γης και του μαρμάρου, για να μπορέσει η περιοχή να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, εστίασε την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Θανάσης Κοσματόπουλος στο Τρανόβαλτο, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας, το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Απριλίου 2014, παρουσία αρκετού κόσμου σε καφενείο του χωριού.  

Αναλυτικότερα ο κ. Κοσματόπουλος αφού τόνισε ότι ο δήμος έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης,  στάθηκε στον αγροτικό τομέα λέγοντας ότι το χώμα της περιοχής  -το χαρακτήρισε ‘ευλογημένο’-, προσφέρει μεγάλες προοπτικές καλλιεργειών οπορωφόρων δέντρων για προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, καθώς και αρωματικών φυτών. Η δεύτερη αναφορά βέβαια δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή της ορθολογικής εκμετάλλευσης του μαρμάρου, δίνοντας έμφαση στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων, στο άνοιγμα των πωλήσεων μέσω internet σε όλο τον κόσμο,  στα υποπροϊόντα του μαρμάρου και στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων (γλυπτά, είδη υγιεινής συνθετικά από μαρμαρόσκονη κ.α.). Ανέφερε ακόμη λόγω του ότι ο δήμος έχει πλέον δυο λίμνες θα έπρεπε να αναπτυχθούν ιχθυοτροφεία, που θα παρείχαν πολλές θέσεις εργασίας.

Στις βασικές προτεραιότητες τόνισε ότι θα είναι η διεκδίκηση ανταποδοτικού πόρου από τη ΔΕΗ, τάχτηκε δε υπέρ των αιολικών πάρκων και κατά των φωτοβολταϊκών -χαρακτήρισε απαράδεκτο να βάζει κάποιος φωτοβολταϊκά στο χωράφι του-.  Τέλος αναφέρθηκε ότι θα επιμείνει στην επίλυση των θεμάτων της καθημερινότητας -γιατρός, συγκοινωνία-.

Και έκλεισε την ομιλία του, ζητώντας τη συστράτευση στον αγώνα του κόσμου, λέγοντας ότι «…διαθέτουμε εφεδρεία δύναμης και ικανότητες, και δεν φοβόμαστε τίποτε».

Ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος με τους παρευρισκόμενους. Πάντως ο κ. Κοσματόπουλος, σε σχετικό ερώτημα, επιφυλάχτηκε να παρουσιάσει τους υποψήφιους συμβούλους από την περιοχή, αρκούμενος στην θέση ότι “…είμαστε πλήρεις”.

Γ.Μαστρ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.