Οι Αιμοδότες της Κοζάνης στο let’s do it



Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨ συμμετείχε στη διεθνή καμπάνια του Let’s do it, δηλαδή ας το πούμε και Ελληνικά (Ας το κάνουμε): ας κάνουμε τι όμως; Ας καθαρίσουμε τον πλανήτη και εμείς εδώ στην Κοζάνη ας καθαρίσουμε την πόλη μας. ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Και την καθαρίσαμε ικανοποιητικά, όμως δύο παρατηρήσεις από τις δύο συμμετοχές μας 30/3 & 6/4στον καθαρισμό. Υπάρχουν στέκια όπου κάθονται παρεούλες πίνουν τα αναψυκτικά τους ή τα ποτά τους, τρων τα συσκευασμένα που έχουν μαζί τους και τα αφήνουν εκεί λες και είναι θησαυρός… και οι ίδιοι μάλλον ξαναπάν στο ίδιο σημείο ξαναφήνουν σκουπίδια και ξανά και ξανά… αλήθεια είναι τόσο αναίσθητοι; Έχουν τη σακούλα που τα μετέφεραν, δεν είναι ντροπή να την γυρίσουν στον κάδο σκουπιδιών που ευτυχώς υπάρχουν παντού. Και βέβαια το πέταγμα ότι άχρηστου έχουμε όπου μας βολεύει, δίπλα στο δρόμο στη μέση ενός αχρησιμοποίητου οικοπέδου και το χειρότερο από όλα εκεί στον μοναδικό προφήτη Ηλία που ήταν ένα πολυκατάστημα σκουπιδιών, από συσκευασίες τροφίμων και είδη ένδυσης – υπόδησης μέχρι οικοδομικά υλικά και έπιπλα.

Ας σεβαστούμε  το περιβάλλον για να μας ανταποδώσει και αυτό σεβασμό και δεν είναι ρουφιανιά να παρατηρήσεις κάποιον για το πέταγμα σκουπιδιών και αν δεν συμμορφωθεί να καταγγείλεις αυτή τη συμπεριφορά.

Κάποιοι είναι αθεράπευτα θρασείς και αναίσθητοι δεν πρέπει να τους ανεχόμαστε!

Ας κρατήσουμε καθαρές τις πόλεις μας και γενικά το περιβάλλον και ας κάνουμε και το Let’s do it,

«Όλοι οι πολίτες του κόσμου καθαρίζουμε τον πλανήτη σε μια ημέρα», καλό ακούγεται, καμιά Εθελοντική δράση δεν κάνει κακό.

Τσαουσίδης Θεόδωρος
πρόεδρος Συλλόγου Αιμοδοτών Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.