Ψάρεψαν στη λίμνη γουλιανό 176 κιλών!



Έναν ακόμη τεράστιο γουλιανό, βάρους…176 κιλών και μήκους σχεδόν τριών μέτρων ψάρεψαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Νικόλαος Κουρτίδης και ο αντιπρόεδρος Μάκης Κουμπούρα, σε σημείο της λίμνης Πολυφύτου, πάνω από τη γέφυρα του Ρυμνίου!

Η… ψαριά της χρονιάς έγινε το πρωί του περασμένου Σαββάτου και, όπως λέει στον «Πρωινό Λόγο» ο κ. Κουρτίδης, οι δυο τους έκαναν….4 ώρες μέχρι να καταφέρουν να βγάλουν το τεράστιο αυτό ψάρι! Σύμφωνα με τον ίδιο, στη λίμνη Πολυφύτου υπάρχουν γουλιανοί που ίσως ξεπερνούν ακόμη και τα 400 κιλά, ενώ, όπως τονίζει, τα συγκεκριμένα ψάρια δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο!

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο τεράστιος αυτός γουλιανός δε θα πουληθεί στην αγορά, έστω και αν μπορεί να δώσει ακόμη και 7 ευρώ το κιλό στους αλιείς, αλλά θα καταναλωθεί στη Γιορτή Ψαριού, που θα λάβει χώρα το Σάββατο του Λαζάρου, 12 Απριλίου, στην κεντρική πλατεία των Σερβίων, με τον εκλεκτό αυτό…μεζέ να γίνεται στη σχάρα, πλακί, αλλά και με πολλούς άλλους τρόπους μαγειρικής!

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.