Π. Κουκουλόπουλος: «Τώρα βγαίνουμε απ΄ τα μνημόνια»



«Η Βουλή με την ψήφο της το βράδυ της Κυριακής έκανε ένα ιστορικό βήμα για τη χώρα. Με την ψήφο της την οδηγεί ουσιαστικά έξω απ΄ τα μνημόνια και της δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει με σταθερά βήματα στην έξοδο της στις αγορές και στην επανάκτηση του μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας, το οποίο είχαμε απολέσει εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης».

Αυτό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σε δημοσιογράφους και σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου την περασμένη Κυριακή.

Όταν ρωτήθηκε για το αν η στάση των κ. Γ. Παπανδρέου και Α. Κακλαμάνη δημιουργεί πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε πως «για μας τα πράγματα είναι σαφή. Στη φάση που βρισκόμαστε πρώτη προτεραιότητα είναι η χώρα και δεύτερη η παράταξη.

Κατά την άποψη μου ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αδίκησε πρώτα και πάνω απ΄ όλα τον εαυτό του.

Με την αρνητική του ψήφο, επί της ουσίας, και άθελα του φαντάζομαι, απέδωσε στον κ. Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία, μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία των όσων καταφέραμε για να βρίσκεται σήμερα η χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο της απ΄ τα μνημόνια.

Προσωπικά, μιλώντας απ΄ το βήμα της Βουλής αναγνώρισα τη συμβολή τόσο της Ν.Δ. όσο και της ΔΗΜΑΡ στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως επί τέσσερα χρόνια εμείς, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σηκώσαμε το σταυρό του μαρτυρίου, παίρνοντας δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις που όμως ήταν αναγκαίες για να μην καταρρεύσει η χώρα.

Γι΄ αυτό τονίζω πως ο κ. Παπανδρέου με την προχθεσινή του ψήφο αδίκησε τον εαυτό του και δυστυχώς παρέμεινε μέσα στο κάδρο του μνημονίου, την ώρα που η χώρα βγαίνει απ΄ αυτό.
 
Όπως βέβαια αδίκησε τον εαυτό του, αλλά και την παράταξη και όλους εμάς, όταν δεν ζητήσαμε το 2010 να υπερψηφιστεί το μνημόνιο από 180 και άνω βουλευτές, προκειμένου την τεράστια αυτή ευθύνη να μην την αναλάβει μόνο του το ΠΑΣΟΚ, όπως και έγινε με τις γνωστές συνέπειες για το κόμμα μας».   

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.