Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων υπηρεσιών Εορδαίας για την απεργία στις 9 Απριλίου



Εργαζόμενοι στο Εμπόριο, τις Υπηρεσίες, την Καθαριότητα,
Στις 9 Απρίλη απεργούμε όλοι, ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε! Να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας. Καμία αναμονή. Φτάνει πια στους εντεταλμένους ΕΕ και μεγαλοεργοδοτών!
Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, τρόικα, κυβέρνηση θέλουν να τα αρπάξουν όλα. Ο στόχος τους είναι διπλός: και να ξεπεράσουν την κρίση πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και να εξασφαλίσουν εσαεί την κερδοφορία τους, καταργώντας κάθε εργατικό δικαίωμα.
Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η λαιμαργία τους δε θα σταματήσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους, πετώντας μας μερικά ψίχουλα. Στον κλάδο ήδη ζούμε τον ανταγωνισμό των μεγαθηρίων, που οδηγεί στην περαιτέρω μονοπώληση της αγοράς, όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και πάντα την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι καταναλωτές, οι αυτοαπασχολούμενοι. Μείωση των μισθών,  πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων,  των ωραρίων εργασίας, η γενίκευση των ατομικών συμβάσεων, η απληρωσιά σφίγγουν τη θηλειά στο λαιμό μας. Κατακτήσεις και θεμελιώδη δικαιώματα που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες (Συλλογικές Συμβάσεις, Ωράρια, Εργασιακές Σχέσεις, Κυριακάτικη Αργία,) σήμερα παίρνονται πίσω με δικαιολογία «την έξοδο από την κρίση». Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές με την πιλοτική εφαρμογή της σε 3 τουριστικές περιοχές ανοίγει το δρόμο για 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους και για όλους τους εργαζόμενους.
Πρέπει να βρεθούμε σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα για τα χειρότερα που θα βρούμε μπροστά μας. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υπέγραψε σύμβαση  με τους βιομήχανους που μονιμοποιεί τους άθλιους μισθούς των 586 ευρώ και 511 ευρώ για τους νέους, που μονιμοποιεί τους άθλιους μισθούς των προγραμμάτων απασχόλησης για ανέργους, για να έχουν ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης.
Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει νέα δεινά για εμάς και τις οικογένειες μας:
 Νέα μείωση των “εργοδοτικών” ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή σε ετήσια βάση οι μεγάλες επιχειρήσεις θα κερδίζουν πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ. Τα ταμεία και οι συντάξεις βρίσκονται
 Χτυπάνε τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα μητρότητας.  
Την ίδια στιγμή που δήθεν κόπτονται για την ανεργία, φέρνοντας συνεχώς άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα που την ανακυκλώνουν, συζητούν για την απελευθέρωση των απολύσεων έτσι ώστε οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να μπορούν να απολύουν όποτε και όσους θέλουν, να πληρώνουν όσο θέλουν, να προχωρούν χωρίς εμπόδια σε εξαγορές και “λουκέτα” με θύματα πάντα τους εργαζόμενους.
Το ξήλωμα των τριετιών γίνεται με την επίκληση της προστασίας των μακροχρόνια ανέργων, για τους οποίους ομολογούν κυνικά ότι πρέπει να γίνουν φτηνότεροι.  Είναι η αρχή για τη γενική κατάργηση των τριετιών.
Παράλληλα επιχειρούν να περάσουν στο γύψο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία, να βάλουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία, με στόχο να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στα εργοστάσια.
Ψηλά το κεφάλι!
Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων. Κάνουμε πέρα τις συμβιβασμένες ηγεσίες  στον κλάδο που εξαγγέλλουν απεργίες, χωρίς απεργούς, γιατί βασική τους επιδίωξη είναι «αγωνιστικά» να υπογράψουν νέες μειώσεις μισθών με την εργοδοσία. Εκφυλίζουν την έννοια του αγώνα για να σπείρουν την απογοήτευση στους εργαζόμενους.
Στις 9 Απρίλη απεργούμε, για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:
Από της επιχειρήσεις που Εξαγοράστηκαν ή Συγχωνεύτηκαν να μην γίνει καμιά μείωση στους μισθούς, καμιά απόλυση, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει την δουλειά του, άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων δεδουλευμένων.
 Άμεση υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς.
Να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.
Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.
 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως ημέρα αργίας για όλα τα καταστήματα, για όλο το χρόνο.
Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

Υπάρχει διέξοδος για τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα! Με τον οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στα αντεργατικά μέτρα από κοινού με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες, τη νεολαία μας, να χτίσουμε μια πανίσχυρη λαϊκή συμμαχία που δε θα ανακουφίζει μόνο προσωρινά το λαό αλλά θα οδηγήσει τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα στην οριστική απαλλαγή μας από τα βάσανα που μας προκαλούν οι εκμεταλλευτές μας , παίρνοντας στα χέρια μας τον πλούτο που παράγουμε.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο στον κλάδο στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας  την Κυριακή 6 Απρίλη στις 7.00μμ στα γραφεία του Συνδικάτου για να σχεδιάσουμε την οργάνωση της απεργιακής μάχης της 9 Απρίλη, να πάρουμε την υπόθεση της απεργίας στα χέρια μας!
Πτολεμαϊδα, 30 Μάρτη
 το ΔΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.