Στο φως το συγκλονιστικό ντοκουμέντο φωτιά για τον Κωστή Πολύζο – Ανθρώπινο αίμα εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο!

Το ντοκουμέντο που αποκάλυψε η εκπομπή, φωτίζει το σκοτάδι στη Σιάτιστα Κοζάνης. Ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα που «πνίγουν» τρία χρόνια τώρα, την αλήθεια για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου 23 χρόνων.

Το «Τούνελ» παρουσίασε τη βαθιά έρευνα που πραγματοποίησε. Αξιολόγησε τα ευρήματα στον τόπο της ταφής του άτυχου νέου. Εντόπισε στη συνέχεια ένα ύποπτο για τη μεταφορά του πτώματος, αυτοκίνητο. Έφτασε στο πλυντήριο αυτοκινήτων που το έπλυναν πριν πουληθεί και κατέληξε στο νέο ιδιοκτήτη του…. Σε αυτή την ερευνητική πορεία, το φως στην άκρη του σκοτεινού τούνελ φάνηκε…

Ανθρώπινο αίμα εντοπίστηκε στα επιστημονικά εργαστήρια του γεντιστή Γιώργου Φιτσιάλου. Βρισκόταν στον εσωτερικό χώρο της κουκούλας που κάλυπτε την καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου…

Ο Κωστής Πολύζος χάθηκε τη νύχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου του 2011, από το σπίτι όπου έμενε με την οικογένεια του στη Σιάτιστα Κοζάνης.

Επτά μήνες μετά, στις 24 Σεπτεμβρίου, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν το πτώμα του στο χωράφι της οικογένειας του πατριού του, στη θέση Πασά Γεφύρι στα σύνορα Γρεβενών – Κοζάνης. Περιμετρικά του «τάφου» υπήρχαν κλαδιά που είχαν κοπεί από τα γύρω δέντρα. Χρησιμοποιήθηκαν σαν περίφραξη, ώστε να μην μπορεί κάποιος να πλησιάσει.

Διπλό πλύσιμο στο ύποπτο αυτοκίνητο….

Μία σημαντική μαρτυρία που έφτασε στο «Τούνελ» αξιοποιήθηκε κατάλληλα και άνοιξε το δρόμο για τις εξελίξεις. Λίγο πριν βρεθεί το πτώμα του Κωστή ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο 4χ4 κινήθηκε ύποπτα. Ο κάτοχος του συγκεκριμένου οχήματος το μετέφερε σε κεντρικό πλυντήριο της Κοζάνης, ανέφερε ότι το είχε πλύνει κι ο ίδιος, αλλά ζήτησε να ξαναπλυθεί με βιολογικό καθαρισμό. Οι υπάλληλοι του πλυντηρίου εντόπισαν κάποιους λεκέδες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που παρά τις προσπάθειες τους δεν καθάρισαν. Ενημέρωσαν την ασφάλεια Κοζάνης και έδωσαν και σχετικές καταθέσεις. Λίγες μέρες αργότερα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μεταφέρθηκε σε κάποια μάντρα και πουλήθηκε.

Το έλεγξε στην αρχή  η Σήμανση Θεσσαλονίκης

Το «Τούνελ» εντόπισε το νέο ιδιοκτήτη του ύποπτου αγροτικού οχήματος σε άλλη πόλη της Ελλάδας. Το αυτοκίνητο μεταβιβάστηκε στο όνομα του δεκαεπτά μέρες πριν βρεθεί το πτώμα του Κωστή, το Σεπτέμβριο του 2011. Το αγόρασε από μάντρα και πριν αρχίσει να το κυκλοφορεί το έπλυνε κι εκείνος με βιολογικό καθαρισμό. Εξεπλάγην όταν λίγο καιρό μετά, τον αναζήτησε η Σήμανση. Αστυνομικοί του ζήτησαν να το μεταφέρει ο ίδιος στα εργαστήρια τους στη Θεσσαλονίκη για έλεγχο. Όταν το πήρε πίσω, πρόσεξε κάποιους έντονους λεκέδες στην κουκούλα της καρότσας του 4χ4. Η εκπομπή ήρθε σε επαφή μαζί του και  εκείνος προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει στην έρευνα. Λίγες μέρες αργότερα οι λεκέδες στο κάλυμμα, θα περνούσαν κυριολεκτικά από το μικροσκόπιο…

Σοκ από το ανθρώπινο αίμα στο αυτοκίνητο

Το κάλυμμα της καρότσας  του ύποπτου επαγγελματικού αυτοκινήτου εξετάστηκε εξονυχιστικά στα εργαστήρια του γενετιστή και ειδικού πραγματογνώμονα κ. Γιώργου Φιτσιάλου. Όπως και στην περίπτωση του Μάριου Παπαγεωργίου, ο κ. Φιτσιάλος χρησιμοποίησε τις πιο σύγχρονες και εξελιγμένες μεθόδους ανίχνευσης γενετικού υλικού. Επί τρία χρόνια το αυτοκίνητο ήταν εκτεθειμένο σε αντίξοες συνθήκες. Είχε πλυθεί με βιολογικό τρόπο πάνω από δυο φορές και ήταν εκτεθειμένο σε εξωτερικό χώρο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην Αγγελική Νικολούλη ο Γιώργος Φιτσιάλος, αυτό που αναζητούσε στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν το αίμα του άτυχου νέου, αφού το πτώμα του είχε ήδη βρεθεί.

Η ειδική μέθοδος ανίχνευσης έφερε στο φως το ντοκουμέντο… Στον εσωτερικό χώρο της κουκούλας, στη μέση της περίπου και στην άκρη, βρέθηκε το ανθρώπινο «ταλαιπωρημένο» αίμα… Το αυτοκίνητο σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ένα δυνατό στοιχείο στη διαλεύκανση της υπόθεσης του Κωστή Πολύζου. Ο γενετιστής θεωρεί απαραίτητη την εξονυχιστική έρευνα σε αυτό. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων τίθενται στη διάθεση των Δικαστικών Αρχών της Κοζάνης.

anikolouli.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.