Απάντηση της ΔΕΥΑΚ στην επιστολή των κατοίκων της Λευκοπηγής



Σε απάντηση στην από 10-04-2014 επιστολής κατοίκων του Δ.Δ. Λευκοπηγής Κοζάνης η ΔΕΥΑ Κοζάνης ως κύριος του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων εσωτερικού δικτύου οικισμού Πρωτοχωρίου Δήμου Κοζάνης» στις εργασίες του οποίου οφείλεται η κακοτεχνία στην Επαρχιακή Οδό Κοζάνης – Αιανής στο τμήμα που διέρχεται από τον οικισμό του Πρωτοχωρίου σας κάνει γνωστά τα παρακάτω.

Η κακοτεχνία της συγκεκριμμένης επαρχιακής οδού έχει διαπιστωθεί   από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ και προέβη σε όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τα δημόσια έργα με δεδομένο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο δεν έχει παραληφθεί από τη ΔΕΥΑΚ και η ευθύνη συντήρησης του ανήκει στον ανάδοχο ΜΠΕΤΟΚΑΤ ΑΕ.

Η αρχική αποκατάσταση που διενεργήθηκε από τον ανάδοχο δεν ήταν επιτυχής λόγω κακής συναρμογής του νέου με το παλιό οδόστρωμα καθώς και λόγω των αποσπασματικών παρεμβάσεων και εκδόθηκε η με αρ. πρωτ. 10239/17-01-2014 Ειδική Διαταγή σύμφωνα με το άρθρο 60 του Ν. 3669/2008 με αποδέκτη τον ανάδοχο του έργου με την οποία το συγκεκριμένο ελάττωμα θεωρείται ουσιώδες και δίνεται διορία (μετά από παράταση που ζητήθηκε) εώς τις 21-4-2014 τόσο για την έντεχνη και πλήρη αποκατάσταση της συγκεκριμένης κακοτεχνίας όσο και για την αποκατάσταση άλλων εκκρεμοτήτων εσωτερικά του οικισμού Πρωτοχωρίου.

Η αποκατάσταση του ασφαλτικού οδοστρώματος δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα αφού κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών στην περιοχή μας δεν διενεργούνται εκτεταμένες εργασίες οδοστρωσίας τόσο λόγω έλλειψης ασφαλτικού υλικού όσο και λόγω τεχνικής απαγόρευσης εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία σε περίπτωση που η αποκατάσταση της κακοτεχνίας δεν πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο Κύριος του έργου δηλ. η ΔΕΥΑΚ αναλαμβάνει την εκτέλεση των εργασιών σε βάρος και για λογαριασμό του αναδόχου.

Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΥΑΚ ζητά την κατανόηση τόσο των κατοίκων του οικισμού Πρωτοχωρίου όσο και των διερχόμενων οδηγών, αποδέχεται τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους και δεσμεύεται για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.