Υποβάθμιση ΕΚΑΒ – Παρανομίες – Γράφει ο Ζήσης Κοντογούνης



ΨΕΚΑΣ-μένοι οι Κοζανίτες;

Στην  Καβάλα η υπόθεση της υποβάθμισης του Παραρτήματος εκαβ  Καβάλας ξεσήκωσε τους φορείς και τον κόσμο. Το αποτέλεσμα άμεσο: ακύρωση της υποβάθμισης. Συγκρίνατε τη στάση  φορέων- κόσμου στις 2 πόλεις. Η σύγκριση είναι απογοητευτική για την πόλη μας. Εκτός  δύο φωτεινών εξαιρέσεων , του κ. Κασαπίδη  και της κ Μακρή, που έκαμαν επερώτηση στη Βουλή, η κοινωνία εδώ έμεινε βουβή.  Στην  Καβάλα το  Σωματείο εργαζομένων στο εκαβ ευχαριστεί τα ΜΜΕ για τη συμπαράσταση τους στο αγώνα για την ακύρωση της  υποβάθμισης… Εδώ είχαμε μόνο τα καμαρωτά χαμόγελα στις φωτογραφίες του Δήμαρχου και του Περιφερειάρχη για τα πολλαπλά εγκαίνια της έναρξης της …υποβάθμισης,Το  αποτέλεσμα είναι τραγικές ανεπάρκειες  των υπευθύνων και το χειρότερο σκοτεινά συμφέροντα να μένουν στο απυρόβλητο και οι εκφραστές τους να έχουν το θράσος να ζητούν ξανά την ψήφο μας για να συνεχίσουν απτόητοι το θεάρεστο έργο τους.
 
Πολλοί στις συζητήσεις μου θέτουν κάπως ωμά το ζήτημα:  Γιατί επιμένεις; Είσαι πολύ μόνος. Τα  προσωπικά σου συμφέροντα δεν απασχολούν τον Δήμο και τον κόσμο.

Οι θέσεις αυτές κρύβουν μεγάλη ΑΓΝΟΙΑ , επικίνδυνο ζαμανφουτισμό, και έλλειψη  στοιχειώδους διορατικότητας.

ΑΓΝΟΙΑ

1.      Ο Δήμος  υποσχόμενος  και εγγράφως, επικείμενη ανταλλαγή οικοπέδων προς αμοιβαίο όφελος βέβαια, με παρέσυρε να αγοράσω οικόπεδο 300.000 ε , που θα  έδινα στ Δήμο. Η αλλαγή πλεύσης τι σημαίνει; Απερισκεψία; Εσκεμμένο ψέμα; Αναξιοπιστία; Συμφέρον;

2.      Αν η αλλαγή γραμμής οφείλονταν σε λόγους Τοπικού συμφέροντος, να το πάρει το ποτάμι.  Όμως τι βλέπουμε; Να επιλέγεται ένα οικόπεδο 1,2 στρ., που κάνει αδύνατη την εφαρμογή των Π.Δ 376 και 348, ώστε να περιορίζεται το εκαβ ανεπανόρθωτα και  που de facto πια, ενάντια στο νόμο, υποβαθμίζεται.

3.      Ναι είμαι δυστυχώς πολύ μόνος.  Στην Καβάλα ο κόσμος αντιλήφθηκε την επιχειρούμενη υποβάθμιση και αντέδρασε.  Εδώ  με την επιλογή του μικρότατου οικοπέδου, η υποβάθμιση κρύφτηκε πίσω απ τις παραπλανητικές φανφάρες….  Το παράξενο στην υπόθεση είναι ότι, την επιλογή του οικοπέδου  την επέβαλλε(!!), αποδεδειγμένα, ο δ/ντής εκαβ Λάρισας, που με μια του κίνηση  αποκομίζει για την πόλη του 3 κέρδη:  ενισχύει το εκαβ  του, αφού η Κοζάνη γίνεται τομέας της Λάρισας, αυξάνει τη ροή των ασθενών –συγγενών κλπ προς την πόλη του, εξουδετερώνει ένα ανταγωνιστικό για τη Λάρισα Κέντρο Αποκατάστασης. Με ένα σμπάρο 3 τρυγόνια δηλ.… Γιατί αυτή η χάρη; Δωρεάν ή με αντίτιμο;

4.      Ερώτημα: τι παραπάνω κόστος θα είχε για την Κοζάνη εάν είχε το εκαβ της ,έστω μικρό στην αρχή, αλλά με δυνατότητα  επέκτασης στο μέλλον, είτε στα 10 στρ. στα Κοίλα (δωρεάν παραχώρηση), κοντά στον κόμβο της Εγνατίας, όπως είναι το σωστο, αφού μιλάμε για εκαβ Δ. Μακεδονίας και όχι Κοζάνης μόνο, είτε στο πολύ μεγαλύτερο  οικόπεδο απ το 1 στρ. ,που πρότεινα εγώ; Κανένα. Προς τι λοιπόν η επιμονή στο 1,2 στρ;

Απάντηση: Δεν εξασφαλίζεται αλλιώς η πολυπόθητη  για τη Λάρισα  de facto υποβάθμιση και η λαφυραγώγηση της Κοζάνης. Απλά και καθαρά.

5.      Γιατί ο Δήμαρχος σύρεται απ τη μύτη από επιτηδείους; Αυτό ας το απαντήσει αυτός.

6.      Γιατί επιμένω αφού το παιχνίδι φαίνεται χαμένο;

Γιατί ακόμα και τώρα με μια απλή απόφαση του Δ. Συμβουλίου,( αν αυτό αδιαφορήσει για τα ξένα συμφέροντα), για αλλαγή ή ανταλλαγή οικοπέδου, το  ζήτημα τακτοποιείται προς το συμφέρον όλων, εκτός της Λάρισας βέβαια, που τότε θα πρέπει να μεθοδεύσει αλλιώς τους στόχους της.

Προς αποφυγή όποιας  σύγχυσης : Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε  τρείς ξεχωριστές αξιοκατάκριτες ενέργειες εκ μέρους των συνεργούντων Δήμου-εκαβ:

α). Εσκεμμένα και παρά το Νόμο, υποβαθμίζουν το εκαβ, ενώ είχαν πολλές άλλες  νόμιμες επιλογές. Για μένα αυτό είναι έγκλημα κατά της Κοζάνης και έχει στοιχεία σκανδάλου.

β) Αγνοούν τους άλλους Νομούς της Δ. Μακεδονίας, αλλά και τους άλλους Δήμους του Νομού Κοζάνης, αποφασίζοντας γι αυτούς, χωρίς να λαμβάνουν υπ όψιν τα νόμιμα συμφέροντά τους. Να μη ξεχνούμε ότι το εκαβ Κοζάνης είναι εκαβ Δ. Μακεδονίας και όχι μόνο Κοζάνης.

γ) Βλάπτουν τα συμφέροντά μου, που συμβαίνει να ταυτίζονται με τα συμφέροντα της περιοχής . Ειδικά ο Δήμαρχος μου φέρθηκε εντελώς αναξιόπιστα, σαν κοινός ψεύτης.

ΖΑΜΑΝΦΟΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Την τυφλή εμπιστοσύνη προς τους κρατούντες, την αδιαφορία μας για τα κοινά, και την έλλειψη διορατικότητας τα πληρώσαμε ακριβά σα λαός γενικά και σαν Κοζανίτες ειδικότερα . Πόσες φορές δε μετανιώσαμε σαν πόλη για τα λάθη μας;  Η επανάληψη των ίδιων λαθών, προδίδει χαμηλή παιδεία και επικίνδυνη νοσηρότητα. Η εποχή του «ΑΣ» πρέπει να περάσει ανεπιστρεπτί. Τα  «μπέντια» τελείωσαν. Ας μιμηθούμε την Καβάλα.

Ζήσης Κοντογούνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.