Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο θεατρικής γραφής από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη – Βίντεο



Με επιτυχία διοργανώθηκε το σεμινάριο θεατρικής γραφής για εκπαιδευτικούς και το κοινό, από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, στο χώρο του media lab.
 
Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν η χρήση των εργαλείων της θεατρικής γραφής για τη διδασκαλία μέσα στην τάξη. Οι συμμετέχοντες  γνώρισαν τα δομικά στοιχεία της θεατρικής γραφής και το ρόλο τους στη δημιουργία ενός θεατρικού έργου, συγγραφικές τεχνικές που αφορούσαν στο κτίσιμο του ήρωα, τη δημιουργία και εσωτερική συνοχή της πλοκής και τη γλώσσα του θεατρικού κειμένου και  δούλεψαν πάνω στην πρακτική εφαρμογή όσων διδάχτηκαν και παρήγαγαν μικρά αυθύπαρκτα κείμενα δραματικής πυκνότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τη συγγραφέα και μεταφράστρια  Πένυ Φυλακτάκη, η οποία τόνισε ότι «επειδή το θέατρο διαφοροποιείται από τη λογοτεχνία, γιατί δημιουργεί ένα παραστάσιμο προϊόν, είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους που θέλουν να γράψουν θέατρο, να εξοικειωθούν με τις συμβάσεις της σκηνής και αυτός είναι ένας από τους στόχους που θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε μέσω του σεμιναρίου».

Δείτε το βίντεο:

 

140324_ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗ from Dimos Kozanis_Press Office on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.