Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας διοικούν τις 7 από τις 75 καλύτερες εικονικές Επιχειρήσεις της χώρας μας



Ένας μαραθώνιος Επιχειρηματικότητας φτάνει  στο τέλος του, στις 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 στο γήπεδο του Μετς με την φυσική παρουσία των 75 καλύτερων ομάδων-επιχειρήσεων,  για την ανάδειξη των 15 νικητριών ομάδων.

Το  2ο  Επαγγελματικό Λύκειο Πτολεμαΐδας είναι μέσα  στις  75 καλύτερες  ομάδες-επιχειρήσεις που συμμετέχουν στον ΕΘΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή Young Business Talents με τη συμμετοχή  7ομάδων-επιχειρήσεων που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στο γήπεδο του ΜΕΤΣ στις 29 Μαρτίου 2014 υπό την Αιγίδα και  την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι Ομάδες – Επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν από τους μαθητές της Α΄, Β΄ & Γ΄ τάξης του  2ου ΕΠΑ.Λ του  Τομέα Οικονομικών Υπηρεσιών και τις συντονίζουν οι καθηγήτριες του σχολείου, Ζησάκου Αρίστη, Ιμαμίδου Έφη, Φωτιάδου Έφη.

Από την έναρξη του διαγωνισμού, ο οποίος ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου 2013,  το σχολείο μας, συμμετείχε με 10 Ομάδες-Επιχειρήσεις οι οποίες δυναμικά προχώρησαν μέχρι και τη φάση του Ημιτελικού   στις 24 Φεβρουαρίου 2014 όπου και αναδείχθηκαν οι 75 καλύτερες ομάδες από τις 258 ομάδες που συμμετείχαν συνολικά  από όλα τα σχολεία της χώρα μας.

Ο πρωτοποριακός Διαγωνισμός με Προσομοιωτή Young Business Talents, ο οποίος παρέχεται δωρεάν σε όλα τα Λύκεια της χώρας, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας, να γνωρίσουν τον κόσμο των επιχειρήσεων και τους έκανε εικονικούς επιχειρηματίες καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Τους έφερε, σε επίπεδο μαθητών Λυκείου τη δυνατότητα να βιώσουν για πρώτη φορά την διοίκηση μιας εικονικής  επιχείρησης όπου οι μαθητές είναι οι διευθυντές της.

Οι μαθητές, λοιπόν, πήραν ένα κείμενο-σενάριο που περιέγραφε αναλυτικά, ποια είναι η επιχείρησή τους, σε ποια αγορά βρίσκονται, που πουλάνε τα προϊόντα τους.

Μέσα από ένα επιχειρηματικό βιωματικό παιχνίδι οι μαθητές μαθαίνουν να αναπτύσσουν δεξιότητες, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να λειτουργούν αποτελεσματικά σε μια ομάδα.

Μαθαίνουν να καινοτομούν, να παίρνουν ρίσκα, να χτίζουν μια επιχείρηση από την αρχή και να εργάζονται σκληρά για να την κάνουν να πετύχει.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού οι μαθητές μας, εφάρμοσαν πρακτικά την θεωρία και εμπέδωσαν  τις γνώσεις διοίκησης και οικονομίας που μαθαίνουν στο σχολείο.

Ο πρωτοποριακός Διαγωνισμός με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή Young Business Talents  έχει στόχο να καλλιεργήσει την επιχειρηματικότητα στους νέους και να τους προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι συνεργασίας και άμιλλας!

Θα είναι μια μεγάλη γιορτή, μια μοναδική εμπειρία για μαθητές και καθηγητές.

Αρωγός για τη  συμμετοχή του σχολείου μας με τη φυσική παρουσία των ομάδων-επιχειρήσεων από την πρώτη στιγμή,  είναι   ο Δήμος Εορδαίας, ο οποίος καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών, η Δήμαρχος Π. Βρυζίδου και  ο κ. Ι. Ασπράγκαθος, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα παιδείας, καθώς επίσης και η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας,  Π.Ε. Κοζάνης, η οποία καλύπτει τα έξοδα διαμονής στην Αθήνα, και ιδιαίτερα την αμέριστη συμπαράσταση που είχαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη και εκπαιδευτικό Ιωάννη Σόκουτη.  

Καλή προετοιμασία για το  Επιχειρηματικό Σχέδιο του Εθνικού Τελικού και καλή επιτυχία σε όλες τις Ομάδες και τους καθηγητές  του σχολείου που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

 
Ο Δ/ντης
Μισαηλίδης Λ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.