Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με εργαζομένους της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.»



Επίσκεψη πραγματοποίησε τη Δευτέρα 17/03/14 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τις Ε. Ουζουνίδου βουλευτή, Κοζάνης και υπεύθυνη του τομέα Υποδομών, Δ. Χαραλαμπίδου, βουλευτή Α Θεσ/κης και υποψήφια Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Ε. Αμμανατίδου, βουλευτή Β Θεσ/κης, Α. Σταμπουλή, βουλευτή Σερρών, καθώς και στελέχη του κόμματος, στα κεντρικά γραφεία της  εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε αρχικά συνάντηση με το ΔΣ της εταιρείας.

Ο πρόεδρος κ. Σαββαϊδης και τα μέλη του Δ.Σ.  ενημέρωσαν το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ  για την πορεία της εταιρείας και τη δυναμική της, καθώς και τα έργα που εκτελεί και παρακολουθεί, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν για την υλοποίηση των έργων και για την έλλειψη πόρων και προσωπικού για την επίβλεψη των έργων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά τους, έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την πορεία των έργων της εταιρείας, το δάνειο της «Εγνατίας Οδού» στην Τράπεζα Πειραιώς, τα έσοδα της εταιρείας και την πορεία της Παραχώρησης του οδικού άξονα της Εγνατίας, καθώς και την πολιτική των διοδίων. Επίσης, έθεσαν θέματα συμβατικών εκκρεμοτήτων των τμημάτων του έργου που  ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, ενώ έλαβαν τη διαβεβαίωση του προέδρου της εταιρείας για επίλυση των εκκρεμοτήτων μέσω των απαιτούμενων διοικητικών πράξεων.

Στη συνέχεια, στη συνάντηση με το Σωματείο των εργαζομένων, ο πρόεδρος και τα μέλη του Σωματείου τοποθετήθηκαν σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης της εταιρείας. Ανέφεραν ότι ενώ είχε γίνει αξιολόγηση θετική από την εταιρεία «Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.»  το Υπουργείο ανέθεσε νέα αξιολόγηση στην «PwC», η οποία προχώρησε σε αξιολόγηση της εταιρείας χωρίς να πραγματοποιήσει επισκέψεις και να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον της εταιρείας και για την  παραχώρηση του οδικού άξονα «Εγνατία». Ταυτόχρονα έθεσαν το πρόβλημα των οδοιπορικών αποζημιώσεων, που λόγω της φύσης των έργων οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, χωρίς ουσιαστικά καμία κάλυψη των εξόδων τους.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη στήριξη του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας και προς την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» ως δημόσιο φορέα υλοποίησης υποδομών στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά πλέον και σε όλη την επικράτεια (της νησιωτικής χώρας συμπεριλαμβανομένης) .

Τόνισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τα εργασιακά θέματα και για την επαναφορά διάταξης που θα επιλύει το πρόβλημα της κάλυψης των δαπανών της εταιρίας Εγνατία Οδός Α.Ε., από την ανάθεση και διοίκηση της μελέτης και κατασκευής των έργων που της έχουν ήδη ανατεθεί ή που πρόκειται να της ανατεθούν.  

Τέλος, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει, «σηκώνοντας» στο αμέσως επόμενο διάστημα το ζήτημα κεντρικά, όλα τα πολιτικά και νομικά όπλα για την αποτροπή της Παραχώρησης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.