Χαιρετισμός Ραχήλ Μακρή σε Ημερίδα στην Πτολεμαΐδα ενάντια στην κρίση



Ραχήλ Μακρή: «Οι ημερίδες κατά της κρίσης δίνουν πρακτικές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα των πολιτών, τα οποία αποτελούν συνέπεια της κρίσης και της πολιτικής λιτότητας της Συγκυβέρνησης»
      
Η Συγκυβέρνηση που εξανάγκασε εκατοντάδες επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο και δεκάδες οικογένειες να βρεθούν στο δρόμο, βγάζοντας το σπίτι τους σε πλειστηριασμό, σήμερα, κάνει λόγο για υποτιθέμενο πρωτογενές πλεόνασμα, την ώρα που η ανεργία «χτυπάει κόκκινο» και η ανθρωπιστική κρίση δεν έχει τέλος.     
       
Στην εποχή του μνημονίου, ο προβληματισμός για τις εργασιακές σχέσεις και την απορρύθμιση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος καθώς και η  αναγκαιότητα δράσεων ενάντια στα λουκέτα σε επιχειρήσεις  και στην ανθρωπιστική κρίση, που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά, καθιστούν αναγκαία τη λήψη πρωτοβουλιών.
        
Στο πλαίσιο αυτό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διοργάνωσαν «Ημερίδα ενάντια στην κρίση»,  καθώς τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και στην εξεύρεση βιώσιμων λύσεων στα προβλήματα που τους ταλανίζουν.

Με αφορμή τον ημερίδα ενάντια στην κρίση, που διοργάνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  στην Πτολεμαΐδα, η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή απηύθυνε τον επισυναπτόμενο χαιρετισμό.

Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού
                                    
ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ
Βουλευτής  Ν. Κοζάνης –  Ανεξάρτητοι Έλληνες

Χαιρετισμός της Τομεάρχου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή στην Ημερίδα ενάντια στην κρίση

Αθήνα, 16 Μαρτίου 2014       

          Είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρωτοβουλία που λάβατε για τη διοργάνωση της ημερίδας στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Εορδαίας, με θέμα τις «Εργασιακές σχέσεις-Συνταξιοδοτικό, την Κρίση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά». Δυστυχώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών μου, που γεννώνται από αποστολή στο εξωτερικό, δεν κατέστη εφικτή η σημερινή παρουσία μου, ανάμεσά σας.
          Ο προβληματισμός για τις εργασιακές σχέσεις και την απορρύθμιση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος στην εποχή του μνημονίου, αποτελούν εύλογη αφετηρία τέτοιων αξιέπαινων ενεργειών. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, η αναγκαιότητα δράσεων γίνεται επιτακτικότερη από τα καθημερινά λουκέτα σε επιχειρήσεις και την ανθρωπιστική κρίση, που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά.
        Απάντηση σε αυτά τα κοινωνικά προβλήματα μπορεί να αποτελέσει η ανάπτυξη. Όχι όμως, η ανάπτυξη των λόγων του κ. Σαμαρά, που συντελείται από βεγγαλικά μεγαλοστομίας αλλά μέσω στρατηγικού σχεδιασμού και της υλοποίησης των συγκεκριμένων και πραγματοποιήσιμων προτάσεων του προγράμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
          Τέτοιες «ημερίδες ενάντια στην κρίση», συμβάλλουν στην ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση των πολιτών και αποτελούν το πρώτο σημαντικό βήμα, προκειμένου για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων στα κοινωνικά προβλήματα, που ταλανίζουν τους πολίτες αυτής της χώρας. Μιας χώρας, η οποία όντας μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, Κυβέρνησης και τρόικα δηλαδή, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Για αυτόν τον λόγο, η διοργάνωσή τους αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
    Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας και δεσμεύομαι για την αμέριστη συμπαράστασή μου σε πρωτοβουλίες που προάγουν την ανάπτυξη, προτάσσοντας το συμφέρον του Λαού και που αντιστέκονται στην πολιτική της Συγκυβέρνησης-τρόικα που  διαπραγματεύεται σε πλειστηριασμό την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

 

Η Βουλευτής Ν. Κοζάνης
Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.