ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας: Το ξεπούλημα της ΔΕΗ δεν θα περάσει!



Η Συγκυβέρνηση της καταστροφής προχωράει στην πλήρη διάλυση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Πριν από λίγο, έδωσε στην δημοσιότητα το νέο καταστροφικό νομοσχέδιό της με το οποίο δημιουργεί την λεγόμενη «Μικρή Ιδιωτική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού» στην οποία δίνει το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ αλλά και των πελατών της.

Είναι μια κίνηση που αποκαλύπτει την στρατηγική του κυρίαρχου μπλοκ για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την μεταφορά του δημόσιου πλούτου στα χέρια των λίγων.

Ταυτόχρονα με την κατάργηση των δικαιωμάτων και τον αποκλεισμό από την αξιοπρεπή εργασία και την υγεία , προχωρά και στην κατάργηση των δικαιωμάτων μιας ολόκληρης περιοχής από την  περιουσία της.

Ανάμεσα στα άλλα διαχωρίζει τις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία της Φλώρινας από  αυτά της Κοζάνης, δωρίζοντας τα πρώτα στους επίδοξους «επενδυτές»,  σε μια προφανή προσπάθεια να διασπάσει το αναμενόμενο  ενιαίο μέτωπο  της όλης περιοχής παραγωγής λιγνίτη, ενάντια στο επιχειρούμενο ξεπούλημα.

Οι επιπτώσεις για την περιοχή μας θα είναι τραγικές.

-Οι  τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των τηλεθερμάνσεων όπως και η βιωσιμότητα τους θα κριθούν πλέον από τους  ιδιώτες «επενδυτές».

-Ο Τοπικός Πόρος αλλά και οι αναμενόμενες απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας θα μπουν σε «διαθεσιμότητα».

-Στην πολύπαθη δυτικομακεδονική γη τα νερά και οι αποκαταστάσεις από την εξορυκτική δραστηριότητα, θα παραπεμφθούν στις ορέξεις των αρπακτικών της αγοράς.

Όσον αφορά δε, τους ντόπιους «ανεξάρτητους» αυτοδιοικητικούς παράγοντες που προσπαθούν για ακόμη μία φορά να αποδείξουν το αυτονόητο, αυτοί θα κριθούν σε πολύ λίγο διάστημα από τον λαό της ΔΜ, λογοδοτώντας για την ολιγωρία τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό για να μη περάσει αυτό το εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα της Συγκυβέρνησης.

Οι εντολοδόχοι της τρόικας Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν την σημαντικότερη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανένα τετελεσμένο ξεπουλήματος της επιχείρησης που δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού λαού.

Η ΔΕΗ ανήκει στον ελληνικό λαό και δεν πωλείται.

Καλούμε όλους τους πολίτες της ΔΜ να απαντήσουν με αποφασιστικότητα στα σχέδια εκποίησης του δημόσιου πλούτου ανατρέποντας τα σχέδια της κυβέρνησης και να σταματήσουν τον ξεπεσμό της χώρας.

Καλούμε τον λαό να κλιμακώσει τους αγώνες του στην περιφέρεια, σε όλη την χώρα, μέχρι την τελική νίκη, μέχρι την ανατροπή.

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΥΧΕΙΑ

 
ΣΥΡΙΖΑ
Σ.Π.E ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.