Στα «Μπουχάρια» βρέθηκαν την Κυριακή 9/3 η Ταξιδιωτική Λέσχη Θεσσαλονίκης και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

– Αρνητικά σχόλια για την κατάσταση του περιπατητικού μονοπατιού

Το γεωπάρκο των «Μπουχαριών» στο Μικρόβαλτο επισκέφτηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 η Ταξιδιωτική Λέσχη Θεσσαλονίκης, μέλος του Ομίλου «Έλληνες Περιηγητές», όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις μοναδικές γεωμορφές της φύσης, τα Μπουχάρια και τα Νοχτάρια, στο πλαίσιο ημερήσιας εκδρομής που περιελάμβανε και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

Διοργανωτές και επικεφαλής της αποστολής -& του ομίλου- ήταν οι δημιουργοί και εκδότες του πλέον έγκυρου και πρωτοποριακού περιηγητικού περιοδικού ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ Θεόφιλος Μπασγιουράκης και Άννα Καλαϊτζή.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε το  εξώφυλλο και το 23σέλιδο αφιέρωμα στα «Μπουχάρια» του ως άνω έγκριτου περιοδικού πανελλαδικής εμβέλειας  στο τεύχος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2005, που πιστεύουμε ότι έπαιξε σπουδαίο ρόλο στη μετέπειτα εξέλιξη και αξιοποίησή του -δημιουργία Γεωπάρκου, οδοποιία-.

ΥΓ. Παρά τις ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις των εκδρομέων που εκφράστηκαν, αρνητικά ήταν τα σχόλια για την κακή κατάσταση του περιπατητικού μονοπατιού με τις ξεκολλημένες πλάκες που χρήζουν άμεσης συντήρησης -το πρόβλημα το είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό, γραπτή αναφορά από 23.11.2012-.

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.