Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαϊδας στο πλευρό των αγροτών



Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαϊδας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) βρισκόμαστε στο πλευρό των μικρομεσαίων και φτωχών αγροτών στον αγώνα τους για να μην ξεκληριστούν.

Είναι η ίδια η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων τους που οδηγεί στον αφανισμό αγρότες και αγρότισσες, πλήττει συνολικά τα λαϊκά στρώματα, έχει επιπτώσεις στη διατροφή, την ένδυση του λαού, οδηγεί στη συρρίκνωση μια σειρά κλάδους. Είναι η ίδια πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων της που με τους φόρους και τα χαράτσια λεηλατούν το πενιχρό εισόδημα, που με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς απειλούν εξίσου αγρότες και αγρότισσες, εργαζόμενους και εργαζόμενες, άνεργους και άνεργες.

Διπλό χτύπημα από την αντιλαϊκή πολιτική δέχονται οι αγρότισσες: Αυξάνεται ο αριθμός των ανασφάλιστων, αφού τα χρήματα δεν φτάνουν, που δουλεύουν ως «συμβοηθούντα μέλη», που στερούνται ακόμα και τη στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη, που βλέπουν τη σύνταξη να γίνεται άπιαστο όνειρο. Με αυτό το κόστος στην ασφάλιση θα πληγούν ιδιαίτερα οι γυναίκες, όπως έχουν πληγεί και με την αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων στα 67 χρόνια.

Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες της υπαίθρου, μπροστά στις αγροτικές κινητοποιήσεις, να μην αρκεστούν στο ρόλο του θεατή και του συμπαραστάτη. Να γίνουν οι ίδιες πρωταγωνίστριες στην οργάνωση, στη δράση, στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαϊδας της ΟΓΕ θα βρεθούμε δίπλα τους, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Πτολεμαϊδα, 14/02/2014

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.