Ανακοίνωση για «Αρβανιτίδη» του συνδικάτου εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων υπηρεσιών Εορδαίας



Τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της επιχείρησης «Αρβανιτίδης» καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων.

υγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής απεργίας για τις 14 και 15 Φλεβάρη. Η απάντηση της επιχείρησης ήταν να ανακοινώσει το κλείσιμο των καταστημάτων στο νομό Πέλλας.

Το ΔΣ του Πανελλαδικού Σωματείου της επιχείρησης «Αρβανιτίδης» τονίζει:

Επειδή η ανταπεργία απαγορεύεται από το Ν. 1264 άρθρο 22 παρ. 2, η Διοίκηση του Σωματείου καταγγέλλει την παράνομη αυτή ενέργεια της επιχείρησης που σκοπό έχει από τη μια να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να σταματήσει την επίσχεση εργασίας και από την άλλη να προχωρήσει το γενικότερο σχεδιασμό της.

Ζητάμε την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και κάθε αρμόδιου φορέα, ώστε να σταματήσει η παραβίαση της νομοθεσίας και να προστατευτούν τα εργασιακά δικαιώματα και η συνδικαλιστική δράση των εργαζόμενων».

Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας καλούμε τους εργαζόμενους στον Αρβανιτίδη και τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου γενικότερα, που υφίστανται στο πετσί τους καθημερινά την τρομοκρατία, την απληρωσιά, τις μειώσεις μισθών και επιδομάτων, την καταστρατήγηση του ωραρίου να μη λυγίσουν! Να πάρουν ενεργά μέρος στην απεργία δίνοντας έτσι αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία που τόσα χρόνια από τον ιδρώτα των εργαζομένων θησαυρίζει και σήμερα που δεν τη συμφέρει κλείνει τις επιχειρήσεις της για να επενδύσει σε άλλο κλάδο που θα της αποφέρει περισσότερα κέρδη. Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη, η οργανωμένη συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.