Ανοιχτή συνέλευση της Ριζοσπαστικής Κίνησης στο Δήμο Σερβίων – ΒελβεντούΣε κλίμα έντονης ευφορίας, σαν μέρος μιας πρωτόγνωρης για τα τοπικά δεδομένα πολιτικής διεργασίας και αφού η πρωτοβουλία για την ίδρυση Ριζοσπαστικής Κίνησης στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού έχει διανύσει τρεισήμισι μήνες από τη διακήρυξη της, πραγματοποιήθηκε η 2η ανοιχτή συνέλευση της κίνησης, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στα Σέρβια, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014.

Σε μια αίθουσα που γέμισε με κόσμο από όλα τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου, η συνέλευση ξεκίνησε με εισήγηση του έως τότε συντονιστή της κίνησης, Πολυδεύκη Λιάκο.

Κατά τη διάρκεια της  συνέλευσης παρουσιάστηκε η πορεία ανάπτυξης της κίνησης, οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις που έλαβε και αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα της δράσης της. Παρουσιάστηκαν, επίσης, οι πρώτες προσεγγίσεις που έγιναν στα θεματικά τμήματα εργασίας από τους εκπροσώπους τους. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις-τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων φίλων και μελών της κίνησης μέσα σε γόνιμο και  εποικοδομητικό κλίμα.

Tο όνομα που επέλεξαν για την Δημοτική Κίνηση στην ανοιχτή τους συνέλευση τα μέλη της Πρωτοβουλίας είναι ΑΝΤιμνημονιακό Αυτοδιοικητικό Μέτωπο Ανατροπής (ΑΝΤ.Α.Μ.Α.). Το όνομα δείχνει την ένταξη της κίνησης, η οποία έχει Αυτοδιοικητικό περιεχόμενο, σε ένα γενικότερο κοινωνικό και πολιτικό Αντιμνομονιακό Μέτωπο, το οποίο θα αποτελέσει το ανάχωμα στην επέλαση των νεοφιλελεύθερων επιλογών της κυβερνητικής πολιτικής, που οδηγεί στο μαρασμό και  την εξαθλίωση την τοπική κοινωνία, ξεπουλά τα δημόσια αγαθά και αδιαφορεί για  το μέλλον μας. Σκοπός μας η Ανατροπή των δυνάμεων που πίστεψαν, υπηρέτησαν και μας έσυραν (ή δεν αντιστάθηκαν) σε αυτή την πορεία. Ταυτόχρονα το ακρωνύμιο ΑΝΤΑΜΑ αναδεικνύει έναν κοινωνικά και πολιτικά ενωτικό και συνθετικό τρόπο σκέψης και δράσης, που τόσο ανάγκη έχει η σύγχρονη, τοπική και όχι μόνο, κοινωνία μας.

Κομβικό σημείο στην όλη προσπάθεια αποτελεί η ενεργοποίηση των συνδημοτών μας για την οργανωμένη παρέμβαση μας στις εξελίξεις. Πρακτική μας η λειτουργία με συλλογική αντίληψη και δράση,  οι συμμετοχικές και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Επιδιώκουμε:

Κατάργηση της καλλικρατικής αντίληψης και δομής για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αλλαγή του «δημαρχοκεντρικού» μοντέλου, διαφάνεια και έλεγχο στις αποφάσεις.  Να σταματήσει να είναι ο Δήμος μοντέλο για την εφαρμογή ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Παραγωγική ανασυγκρότηση με εμπνευσμένο σχεδιασμό για την τοπική ανάπτυξη, ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων και εξασφάλιση της περιβαλλοντική βιωσιμότητας. Ενθάρρυνση και ενίσχυση συνεταιριστικών και άλλων συνεργατικών πρωτοβουλιών.

Εξασφάλιση ποιοτικών δωρεάν δημοτικών υπηρεσιών για όλους τους πολίτες με έμφαση στην εξυπηρέτηση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Κανένας δημότης μόνος του στην κρίση. Υποστήριξη ενός υψηλού επιπέδου ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

Ενίσχυση της τοπικής πολιτιστικής δημιουργίας με ταυτόχρονο άνοιγμα στα παγκόσμια καλλιτεχνικά συντελούμενα. Έρευνα και ανάδειξη τοπικής ιστορίας. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και δικαίωμα όλων.

Τέλος, αναδείξαμε παμψηφεί τον δημότη Λιάκο Πολυδεύκη, Πολιτικό Μηχανικό, ως επικεφαλή του εκλογικού μας σχήματος, καθώς αποτέλεσε και τη μοναδική υποψηφιότητα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, πλέον, παίρνοντας το λόγο μετά την εκλογή του, αφού ευχαρίστησε το σώμα για την ανάδειξή του ως επικεφαλής του εκλογικού σχήματος, αναφέρθηκε στο συλλογικό χαρακτήρα της προσπάθειας, επαναβεβαίωσε την προσήλωση του σε αυτόν και κάλεσε τους συνδημότες να συσπειρωθούν γύρω από την κίνηση, ώστε να συνδιαμορφώσουμε εμπεριστατωμένη και αξιόπιστη πρόταση ανατροπής και δημιουργίας για το Δήμο Σερβίων Βελβεντού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.