Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Συνάντηση – διαβούλευση Δήμου, Εμπορικού Συλλόγου και καταστηματαρχών για την Ανάπλαση Σερβίων



Ζητήματα που αφορούν τον τρόπο εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Αναβάθμιση-Βελτίωση Εσωτερικής Οδοποιίας και Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Σερβίων» προϋπολογισμού 3.150.000€ καθώς και το χρονοδιάγραμμα αυτών των εργασιών συζητήθηκαν τη Δευτέρα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια μετά και τη σχετική πρόσκληση του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και του Εμπορικού Συλλόγου Σερβίων προς τους επαγγελματίες και τους καταστηματάρχες της πόλης, παρουσία και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας.

Ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερβίων Κίμων Μπιλιάτης ζήτησαν τις απόψεις των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή των παρεμβάσεων και αποφασίστηκε οι εργασίες που θα ξεκινήσουν άμεσα να εκτελεστούν τμηματικά (οι κεντρικές οδοί που θα γίνει η ανάπλαση – Παπανδρέου, 117 Εθνομαρτύρων, Κάρπου – θα χωριστούν σε δύο τμήματα) ώστε να υπάρξει η λιγότερο δυνατή επιβάρυνση και όχληση ενώ θα ακολουθήσει η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Σερβίων.

Ταυτόχρονα στην περιοχή που θα εκτελείται το έργο της ανάπλασης θα εξελίσσεται και το έργο της υπογειοποίησης των δικτύων χαμηλής και υψηλής τάσης και 3 υπογείων σταθμών και η αποξήλωση του εναέριου δικτύου προϋπολογισμού 984.000€ αλλά και το έργο της αναστύλωσης του διατηρητέου κτιρίου Ράπτη που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της μεταφοράς της Λαϊκής Αγοράς κατά την περίοδο των εργασιών του έργου της ανάπλασης στην Κεντρική Πλατεία, ζήτημα για το οποίο θα φέρει την τελική του πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Εμπορικός Σύλλογος Σερβίων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.