ΠΑΜΕ Εορδαίας: Παράσταση διαμαρτυρίας στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στην Πτολεμαΐδα



Το νέο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα.

Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα μας δυναμώνει. Κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζουν στη λαιμητόμο της «ανταγωνιστικότητας» και της κερδοφορίας τους, το δικαίωμα όλων μας στην υγεία, στη ζωή! Ολοένα και περισσότερο, το κόστος των υπηρεσιών Υγείας μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους φόρους και τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.

Στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014, προβλέπεται μείωση της χρηματοδότησης των δημοσίων νοσοκομείων κατά 32%, του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%. Επίσης, η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες για φαρμακευτική περίθαλψη από το 9% έφτασε στο 27% τα τελευταία τρία χρόνια.

Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι εγκληματική. Μετά τις συγχωνεύσεις και την κατάργηση νοσοκομείων, τμημάτων και κλινών, η αναμονή στα επείγοντα, η νοσηλεία πάνω στα ράντζα οι λίστες για χειρουργεία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το φιλότιμο κι η αυτοθυσία των υγειονομικών δεν επαρκεί για να γιατρέψει καθημερινά χιλιάδες ασθενών, όταν το κράτος στερεί τα αναγκαία μέσα, σε υποδομές, προσωπικό, εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό κ.ά.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους κι εργαζόμενους ανασφάλιστους, τους  μετανάστες, φτωχούς αγρότες, μικρο-επαγγελματίες. Σε όλους αυτούς που ζουν απ’ το μόχθο τους. Σε όσους ζουν καθημερινά με την αγωνία μην αρρωστήσουν οι οικογένειές τους. Σε όλους αυτούς που δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να αγοράσουν τα φάρμακά τους, να κάνουν τις εξετάσεις και τις θεραπείες τους.

Ελάτε να δυναμώσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης να παλέψουμε για:

Να καταργηθούν τα χαράτσια (1 ευρώ/συνταγή, 5 ευρώ στην είσοδο) και όλα τα ισοδύναμα
Να μην μεταφέρονται οι οφειλές προς τα νοσοκομεία στην εφορία
Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων των ανέργων
Να μην καταργηθεί, να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας. Όχι στη κινητικότητα και στη διαθεσιμότητα
Ανάπτυξη σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με προσανατολισμό στη πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκές υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη κι αποκλειστική απασχόληση, να εξοπλιστούν και να μετατραπούν σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.