Ανακοίνωση για τη μείωση μισθών στο Σωματείο Εργαζομένων Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ



Δεν προκαλούν έκπληξη οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η εργοδοσία για να επιβάλλει μειώσεις μισθών στους εργαζομένους, εν προκειμένω στους εργαζόμενους στον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό της ΔΕΗ. Αποτελεί πάγια τακτική τους η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί, ο φόβος της απόλυσης. Και προφανώς αξιοποιούνται και οι κατάλληλοι «πρόθυμοι» για να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά». Αναδεικνύεται και με αυτή την εξέλιξη πως σε συνθήκες κρίσης και ανταγωνισμού των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με τους νόμους της αγοράς να ζουν και να βασιλεύουν, δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς, να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα που λέει ότι για να υπάρχει κερδοφορία σε μια επιχείρηση, αυτή περνάει από τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων της. Η μόνη λύση βρίσκεται στην υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, στην οργάνωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, ώστε να καρπωνόμαστε οι ίδιοι τον πλούτο που παράγουμε.

Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να μην υποκύψει στις πιέσεις, να ορθώσει το ανάστημα του. Μόνο με την ενότητα και την   αλληλεγγύη , με τη συσπείρωση στο κλαδικό Συνδικάτο μπορούμε να αποτρέψουμε κάθε αντεργατικό σχεδιασμό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.