Με μεγάλη παρουσία Διπλωματούχων Μηχανικών έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας του Τ.Ε.Ε./Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας

Με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων Διπλωματούχων Μηχανικών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 στο Café Bar «GRAND». Μηχανικοί απ’ όλους τους Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ. για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Tμήματος, επιδεικνύοντας διάθεση, τόσο για ανταλλαγή ευχών, όσο και για μια άμεση συζήτηση των προβλημάτων που μαστίζουν τον κλάδο. Την πίτα ευλόγησε ο Πατέρας Χρήστος, ο οποίος ευχήθηκε υγεία, εργασία και χαρά σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης κ. Ι. Σόκουτης, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λ. Μαλούτας, ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Β. Κωνσταντόπουλος, η Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Κοζάνης και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας κα. Α. Νανοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης κ. Γ. Τοπαλίδης, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κα. Ν. Τομπουλίδου, ενώ από τα Επιμελητήρια, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δ.Μ. κ. Εμ. Καρακάσης και από το ΓΕΩΤΕΕ Δ.Μ. ο  Πρόεδρος και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ευ. Σημανδράκος. Παραβρέθηκαν επίσης, η Διοικήτρια του Γ. Νοσοκομείου Βέροιας κ. Α. Μπούρτσου,  ο Πολιτευτής κ. Ευ. Κωνσταντινίδης και ο π. Βουλευτής κ. Ι. Βλατής. Γραπτό χαιρετισμό απέστειλε (λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων) ο Υφυπουργός Μεταφορών και Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Μ. Παπαδόπουλος.

Από πλευράς των θεσμικών Οργάνων του Τ.Ε.Ε., από τη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος κ. Δ. Μαυροματίδης, και τα μέλη Δ. Γκάσης και Ν. Συλλίρης. Από την Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ., ο Πρόεδρος κ. Χ. Καλημέρης, ο Αντιπρόεδρος κ. Θ. Λιάκος, ο Γεν. Γραμματέας κ. Δ. Στημονιάρης, τα μέλη της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. κ. Ν. Κοϊμτσίδης και Σ. Βόσδου, το μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας κ. Κ. Κοκόλης. Τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δ. Μακεδονίας εκπροσώπησε το μέλος του, κ. Ι. Αποστολίδης. Από τη Ν.Ε. Γρεβενών του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ., παραβρέθηκε ο Πρόεδρός της, κ. Ι. Ντώνας και από το Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Εορδαίας, η Πρόεδρος κα. Ηλ. Παπαδοπούλου. Από τους κλαδικούς Συλλόγους, παρέστησαν οι Πρόεδροι, από την ΕΜΔΥΔΑΣ Δ. Μακεδονίας ο κ. Β. Δισλής και από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΠΣΔΜ-Η) Τμήματος Δ. Μακεδονίας, ο Πρόεδρός του κ. Α. Αφεντουλίδης.
Το Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών ΔΕΗ, εκπροσώπησε ο κ. Ι. Παναγιωτίδης και την αντίστοιχη Τ.Ε. Νο. 15, η Πρόεδρος κα. Ου. Παραστατίδου.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, κ. Αθανάσιος Κακάλης, τόνισε ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι απαραίτητο να επιδιώκουμε κάθε λογής συνεργασία, αλληλεγγύη και κατανόηση. Επεσήμανε ότι ο κόσμος των Μηχανικών για πέντε τουλάχιστον χρόνια βιώνει την εξαθλίωση, την καθημερινή υποβάθμιση που συντελείται με την «ελεύθερη πτώση» της κατασκευαστικής δραστηριότητας και των τεχνικών έργων γενικότερα. Συνέπεια αυτών, η ανεργία και η μη έναρξη δραστηριότητας, η υποαπασχόληση και ετεροαπασχόληση, όπως επίσης και ο ξενιτεμός χιλιάδων νέων –κυρίως– επιστημόνων, αφού είναι ουσιαστικά «αποκλεισμένοι από το επάγγελμα», μιας και δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Σημείωσε ακόμη, ότι η εν λόγω εκδήλωση του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ., γίνεται μέσα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον για το Επιμελητήριο, με την πρόσφατη εκχώρηση στο Τ.Ε.Ε. επιπλέον αρμοδιοτήτων, που σχετίζονται με τον εξορθολογισμό κρίσιμων τομέων του συστήματος παραγωγής των έργων, την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, καθώς και τον έλεγχο όλων των συντελεστών παραγωγής έργων. Συνοπτικά, ανέφερε ο κ. Κακάλης, ότι με τις νέες «θεσμικές» αλλαγές, το Τ.Ε.Ε. θα αποτελεί ένα Φορέα, που θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στα μέλη του, στον τεχνικό κόσμο και προς όφελος παραγωγής των τεχνικών έργων συνολικότερα, ενώ θα στηρίζει τη Δημόσια Διοίκηση στις περιπτώσεις γραφειοκρατίας και υποστελέχωσης.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κακάλης έστειλε μήνυμα στους Φορείς εξουσίας του τόπου, διατυπώνοντας την άποψη ότι είναι αδήριτη η ανάγκη να καταρτιστεί με βασικούς πυλώνες τις παραγωγικές και επιστημονικές δυνάμεις του τόπου, ένα υγιές αναπτυξιακό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, χωρίς αφορισμούς και ευχολόγια,  με μια βιώσιμη και ρεαλιστική προοπτική.

Ακολούθησε επιγραμματικός απολογισμός δραστηριοτήτων του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ. για το απερχόμενο έτος, ενώ έγινε και αναφορά στις πρωτοβουλίες του Τμήματος που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τυχερή της πίτας, με δώρο ένα tablet, ήταν η δ. Μ. Τζίτζικα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.