Το συνδικάτο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων υπηρεσιών Εορδαίας για την καταδίκη του Βαγγέλη Δεληολάνη



Καταγγέλουμε την απόφαση του  Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης σε πέντε (5) μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή στον  συναγωνιστή  Βαγγέλη Δεληολάνη,  στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.  Κοζάνης.

Η καταδίκη του συναδέλφου με την κατηγορία της παράνομης βίας για τη συμμετοχή του στην απεργιακή φρουρά έξω από το κατάστημα του  Σούπερ Μάρκετ «Αρβανιτίδης» κατά τη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας της 28ης και 29ης Ιούνη 2011 αποκαλύπτει σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους το ρόλο της δικαιοσύνης, των κυβερνήσεων, του κράτους. Στο πλευρό των εργοδοτών για να κρατάν σκυμμένο το κεφάλι οι εργαζόμενοι, να μην τολμούν να διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα, να μην αγωνίζονται, να μην οργανώνονται στο συνδικάτο τους ενάντια στα παράσιτα που τους ξεζουμίζουν “νόμιμα” αλλά και παράνομα κάθε μέρα.

Τα μέσα που χρησιμοποιεί η μεγαλοεργοδοσία μαζί με το κράτος της, τη δικαιοσύνη της, τους μηχανισμούς καταστολής της και ο συγκεκριμένος εργοδότης, όπως η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η απλήρωτη εργασία, η “παράνομη” πληρωμή σε είδος ( διατακτικές), ο εκφοβισμός της απόλυσης δείχνουν τη δικιά τους αγωνία, το δικό τους τρόμο. Το φόβο τους μην έρθει η ώρα και αντιληφθούν οι εργαζόμενοι τη δύναμη τους μέσα από την οργάνωση των αγώνων τους και την ενότητα τους. Γιατί γνωρίζουν ότι τότε, όχι απλά τα δεδουλευμένα και οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων θα είναι διασφαλισμένες, όχι απλά θα ζούμε αξιοπρεπώς και θα καλύπτουμε τις ανάγκες μας από την εργασία μας, όχι απλά θα υπάρχει πραγματική ελευθερία στο χώρο εργασίας, αλλά το πιο σημαντικό: οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα καρπώνονται τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν και τα παράσιτα, η εργοδοσία, που θησαυρίζουν από τη δικιά μας εργασία σήμερα, τότε θα   ανακαλύψουν τι θα πεί εργασία. Καλά κάνουν και φοβούνται, λοιπόν τη δύναμη των εργαζομένων. Τους το διαβεβαιώνουμε : θα εκπληρώσουμε όλους τους φόβους τους!

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.