Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης: Περισσότερα εμπόδια για ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμουςΗ νέα απόφαση της πολιτείας με την οποία τίθεται ένα ακόμη εμπόδιο για τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη της κυβέρνησης για κοινωνική αλληλεγγύη και στήριξη των αδυνάτων. Συγκεκριμένα, ορίζεται ως υποχρεωτική η υποβολή φορολογικής δήλωσης ακόμη και στους έχοντες μηδενικό εισόδημα αφού δεν γίνεται πλέον δεκτή η απλή υπεύθυνη δήλωση για μη υποχρέωση υποβολής δήλωσης επικυρωμένης από την εφορία.

Η φαινομενικά ανώδυνη αυτή αλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας κυρίως άποροι, ανάπηροι και άλλοι με σοβαρά προβλήματα να πρέπει να βρουν τρόπο απόκτησης του πολυπόθητου κλειδάριθμου καθώς και ενδεχομένως ενός λογιστή για τις απαραίτητες ενέργειες κάτι που ενώ για κάποιους από εμάς φαίνεται απλή διαδικασία για μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο. Επιπροσθέτως όσοι βρεθούν εκπρόθεσμοι θα πρέπει να πληρώσουν και πρόστιμο!

Τα επακόλουθα αυτής της ρύθμισης έγιναν άμεσα ορατά αφού οι μη έχοντες μηδενική φορολογική δήλωση αδυνατούν να βγάλουν κάρτα ανεργίας, να ανανεώσουν το βιβλιάριο απορίας τους ή να κάνουν αίτηση για σύνταξη ΟΓΑ. Επομένως όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πλήρως ανήμποροι και που δικαιούνταν μέχρι σήμερα μια υποτυπώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω της πρόνοιας πλέον μένουν χωρίς πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Γίνεται για μία ακόμη φορά φανερό ότι η στήριξη των αδυνάτων δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής, αντίθετα φαίνεται να αποτελούν τα ευκολότερα θύματα κάθε είδους γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, τεχνοκρατικών εμπνεύσεων και πειραματισμών.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης (τηλ. 2461042257, Πλακοπίτη 11, e-mail: koinwniakoz@gmail.com και facebook/KoinwnikoIatreioKozanis) και οι εθελοντές που το στηρίζουν θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους παρέχοντας δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα υγείας σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους συμπολίτες μας, Έλληνες και μετανάστες, υπενθυμίζοντας συνεχώς ότι η δημόσια και δωρεάν παροχή φροντίδων υγείας είναι υποχρέωση και δείγμα πολιτισμού ενός σύγχρονου κράτους απέναντι στους πολίτες του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.