Φρέσκο χιόνι στα χιονοδρομικά κέντρα



Φρέσκο χιόνι πέφτει συνεχώς τις τελευταίες ώρες στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, γεγονός που κάνει τους μεν υπευθύνους να… τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, καθώς -έστω και τέλη Ιανουαρίου- είδαν «άσπρη μέρα», τους δε λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων να ανυπομονούν για αμέτρητες καταβάσεις στις κατάλευκες πλαγιές.

Ήδη χιονίζει στο Πισοδέρι της Φλώρινας, ενώ σταδιακά χιόνι θα πέσει σε όλα τα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας. Για αυτόν τον λόγο, όσοι αποφασίσουν να μεταβούν στα βουνά θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς η κατάσταση των δρόμων μπορεί να αλλάξει.

Στα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας σε πλήρη λειτουργία είναι το σύστημα τεχνητής χιόνωσης, ενώ ανοικτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα, Σέλι στην Ημαθία, Βασιλίτσα στα Γρεβενά και Ελατοχώρι στην Πιερία.

Σε όλη τη χώρα σε λειτουργία βρίσκονται σήμερα εννέα χιονοδρομικά με 27 αναβατήρες συνολικού μήκους 17.713 μέτρων.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από αύριο, ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα χιόνια θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους από το απόγευμα του Σαββάτου.

zougla.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.