Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης με το μουσικό σχήμα των «Λαλητάδων»O Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης διοργανώνει το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014 κι ώρα 9,30 μ.μ. τον ετήσιο χορό του στο οικογενειακό κέντρο “Κοσμοκίνηση”.

Πιστός στην αυθεντική παραδοσιακή μουσική ο Σύλλογος Ηπειρωτών επέλεξε για το χορό του,  το καταξιωμένο πανελλαδικά, παραδοσιακό μουσικό σχήμα των “Λαλητάδων”.

Οι «Λαλητάδες» οι οποίοι παρουσιάσθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό της πόλης μας στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Συλλόγου αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις,  είναι ένα μουσικό σχήμα που επιμένει στα αυθεντικά παραδοσιακά ακούσματα με τη χρήση “φυσικών” οργάνων (κλαρίνου, βιολιού, λαγούτων, ντέφι, ), με φωνητική “συλλογικότητά” όπου απαιτείται και σολιστική “εναλλαγή” των οργάνων στα αυτοσχεδιαστικά (και όχι μόνο) μέρη.

Η κομπανία είναι εξαμελής και αποτελείται από τον Δημήτρη Ρίζο στο κλαρίνο, τον Κώστα Κίκιλη στο βιολί, τον Δημήτρη Ρίζο του Κλέωνα στο λαούτο, τη Μαριφένια Ρίζου επίσης στο λαούτο, τη Ματίνα Τζήκα στα κρουστά και τον Δημήτρη Τσίπρα στο τραγούδι.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.