Εν όψει δημοτικών εκλογών και συναφών διαδικασιών…



Από το Δίκτυο Πολιτών Pro-tasis:

Παρασκήνια, ονόματα και λίστες με πιθανούς υποψηφίους να κατακλύζουν κουβέντες σε πηγαδάκια, μέσα μαζικής ενημέρωσης, και ένας μηχανισμός να δίνει και να παίρνει στο γνωστό επικοινωνιακό παιχνίδι του promotion – marketing και της επικοινωνιακής πολιτικής.

Είναι γραφικό και συνάμα απογοητευτικό να βλέπεις ανθρώπους του παλαιωμένου πολιτικού συστήματος να σηκώνουν τη σημαία της ανεξαρτησίας.

Ένας τρόπος απεμπλοκής από τα ένοχα λάθη του παρελθόντος και της μεταπολιτευτικής εξέλιξης των πραγμάτων. Λόγω έλλειψης ημέρας ανεξαρτησίας για τη χώρα μας (εξαιρείται η 28η Οκτωβρίου και η 25η Μαρτίου που και εκεί σηκώνει κουβέντα) προτείνω σαν επίσημη μέρα ανεξαρτησίας την 25η Μαΐου 2014. Όλοι ανεξάρτητοι και όλοι απαλλαγμένοι από τον παλαιό κομματικό μανδύα της διαπλοκής, της διαφθοράς και της νοοτροπίας.

Είναι αστείο που και ακόμα και σήμερα φοράει τα ρούχα του ο Μανωλιός αλλιώς. Δεν θέλω να κρίνω ούτε ανθρώπους ούτε προσωπικές καταστάσεις. Τη νοοτροπία απλά κρίνω και σε αυτήν επικεντρώνομαι.

Λίγο ή πολύ, όλοι ανήκουμε ή υπήρξαμε οπαδοί μιας πολιτικής ιδεολογίας. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο απογοητευμένοι κοιτώντας το σήμερα. Και μιλώ για αυτούς που η ιδεολογική μάχη έχει αντικατασταθεί από τη διαχείριση, και τα στεγανά οδήγησαν στον εξουσιαστικό ιδρυματισμό. Αρκετοί από αυτούς που εμπιστευτήκαμε έχασαν την επαφή με την κοινωνία και εγκατέλειψαν τον ιδεολογικό αγώνα.

Ένας πετυχημένος πολιτικός άνθρωπος πρέπει να προσαρμόζεται στο εκάστοτε περιβάλλον να βλέπει όλες τις οποιεσδήποτε εφικτά θετικές πρακτικές, και να καταστρέψει το οποιοδήποτε κατάλοιπο του πάρε-δώσε με το παλαιό κατεστημένο. Το «κυβέρνησε τη Χώρα σου – Δήμο σου» σαν επιχείρηση με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Τελικά πολιτικός που δεν έχει «τριφτεί» στην προσωπική του εργασία και στη βιοπάλη δεν έχει να δώσει και πολλά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.