Παπαϊορδανίδης και Καρυπίδης περιμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσειΑπό το vetonews.gr, του Σπύρου Κουταβά:

Λέτε να αγωνιούν; Δεν γνωρίζω. Πάντως τόσο ο Παπαϊορδανίδης όσο και ο Καρυπίδης είχαν συναντήσεις με επιτελικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα. Τα είπαν από κοντά με τον υπεύθυνο για θέματα αυτοδιοίκησης του κόμματος, ενώ ο Θ. Καρυπίδης συναντήθηκε με τον γραμματέα του κόμματος Θ. Βίτσα και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Α. Τσίπρα. Και οι δύο έχουν επιστρατεύσει τα όπλα τους εν όψει της συνεδρίασης των Νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου και της συνεδρίασης της περιφερειακής επιτροπής που θα συζητήσει τα ονόματα που θα προταθούν για την περιφέρεια και τους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο μεν Παπαϊορδανίδης μπορεί να αποφεύγει να πει ανοικτά εάν θα κατέλθει υποψήφιος επικεφαλής του συνδυασμού του – στους στενούς του συνεργάτες το έχει αποκλείσει- βιάστηκε όμως να δώσει στην δημοσιότητα την εκλογική του πολιτική πλατφόρμα , όπου καλεί τους πολίτες σε ανατροπές και απευθύνει «ανοιχτό προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις της περιφέρειας, που δέχονται να συμβάλλουν σε ένα πρόγραμμα· να δεσμευτούν σε ένα σχέδιο που μόνο σκοπό έχει να βγάλουμε την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μία ώρα αρχύτερα από την κρίση». Εδώ βέβαια δεν απευθύνεται στους ψηφοφόρους της δεξαμενής του ΠΑΣΟΚ που τον στήριξαν την προηγούμενη περίοδο αλλά στο κομμάτι εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ που την Πέμπτη και την Κυριακή θα πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις για τα ονόματα. Μπορεί ο ίδιος να αρνείται να ηγηθεί της παράταξης του στις επόμενες εκλογές αλλά από τα παραπάνω λεγόμενα διακρίνεται η επιθυμία να ηγηθεί της προσπάθειας σε πολιτικό πλαίσιο που θα συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις. Βλέπε ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ κλπ.Πάντως οι σύμβουλοι του στο περιφερειακό συμβούλιο είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς του και θα του ζητήσουν με την διαδικασία του κατεπείγοντος να ξεκαθαρίσει την στάση του.

Ο δε δημοσιογράφος Θ. Καρυπίδης φρόντισε -δια των διαδρόμων επικοινωνίας που διαθέτει σε μπλογκ με ανώνυμους σχολιογράφους -να παιζει δυνατά το όνομα του, ποντάροντας στο αντιμνημονιακό προφίλ που έχει δημιουργήσει στο κανάλι του το προηγούμενο διάστημα θεωρώντας ότι μπορεί να του βγει σε καλό. Για την ιστορία το όνομα του Καρυπίδη έπαιζε κάθε φορά που είχαμε εκλογική αναμέτρηση είτε στην αυτοδιοίκηση είτε στο κοινοβούλιο. Η ΝΔ ”λέγεται” ότι συζητούσε στις νομαρχιακές του 2006 να ήταν ο υποψήφιος νομάρχης, επίσης ως το νέο πρόσωπο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 είτε ως επικεφαλής είτε με τον Παπαϊορδανίδη και ο ίδιος σε ρόλο αντιπεριφερειάρχη.

Οι συνεδριάσεις των Νομαρχιακών επιτροπών καθώς και της περιφερειακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένονται με ενδιαφέρον ενώ την τελική απόφαση θα λάβει η Κουμουνδούρου, αφού ακούσει φυσικά και την γνώμη την τριών βουλευτών του κόμματος στην περιφέρεια.

Υπομονή!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.