Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κοζάνης για την πώληση του ΑΔΜΗΕ



Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κοζάνης δηλώνει την αλληλεγγύη του στην απόφαση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων Ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία για απεργία την μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη βουλή. Το ΣΕΕΕΝ οργανώνοντας όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο ενέργειας,μόνιμους, εργαζόμενους σε εργολάβους και συμβασιούχους παλεύει για να γίνουν τα δίκτυα μεταφοράς λαϊκή περιουσία. Ο ΑΔΜΗΕ να ενταχθεί σε Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας στο πλαίσιο Πανεθνικού Κεντρικού Σχεδιασμού που στόχο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι κέρδος.
   
Σε αντίθεση, με την πολιτική που προωθείται από την Ε.Ε. και την κυβέρνηση για την πώληση του ΑΔΜΗΕ σε μονοπωλιακούς ομίλους για την εξασφάλιση φθηνότερου ρεύματος στους βιομηχάνους και υπεραυξημένους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τα λαϊκά νοικοκυριά. Χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας, συμπίεση μισθών,ελαστικές σχέσεις εργασίας, απολύσεις και καταστροφή του περιβάλλοντος.
    
Καλούμε όλους τους άνεργους και εργαζόμενους,γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμπορευτούμε στον αγώνα τους και να παλέψουμε με όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ:

∙ Να μην μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.
∙ Να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
∙ Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στα τιμολόγια.
∙ Να καταργηθεί ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο.
    
Για να μην παγώσει ο λαός και για να μην θρηνήσουμε και άλλους μαθητές που προσπαθούν να ζεσταθούν με ένα μαγκάλι γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς.

Να δώσουμε το δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, εκφράζοντας και έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με βάση τον προγραμματισμό που έχουν αποφασίσει:

Την Πέμπτη 23/1/2014 στις 12:00π.μ συγκέντρωση στην πύλη του ΚΥΤ Καρδιάς (ΑΔΜΗΕ).

Την Παρασκευή 24/1/2014 στις 12:00π.μ Συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.
 
Την Τρίτη 28/1/2014 στις 19:00μ.μ πλατιά σύσκεψη φορέων και πολιτών στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Ποντοκώμης.
 
Την μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου: Απεργία και συγκέντρωση το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας.
 
Την μέρα ψήφισης : Απεργία, περιφρούρηση στη πύλη του ΚΥΤ Καρδιάς και συγκέντρωση στη Κοζάνη.
 
ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.