Vassilis Thom: Αυτός είναι ο νέος Έλληνας σχεδιαστής μόδας που θα γράψει ιστορία



Επιμέλεια του άρθρου από το pinakkio:

«Η ζωή μας, η κάθε μέρα που είναι ξεχωριστή έχει πολλές στιγμές, ανακατατάξεις άρα και πολλά χρώματα…κάπως έτσι είναι και η μόδα…»

Η Βίσση κυνηγούσε την μόδα πάρα πολύ αλλά κάποια στιγμή το έχασε

Πως θα έντυνα του πολιτικούς αρχηγούς…

Ρούχα του νεαρού σχεδιαστή φοράνε οι: Μιχάλης Χατζηγιάννης, Θοδωρής Μαραντίνης (Onirama), Διονύσης Σχοινάς, Ελένη Χατζίδου, Εύα Καλλή κ.α

«Για να φτάσεις στα άστρα πρέπει να βιάσεις τη ζωή», λέει ένα παλιό γνωμικό… Σίγουρα έχει πολλές ερμηνείες σε πολλά επίπεδα και ιδίως στην Ελλάδα του 2014.

Ο Βασίλης Θωμόπουλος  είναι ένας νεαρός που οδεύει στα άστρα, χωρίς όμως να έχει πατήσει σε πλάτες άλλων. Ένα νεαρό παιδί που με γνώμονα το ταλέντο του, την δουλειά του και την υπομονή του έχει κάνει γερά και σταθερά βήματα στο χώρο της ελληνικής μόδας ως σχεδιαστής.

Έχει δημιουργήσει το δικό του brand name Vassilis Thom και μέσα σ’ ένα χρόνο έχει βγάλει 2 μίνι νεανικές σειρές (ανδρικές-γυναικείες) και 1 με exclusive φορέματα βραδινά και για όλη τη μέρα.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω σε μία εφημερίδα πριν 3 χρόνια   καθότι εργάζεται ως γραμματέας σε αυτή αλλά και ως δημοσιογράφος σε site και σε μια συζήτηση μας, μου εκμυστηρεύτηκε πως σχεδιάζει ρούχα…

Του πρότεινα -ίσως και τυπικά τότε- μία συνέντευξη. Εκείνος δέχθηκε. Όταν μπήκα στο facebook του για να δω την δουλειά του έμεινα κάτι παραπάνω από έκπληκτος.

Ο άνθρωπος έχει γεννηθεί για να κάνει αυτή την δουλειά συλογίστηκα…Αν δείτε τα έργα του θα διακρίνετε σε αυτά μια απλότητα πολυτελή όμως…Έτσι το κωδικοποιώ εγώ  που δεν ξέρω από μόδα, τουλάχιστον

θεωρώ πως έχω κριτήριο.  Από την άλλη δεν γίνεται γυναίκες αναγνωρίσιμες στο ευρύ κοινό να φοράνε τα ρούχα του και να ποζάρουν στους φωτογραφικούς φακούς με αυτά. Κάτι σημαίνει. Ο νεαρός το έχει το «κλικ», που λέμε στις εφημερίδες…

Την συνέντευξη την κάναμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στο Cafe Bar Dot πίσω από την Ερμού. Απλός, προσιτός και ζεστός όπως πάντα ο Βασίλης. Εν τω μεταξύ μια φίλη του πόζαρε για τις ανάγκες της συνέντευξης μας, χωρίς να το έχω ζητήσει και δεν σας κρύβω με ξάφνιασε ευχάριστα –καθώς στο μυαλό μου είχα ότι θα μου έφερνε σε φλασάκι φωτογραφίες. Οι άνθρωποι άλλαζαν ρούχα και τους φωτογράφιζα για να έχω εγώ το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η φίλη του είναι η Έλβη Μιχαηλίδου μια κούκλα πραγματική που πάνω στο σώμα της, οι φανταστικές δημιουργίες του Βασίλη μιλούσαν από μόνες τους.

 Όταν τελειώσαμε με την φωτογράφιση και συζητήσαμε για την μόδα αλλά και για άλλα θέματα κοινωνικής αλλά και πολιτικής εμβέλειας, κατάλαβα πως είχα να κάνω με έναν άνθρωπο με ανήσυχο πνεύμα ο οποίος σίγουρα αν ζούσε σε άλλη χώρα θα είχε μεγαλουργήσει γιατί πολύ απλά θα του έδιναν χώρο για να αναδιπλώσει το ταλέντο του και ότι «γεννά» η φαντασία του.

Ξέρετε γιατί τον πάω εγώ που δεν σκαμπάζω πολλά από το δικό του χώρο; Γιατί πολύ απλά εμένα ο Βασίλης Θωμόπουλος μου βγάζει μια αυθεντικότητα. Κάναμε μια συνέντευξη που μιλήσαμε από τον Σάκη Ρουβά μέχρι τον Βενιζέλο, γελάσαμε και δεν μου έκρυψε τις ανησυχίες του, αλλά και τα όνειρα του. Μάλιστα κάποια στιγμή που νόμιζε πως τελειώναμε (σ.σ τον είχα ταράξει στις ερωτήσεις η αλήθεια είναι)  με διέκοψε και μου έκανε παρατήρηση γιατί δεν τον ρώτησα για τους συνοδοιπόρους στο όνειρο του που γίνεται πραγματικότητα…Πραγματικά ξεχωριστός ο Vasilis Thom…Απολαύστε την συνέντευξη που ακολουθεί…

Επίσης βρείτε τον Βασίλη Θωμόπουλο  στο facebook/you tube:  Vassilis Thom – twitter/instagram: lakis_lucky

Συνέντευξη – Φωτογραφίες: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος
Επεξεργασία εικόνων: Δανάη Οικονόμου

Δείτε τη συνέντευξη και φωτογραφίες (κλικ εδώ)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.