Επίσκεψη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κοζάνης στον Άγιο Νικόλαο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη



Τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης με σκοπό την ξενάγησή του από τον Αρχιερατικό Πρεσβύτερο Κοζάνης Δημήτριο Χαρισίου, επισκέφτηκε το τμήμα Τοπικής Ιστορίας του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία του Ιερού Ναού, την ανέγερσή του κτιρίου, την εκ βάθρων ανακαίνισή του, την επέκτασή του, αλλά και να περιηγηθούν στο εσωτερικό του.

Στη συνέχεια οι επισκέπτες βρέθηκαν στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, όπου οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν για την ιστορία της βιβλιοθήκης, τον πλούτο των βιβλίων της, καθώς και τη σημασία της, αφού συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες ιστορικές βιβλιοθήκες της χώρας και των Βαλκανίων. Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι ήρθαν σε επαφή με πολύτιμες συλλογές που διαθέτει η βιβλιοθήκη, όπως χειρόγραφα, εκδόσεις από το 1494- 1912, κώδικες και λυτά έγγραφα, εφημερίδες-περιοδικά, μέρος της αρχαιολογικής συλλογής, τη βιβλιοθήκη του Ψαριανού, τη Χαρτοθήκη και τη παλαιοχριστιανική συλλογή.

Τέλος, περιηγήθηκαν στο νέο χώρο Media Lab που αποτελεί μια καινοτόμα ιδέα για τη βιβλιοθήκη του μέλλοντος.

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης ευχαριστεί θερμά τον Αρχιερατικό Πρεσβύτερο Κοζάνης Δημήτριο Χαρίσιο και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης για την ενδιαφέρουσα ξενάγησή τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.