Ανακοίνωση για τα γεγονότα της πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών



Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισα καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα σημερινά γεγονότα στην ειρηνική συγκέντρωση-διαμαρτυρία που διοργάνωσε στα διόδια Πυργετού η Επιτροπή εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, η ΕΛΜΕ Λάρισας και η ΟΛΜΕ. Η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό και αληθινό της πρόσωπο: αυταρχισμός, βία, τρομοκρατία, ρίψη χημικών σε εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν ειρηνικά και διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Δε σταμάτησαν όμως εκεί. Με εντολή άνωθεν, βγήκε «απαγορευτικό» στους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης και του Έβρου και δεν τους επέτρεψαν να περάσουν τα διόδια και να ενωθούν με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της Λάρισας, Λαμίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αθήνας και Κοζάνης σε κοινή συγκέντρωση -διαμαρτυρία. Ταυτόχρονα, απαγορεύτηκε με εισαγγελική εντολή στους εκπαιδευτικούς που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και τον Έβρο να μεταβούν με τα λεωφορεία τους στην πόλη της Λάρισας και να διαδηλώσουν ειρηνικά. Καταγγέλλουμε επίσης την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ ο εκπαιδευτικός Γρηγόρης Καλομοίρης π. αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, μέλος του ΚΥΣΔΕ και νυν μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διαγνώσθηκε κάταγμα στο χέρι και μώλωπες στα πλευρά και το πόδι.

Αυτά τα γεγονότα μας γυρίζουν πίσω σε κατάμαυρες εποχές. Η Δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών δεν τραυματίστηκαν απλά σήμερα, αλλά βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο απόσπασμα!

Η τρομοκρατία, η βία και ο αυταρχισμός της καταρρέουσας συγκυβέρνησης Σαμαρά –Βενιζέλου δε θα περάσει.

Η ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι επιλέγουν τον δρόμο του αγώνα για Δουλειά, Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια και όχι Μνημόνια και εξαθλίωση.

Την απάντηση θα τη δώσει σύντομα ο ίδιος ο λαός με ένα μαζικό, πολύμορφο και ενωτικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής και μια κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Αυτόνομη Παρέμβαση: Η βία και τρομοκρατία δεν θα αναστείλει την πάλη ενάντια στις απολύσεις και τις μνημονιακές πολιτικές

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση της βίας της τρομοκρατίας των απολύσεων και της κοινωνικής καταστροφής έδειξε για μια ακόμα φορά το βαθύ αντιδημοκρατικό πρόσωπό της απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους σχολικούς φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα που αγωνίζονται για τoδικαίωμα στη δουλειά.

Όχι μόνο απαγόρευσε τη διέλευση τους από τα διόδια του Πυργετού στους διαδηλωτές από τη Βόρεια Ελλάδα που κατευθύνονταν στα Τέμπη για συναντηθούν με τους συναδέλφους τους που την Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα, αλλά χρησιμοποίησε πρωτοφανή βία και χημικά εναντίον τους.

Ιδιαίτερη «περιποίηση» από τα ΜΑΤ είχε και το μέλος της ΕΕ, επικεφαλής της Αυτόνομης Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας στην ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της Αυτόνομης Παρέμβασης Γρηγόρης Καλομοίρης, που οι αστυνομικές δυνάμεις αφού τον ξυλοφόρτωσαν του έσπασαν και το χέρι.

Η βία και η τρομοκρατία δεν πρόκειται να αναστείλει τους αγώνες ενάντια στην πολιτική διάλυσης των Δημόσιων υπηρεσιών, των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, ενάντια στο σύνολο των μνημονιακών μέτρων και πολιτικών. Αντίθετα ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της Κυβέρνησης κάνει πιο καθαρό στα μάτια όλων των εργαζομένων την ανάγκη με συντονισμένο και διαρκή αγώνα να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.

ΕΛΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το δικαίωμα των εργαζομένων να διαδηλώνουν ειρηνικά, να διεκδικούν και να παλεύουν για σταθερή και μόνιμη εργασία και για δημόσιο και δωρεάν σχολείο δεν μπορεί κανείς να το καταργήσει.

Η τρομοκρατία, η βία, ο αυταρχισμός, τα χημικά, ο τσαμπουκάς της εξουσίας και οι 8 διμοιρίες των ΜΑΤ απέναντι στην ειρηνικότατη συγκέντρωση εκπαιδευτικών (στην πλειοψηφία τους συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί) στα διόδια Πυργετού είναι δείγμα πανικού της συγκυβέρνησης. Στα διόδια Πυργετού έδειξαν τι σημαίνει “πρωτογενές πλεόνασμα” αυταρχισμού και βίας. Απαγόρεψαν στους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης και του Έβρου να περάσουν τα διόδια για να ενωθούν με τους υπόλοιπους και να γίνει κοινή συγκέντρωση όλων των εκπαιδευτικών. Απαγόρεψαν την μετάβαση των εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης και του Έβρου στη Λάρισα για να διαδηλώσουν ειρηνικά στην πόλη με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, και προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο των εκπαιδευτικών της Κοζάνης στην Λάρισα. Χτύπησαν αναίτια τον συνάδελφό μας Γρηγόρη Καλομοίρη μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και μέλος του ΚΥΣΔΕ. Αποτέλεσμα κάταγμα στο χέρι.

Η Δημοκρατία πλήρωσε «ακριβό αντίτιμο» στα διόδια Πυργετού και βγήκε λαβωμένη. Η τρομοκρατία, η βία και ο αυταρχισμός της συγκυβέρνησης δεν θα περάσουν. Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ολόκληρη η κοινωνία επιλέγουν τον δρόμο του αγώνα για δουλειά, δημοκρατία, αξιοπρέπεια και θα ανατρέψουν την βάρβαρη πολιτική  που οδηγεί στην ανεργία, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.