Μεγάλη κατολίσθηση στο Ορυχείο Μαυροπηγής με υλικές ζημιές!

ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΜΕ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

Την ανοχή του φαίνεται πως επέδειξε για μία ακόμα φορά ο παράγοντας τύχη και –ευτυχώς- δεν θρηνήσαμε θύματα κατά τη διάρκεια της χθεσινής, σημαντικής, κατολίσθησης που σημειώθηκε στο Ορυχείο Μαυροπηγής. Η σημαντικότητα και ιδιαιτερότητα του φαινομένου (μήκους 300ων μέτρων) συνίσταται στην ταχύτητα με την οποία αυτό εξελίχθηκε, καταγράφοντας τεράστια μετακίνηση χωμάτινων όγκων με αποτέλεσμα να σκεπαστούν δυο ταινιόδρομοι και να καταγραφούν άλλες υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις του Ορυχείου.

Ταχύτερη της εξέλιξης του φαινομένου υπήρξε όμως (ευτυχώς και πάλι) η αντίδραση και μέριμνα των εργοδηγών που με ¨οδηγό¨ την εμπειρία και την επαγγελματική τους ευσυνειδησία κατάφεραν να δράσουν άμεσα δίδοντας την κατάλληλη καθοδήγηση για απομάκρυνση των εργαζόμενων και τη λήψη μέτρων.

Την ώρα που η τύχη αποδεικνύεται εξαιρετικά γαλαντόμα στις περιπτώσεις των κατολισθήσεων και ευτυχώς οι ζημίες περιορίζονται μόνο στον υλικό παράγοντα, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επιμένει στη θέση του για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνεται η εκμετάλλευση των Ορυχείων, θέση που δίδει βαρύτητα πρωτίστως στον ορθολογικό τρόπο καθώς αυτός και μόνο εξασφαλίζει την ασφάλεια των εργαζόμενων αλλά και του εξοπλισμού της επιχείρησης.

Περαιτέρω, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εφιστά την προσοχή στο θέμα των ελέγχων και καλεί τις Διοικήσεις των Ορυχείων να δίδουν μέγιστη βαρύτητα στην παρακολούθηση των συνθηκών/φαινομένων που δημιουργούνται στα σημεία εξόρυξης έτσι ώστε –όταν υπάρξουν ενδείξεις- να μπορούν να λαμβάνονται άμεσα μέτρα και να αποσοβούνται αρνητικές εξελίξεις.

giapraki.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.